ghostbuster Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 sal, am avut un electro de 600k.. chinazarie dar te punea la pamant, din nefericire circuitul a fost bagat in rasina si eu lam frezat cu un dremmel dar binenteles ca lam stricat :p, in poza sunt piesele ce le continea. care trafo pot sa fac rost dar vreau sa stiu cum le celelalte piese la el si ce valori ami trebuie din ce am citit pe net cred ca oscilatorul cu tranzistor trebuiie sa scoata 500hz unde patrate schema oscilatorului cred ca asta este.. e de un neon pe 12v cred http://www.eio.com/repairfaq/sam/teeny.gif Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 ... nu sunt p?trate, sunt cubice!!!adic? 3D, altfel nu sim?i nimic!!! :weedman: de curiozitate, de ce l-ai frezat??? Link spre comentariu
ghostbuster Postat Ianuarie 20, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 pai de ce crezi sa fac altu :P, am gasit la chinezi un neon pe 12v cu oscilatoru pe un singur tranzistor, ma gandesc sa iau circuitu dela el oscilator + trafo si sa ai pun condensatorii dela schema asta care par cam la fel cu aia dela electrosoc Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 20, 2008 Partajează Postat Ianuarie 20, 2008 nu conteaza asa de mult cum arat piesele,cat caracteristicile/valorile lor :rolleyes: Link spre comentariu
badu2238 Postat Mai 7, 2008 Partajează Postat Mai 7, 2008 nu te supara dar jucarelele astea sunt legale doar daca sunt omologate shi folosite in legitima aparare ;)deci mi se pare cu mult mai ieftin sa cumperi o jucarea de-asta de la un politist avand in vedere ca efectul e garantatshi nu cred ca cere mai mult de 2 milioane pe unu Link spre comentariu
Vizitator eugen-alina Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 -salut sant de la marginea unei paduri si am gard de plasa metalica pe stalpi metalici, ce parare aveti ? sa montez un sistem cu electrosoc periodic pentru ursi si lupi, am auzit ca ar exista asa ceva in strainatate, eventual daca aveti o schema sa o experimentez. Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Gardurile electrice sunt supuse unui anumit regim, trebuie sa ai (in primul rand) gard dublu, de-abia al doilea sa fie electric.Cauta mai multe despre legislatia in vigoare privind gardurile electrice. S-a mai discutat si pe forum chestia asta, baga o cautare. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 -salut sant de la marginea unei paduri si am gard de plasa metalica pe stalpi metalici, ce parare aveti ? sa montez un sistem cu electrosoc periodic pentru ursi si lupi, am auzit ca ar exista asa ceva in strainatate, eventual daca aveti o schema sa o experimentez.O sa caut azi intr-un tehnium..era ceva de un standard de garduri electrice, pt ca trebuie o anumita tensiune, un anumit curent maxim si o anumita perioada de timp pentru impulsurile de curent ( in ideea ca nu trebuie sa te gaseasca padurarii ca un carnat ars , ci trebuie doar sa nu poti sa-l excaladezi ).Standard :EN 61011:1992-durata impulsuri....minim 1 s-tensiunea max. de varf.....10kV Vp-cantitatea de energie electrica.......2.2mC max-energia impulsului.....5 J max-perioada in care I>300mA.....1.5msunde, -Vp se masoara pe o sarcina capacitiva variabila intre 0 si 0.2uF in trepte de 10nF-durata ( U>12V ), cantitatea de electricitate si energia se masoara pe o sarcina rezistiva, neinductiva, de 500ohmi."...o firma din SUA afirma ca 1 J este suficient pentru cca.10Km de fir, alta, din Germania, ca 0.3 J sunt suficienti pentru 7Km, pe cand una din Franta da aceeasi energie pentru numai 0.9Km, dar spune ca pentru un gard modest sunt suficienti 100mJ" TEHNIUM iunie 2006Pt ghostbuster : vezi ca glume d'astea pot sa-ti dea jos un bolnav de inima ( jos adica jos de tot ).PS : Lipseste butonul EDIT sau nu il vad eu ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 ar fi interesant daca cineva ar posta o schema simpla pt asa cevadoar pt glume Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 1, 2009 Partajează Postat Februarie 1, 2009 nu e mare inginerie... po?i face electro?oc destul de u?or cu un oscilator cu un singur tranzistor ?i un transformator ridic?tor...pe vremea lui cea?c? ap?ruse în tehnium o schem? foarte simpl? de "brichet? electronic?" care folosea transformatorul de FIT din tv-uri... e acela?i principiu!!!exist? ?i scheme cu 555 pentru a?a ceva, problema e cum faci traful... ori traf, ori apelezi la un multiplicator de tensiune.îns? fii atent, c? dac? cel cu care "glume?ti" are "pitpalacul bâlbâit", ri?ti s?-l bagi în spital, în cel mai fericit caz, sau chiar mai r?u!!! Link spre comentariu
Everest Postat Februarie 2, 2009 Partajează Postat Februarie 2, 2009 nu e mare inginerie... po?i face electro?oc destul de u?or cu un oscilator cu un singur tranzistor ?i un transformator ridic?tor...pe vremea lui cea?c? ap?ruse în tehnium o schem? foarte simpl? de "brichet? electronic?" care folosea transformatorul de FIT din tv-uri... e acela?i principiu!!!Asta este schema... Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 ....o schema interesanta , cu lipsuri intentionate, privind datele transformatoarelor [attachment=0]stungun.gif[/attachment] circuitul a si fost scos de pe siteul cu pricina . Link spre comentariu
Everest Postat Februarie 3, 2009 Partajează Postat Februarie 3, 2009 Si primele doua scheme de aici sunt interesante: http://www.personalarms.com/schematics.htm Dupa cum scrie, traful folosit este unul audio miniatura din receptoarele portabile ... Link spre comentariu
Vizitator infinityqx65 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Vad ca demult nu s-a postat in acest topic, dar am si eu o intrebare. Pe situ asta http://www.personalarms.com/schematics.htm mentionat de Everest prima schema mi se pare f simpla, dar nu inteleg ce valoare au condensatorii de la iesire; aia de 1KV?! Si transformatorul audio, de unde as putea gasi unul (pot folosi un transformator din boxe din alea chinezesti de 10w? Sau pot sa bobinez eu unul, dar nu stiu nr spirelor in primar si secundar). Ma puteti ajuta va rog frumos. Respect Link spre comentariu
gcom61 Postat Martie 10, 2011 Partajează Postat Martie 10, 2011 Un traf 220v la 3- 5 v este suficient;partea de joasa tensiune legata la oscilator.A doua schema este baza dintr-o aprindere electronica industriala ruseasca cu mici modificari;traful de iesire fiind bobina de inductie,iar scanteile se produceau de la o distanta de 8-10 cmPe mine ma bate gandul sa fac asa ceva pt protectie ursi ;vara trecuta nu prea am dormit bine la zanoaga la cort(am ramas o noapte singur in toata zona) ma gandeam la o sarma pusa pe niste bete fixate in pamant :smt103: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum