Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yoradio - web radio sau radio internet

cristi7521

Postări Recomandate

Acum 6 ore, fratello a spus:

E in regula sa achizitionez aceasta "combinatie "? E greu de lipit modulul Wrover pe placa ?

Te pot ajuta cu lipirea .

Planul de masa pentru racire nu trebuie lasat nelipit .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 130
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

36

• val

30

• modoran

26

• Stefan

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Va multumesc pt raspunsuri ! Neavand suflanta e imposibil de lipit planul de masa. Mai ma gandesc...Oricum apreciez mult ajutorul oferit !

Link spre comentariu
Acum 7 ore, antonvasileeee a spus:

Te pot ajuta cu lipirea .

Planul de masa pentru racire nu trebuie lasat nelipit .

Da si nu, am zeci de pcb-uri custom, unele nici macar cu pad sub, altele au pad dar nu is lipite ci am pus o picatura de pasta termo, n-a crapat nici unu si merg de 3-4 ani, unele din ele 24/7 cu WIFI si requesturi http continu ( la intervale de cateva secunde ) asa ca daca ai posibilitatea si ai chef de suflanta le lipeste daca nu le lasi eventual cu o picatura de pasta termo, n-au treaba, se racesc suficient prin planul de masa si capacelul de metal de pe modul.

Link spre comentariu
La 25.02.2024 la 1:34, val a spus:

Am zis sa incerc si aceasta versiune, avand prin cutii si un display de Nokia.

Intampin urmatoarea eroare la compilare :

err.thumb.jpg.ee8fa4ecc66df49790cc8f9f36328559.jpg

Autorul zice : " Compile with DOIT ESP32 WebKit v1 and burn /data directory into SPIFFS (1M)"

Dar nu am putut gasi DOIT ESP32 WebKit v1 ...

Sugestii ? Va multumesc !

Link spre comentariu
Postat (editat)

Probabil a vrut sa scrie DevKit , pe schema scrie clar DevKit.

Eroarea de compilare este din alta cauza, dar nu stiu de unde, deci nu te pot ajuta.

Am incercat sa compilez, am instalat cateva librarii, dar primesc in continuare erori, am renuntat.

Editat de cristi7521
Link spre comentariu

Există și DOIT ESP32 WebKit v1

Astăzi a sosit plăcuța ESP32-S3 și codul de YORadio nu se compilează pentru aceasta. Era mult mai simplu și logic să compilez codul înainte de a achiziționa acest model dar nu m-a dus capul.

Deci cine vrea modul cu PSRAM trebuie musai ESP32 WROVER.

Link spre comentariu

Poti sa montezi integrat psram si pe wroom daca vrei musai si nu ai ce face cu timpul. Il ai deja odata cu esp32-s3 ala, doar dezlipesti de acolo si montezi pe cel vechi :)

Acum 1 minut, fratello a spus:

Solutia a fost sa fac downgrade la ArduinoJson ver.6 . Eu aveam ver. 7 instalata.

NU, nici pomeneala, la mine a mers cu ultima.

Link spre comentariu

Si totusi asa s-a compilat fara probleme.

comp_ok.thumb.jpg.8c9d3985c3216c93dac548745cd30c24.jpg

Din pacate insa...nu afiseaza nimic (desi in browser e ok). Am verificat displayul cu un Arduino Nano si e ok. Of, dac-ar vrea ele sa mearga din prima, ce bine ar fi...

1709325813692.thumb.jpg.45d4f8d290cea978bb29dcb9b6a8b811.jpg

Editat de fratello
Link spre comentariu

Radioul l-am construit in 2020 si l-am folosit pana am trecut la proiectele KaRadio si YoRadio. Din ce spuneti, nu aveti imagine pe display, dar sunet?

Si mie mi-a dat ceva bataie de cap, eu foloseam Arduino 1.8.13 iar autorul o varianta mai veche, pana la urma s-a rezolvat:

https://imgur.com/4xJ8ReX

In prezent nu mai am radioul, l-am facut cadou unui amic, dar sa incerc sa gasesc pe un hard mai vechi fisierele pe care le foloseam. Mai am avut o problema care momentan i-mi scapa. 

Link spre comentariu

Desi displayul e bun, desi ESP functioneaza, nu afiseaza nimic.

Am folosit aceleasi fire DuPont pt conexiuni (am avut multe surprize cu fire care nu faceau contact cu pinii).

Nimic.

clock.thumb.jpg.eb38176fd5c4fcd5fe348d55bd667d53.jpg

Link spre comentariu

Daca ai osciloscop verifica prin comparatie ce semnale vin din esp ,daca ai tensiunea de alimentare corecta .

Vad ca ai pini la display pe 2 laturi ,poti conecta invers din greseala .

Editat de antonvasileeee
Link spre comentariu

Am rezolvat. Am inlocuit "sticla" displayului si am reusit sa gasesc o pozitie adecvata a cursorului de contrast. Un mm mai la stanga = lipsa afisare, un mm mai la dreapta = display negru.

Va multumesc pentru suport !

disp.thumb.jpg.9a1842053e2a4e4fa14ac1579ccbacd9.jpg

Desi ma enerveaza afisarea "statica" pe care o are, cred ca raman la varianta de pe Elektor. Functioneaza cel mai stabil, nu se blocheaza posturile aac/aacp.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări