maky_geo Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Salut prieteni am o mica dilema, pe sursa unui alimentator găsesc un varistor care are rezistenta de 35 ohm,i aș vrea sa știu dacă este ok. Varistorului are notația k275. După el am o rezistenta de 74 ohmi la 3w când alimentez cu tensiune îmi arde instant rezistorul de 74 ohmi. Aș avea nevoie de o informație dacă este bine ca varistorului sa aibe rezistenta măsurată de 35 ohmi sau este în scurt circuit. Multumesc Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Varistorul este irelevant pentru functionarea montajului . Testeaza fara el in montaj . Link spre comentariu
maky_geo Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 Fără el pe placa nu îmi alimentează nimic dacă îl pun îmi arde rezistorul de 74 ohmi 3w. Diodele din surse le-am testat sunt ok nu vad de ce îmi arde rezistorul de 74 ohmi cu varistorului montat și fără el nu se alimentează nimic. Mulțumesc aveam nevoie sa știu dacă varistorului ar trebui sa aibe rezistenta. El se comporta ca o rezistenta și are valoarea de 33 ohmi. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Foto . Daca nu se alimenteaza fara el este PTC . Link spre comentariu
maky_geo Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 notatia pe componenta este k275 si pe cablaj scrie vdr1 daca era ptc asi fi stiut ca este ptc. din catalog spune ca este varistor Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Ftto cu placa . De regula varistorul se pune direct pe alimentarea din retea ( in paralel pe intrare ) pentru a proteja la supra tensiuni . Daca rezistorul este dupa varistor si se arde iar fara varistor nu se alimenteaza nu are logica .\ Un caz mai aparte : R47 INAINTE de varistor cu rol de fuse .Am vazut si asa ceva . Varistorul in scurt relativ arde rezistenta . Link spre comentariu
maky_geo Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 Cu ce program pot atașa imagine ca nu reușesc sa atașez nimic. Link spre comentariu
maky_geo Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 https://postimg.cc/rznbCxJK Sper sa fi reușit pentru ca este prima data când încarc imagini pe site. Link spre comentariu
maky_geo Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 Mulțumesc aceea este placa rezistorul R55 este de 47ohmi și trece prin Vdr1 care când este montat pe placa îmi arde rezistorul instant dacă scot Vdr1 de pe placa nu mai arde rezistorul dar nici nimic nu face. Nu se alimentează placa Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Dacă într-adevăr ar fi varistor k275 ăla ar trebui să aibă peste 10 megaohmi rezistenta internă și să reziste la 275V. E defect daca este el ( ar fi buna o poza cu el ). Aparatul are alt defect daca nu merge fara el. Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Acum 8 minute, modoran a spus: Aparatul are alt defect daca nu merge fara el. Asta am spus eu mai sus . Link spre comentariu
maky_geo Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 Am rezolvat dilema am comandat varistor aceeași valoare și este ok. Într-adevăr asa era, avea defect el ca avea rezistenta de 33 ohmi, după ce l-am schimbat totul a revenit la normal. Mulțumesc mult prieteni pentru sfaturile bune și chear au fost bune fără sfaturi eram pe cale sa îl arunc acum funcționează asa ar fi bine sa comunicam nu cum am mai observat pe anumite site-uri dai un mesaj de ajutor și care mai de care arunca cu pietre. Se cred uni super zei. Vouă cei care ați răspuns mesajului meu va foarte mulțumesc toate mesajele voastre au fost benefice. Seara ușoară sa aveti și feriți-vă de zei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum