modoran Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 In partea de jos a displayului ai bufferul de memorie, o dunga alba. Când e plin sau aproape plin merge bine, când nu se întrerupe că nu mai are memorie. Se poate vedea și in terminal câtă memorie mai, la vreo 80 - 90 k merge bine, la 40 - 50 merge prost și se blochează. De aia am comandat modul cu psram ( spi RAM ). Se poate monta doar integratul dând ecranul ăla jos, dar nu merita osteneala. Link spre comentariu
val Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 In jur de 70 lei pe Ali modulul ESP32-2432s028, conține ecran de 2.8 inch cu touch, fara DAC. Chinezul îl vinde in doua variante lcd: ILI9341 sau ST7789, YO RADIO suporta doar prima variantă. M-am grabit când l-am comandat și când l-am primit avea o etichetă cu ST7789, astfel m-am reorientat către alt proiect. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 @modoran in cazul meu linia aia alba de sub IP reprezintă volumul audio. Într-adevăr dacă în terminal la heap am sub 40k incepe să facă figuri și deja la valori mai mici se blochează. @antemirplaca aia e "... super radio digital"? Pune link cu ea sa vad de unde o pot cumpăra chiar și așa fără display la "sub 10$" și prezintă ce proiect de "super radio digital" are. Tu chiar nu ai o ocupație? Un hobby? Orice? Chiar și răsucitul de fire tot e o ocupație mai bună în comparație cu frecatul de mentă și băgatul bățului prin gard. Am radio cu RPi care funcționează excelent si oricând îmi pot face altele dar pentru mine activitatea asta de înfipt fire este ceva relaxant. Adică după o săptămână de lucru abia aștept să pun ceva acolo pe o plăcuță și să funcționeze, dacă e ceva util cu atât mai bine. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Acum 17 minute, antemir a spus: Iar eu ți-am demostrat că am idee. Deci, cine bagă bețe-n gard ? Uite un link (pretul este putin mai mare de 10 euro pentru ca este o versiune noua asta. dar sigur exista si cea sub 10 euro) https://www.aliexpress.com/i/33003284057.html La tine cât e euro? Acel "super radio digital" este 86,43 lei dar nu asta contează ci că ăla nu e un "super radio digital". Adică am avut dreptate că cine știe ce înseamnă la tine "super radio digital". Ziceai așa: "Radio cu ESP32 si DAC extern cui folosește efectiv ? Face chinezul la sub 10 euro super radiouri digitale." Pai și "super radioul" tau are dac tot extern (ES8388 sau AC101) chiar daca este pe același PCB cu ESP-ul. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Poate nu ai nevoie de es8388 ăla că ai altul și nici de pcb cu butoane și slot de card că nu le folosești nici pe alea. E scump la 20 euro ( pe acolo ) fata de cat ar fi esp32, dac, encoder și display la un loc, plus că le faci cum vrei in carcasa. Cu pcbul chinezesc e mai greu. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Ce fumezi nene? Se vede că DAC-ul este extern. ESP-ul e doar chipul ăla de la Espressif, Tu spui SSP la tot ce este sub o bucată de tablă? Cu ce DAC-uri ai lucrat? Îți place așa mult implementarea aia cu ES8388? Ai avut așa ceva de zici că "se pretează mult mai bine"? Ai citit documentația dar nu ai citit când am zis "chiar daca este pe același PCB cu ESP-ul.". Ai idee ce înseamnă același PCB? Sau ai citit documentația "oficială". In problema cu LED-urile te-ai lămurit ? Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Acum 14 minute, antemir a spus: De prin FPGA-uri. Tu ? Păcat de ele! Sper că nu ți-am vândut ție asta. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Ce dume de doi lei, Surpriza este că "simulare" e un termen prost ales și e doar o chestie de semantică că "nu conțin un bloc dedicat DAC". Dacă să zicem ca ai facut un DAC R2R cu un FPGA nu îi spui nimănui că "ai simulat" un convertor digital analogic cu un FPGA pentru că implementarea in sine este un convertor nu o simulare de convertor. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Cu un fpga cred că poți să simulezi tot cipul esp32, nu știu dacă și partea radio din el, dar e oricum alt subiect. Mai sunt module cu esp32, dac și display pe același pcb, mare minune că nu ai pomenit și de alea ... Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Acum 6 minute, antemir a spus: Nu ai nevoie de R2R ca sa faci un DAC cu FPGA. Adică de la întrebări cu LED-uri ai sărit direct la delta-sigma? Nu pot sa cred așa ceva! Alea și in implementările audio de la TI impun tot felul de probleme deci ... Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Acest radio l-a incercat cineva ? Aduce ceva in plus (sau are ceva in minus) fata de YO ? Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Da, l-am făcut eu mai înainte. E mai simplist așa că interfață, dar merge la fel . Nu se pot șterge posturile din interfața web, doar adaugă altele noi. Link spre comentariu
val Postat Februarie 18, 2024 Partajează Postat Februarie 18, 2024 Puteți încerca și proiectul KaRadio, YoRadio fiind derivat al acestuia. Dezavantaj: posturile care emit in format aac sau aacp se pot auzi doar cu ESP32 WROVER, cu sau fara PSRAM. Avantaj: exista aplicație (telecomanda virtuala) pe Google Play; evident mai in detaliu este interfața web. Ar mai fi un proiect de luat in seama, păcat cu nu a fost dezvoltat: https://github.com/michelep/ESP32_WebRadio Link spre comentariu
fratello Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 (editat) Va rog un pic de ajutor ! Am un ESP-WROOM-32 ; display 1,8" ST7735 (128x160 RGB TFT LCD) ; modul PCM5102A. Folosesc unealta de pe site si imi indica conexiunile din poza. Dar : - in schema apar (TFT) RST, SCK, CS, DC, MISO, MOSI - displayul are RES, SCL, SDA, CS, DC, BL Cum ar trebui sa fac conexiunile ? Iar Wroom din diagrama are 38 de pini, pe cand eu am 30 de pini... Multumesc anticipat ! Nota : daca aveti cumva un fisier myoptions adecvat configuratiei de mai sus si care stiti ca merge...ar fi grozav. Editat Februarie 20, 2024 de fratello Link spre comentariu
val Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Nu conteaza modelul Wroom, folositi inscriptionarea pinilor de pe modul. Exemplu myoptions testat cu specificatiile dvs + encoder: #ifndef myoptions_h #define myoptions_h /******************************************************* Copy this file in the project root directory (next to the yoRadio.ino file) Uncomment the lines you need, to override the default value and set the values according to the connected equipment. The connection tables are located here https://github.com/e2002/yoradio#connection-tables ********************************************************/ //#define LED_BUILTIN 255 /* Onboard LED Pin (turn OFF by default) */ //#define LED_INVERT false /* Invert Onboard LED? */ #define L10N_LANGUAGE EN /* Language (EN, RU). More info in yoRadio/locale/displayL10n_(en|ru).h */ /* DSP_MODEL. See description/available values in https://github.com/e2002/yoradio/wiki/Available-display-models */ /* This option is required. Use DSP_DUMMY if no display is connected */ #define DSP_MODEL DSP_ST7735 /* * !!! Important !!! * if you use colored TFT displays with the esp32 wroom, due to lack of memory, you must modify the file Arduino/libraries/AsyncTCP/src/AsyncTCP.cpp * replace the line 221 * xTaskCreateUniversal(_async_service_task, "async_tcp", 8192 * 2, NULL, 3, &_async_service_task_handle, CONFIG_ASYNC_TCP_RUNNING_CORE); * with * xTaskCreateUniversal(_async_service_task, "async_tcp", 8192 / 2, NULL, 3, &_async_service_task_handle, CONFIG_ASYNC_TCP_RUNNING_CORE); */ /******************************************/ /* VSPI PINS. SCL(SCK, CLK) must be connected to pin 18 SDA(MOSI, DIN, SDI) must be connected to pin 23 */ #define TFT_CS 5 /* SPI CS pin */ #define TFT_RST 15 /* SPI RST pin. set to -1 and connect to Esp EN pin */ #define TFT_DC 4 /* SPI DC/RS pin */ /* HSPI PINS. SCL(SCK, CLK) must be connected to pin 14 SDA(MOSI, DIN, SDI) must be connected to pin 13 */ //#define DSP_HSPI false /* Use HSPI for display */ /******************************************/ /* NEXTION */ //#define NEXTION_RX 255 /* Nextion RX pin */ //#define NEXTION_TX 255 /* Nextion TX pin */ /* I2C PINS */ //#define I2C_SDA 21 /* I2C SDA pin. It is best to connect to pin 21. */ //#define I2C_SCL 22 /* I2C SCL pin. It is best to connect to pin 22. */ //#define I2C_RST -1 /* I2C RST pin. Set to -1 if not used */ /* I2S DAC */ #define I2S_DOUT 27 /* DIN connection. Should be set to 255 if the board is not used */ #define I2S_BCLK 26 /* BCLK Bit clock */ #define I2S_LRC 25 /* WSEL Left Right Clock */ /******************************************/ /* VS1053 VSPI PINS. VS1053 SCK must be connected to pin 18 VS1053 MISO must be connected to pin 19 VS1053 MOSI must be connected to pin 23 */ //#define VS1053_CS 255 /* XCS pin. Should be set to 255 if the board is not used */ //#define VS1053_DCS 25 /* XDCS pin. */ //#define VS1053_DREQ 26 /* DREQ pin. */ //#define VS1053_RST -1 /* XRESET pin. Set to -1 if connected to Esp EN pin */ /* VS1053 HSPI PINS. VS1053 SCK must be connected to pin 14 VS1053 MISO must be connected to pin 12 VS1053 MOSI must be connected to pin 13 */ //#define VS_HSPI false /* Use HSPI for VS */ /******************************************/ /* ENCODER */ #define ENC_BTNL 34 /* Left rotation */ #define ENC_BTNB 32 /* Encoder button */ #define ENC_BTNR 35 /* Right rotation */ #define ENC_INTERNALPULLUP false /* Enable the weak pull up resistors */ //#define ENC_HALFQUARD true /* Experiment with it */ /******************************************/ /* SDCARD */ /* MISO is the same as D0, MOSI is the same as D1 */ /* SD VSPI PINS. SD SCK must be connected to pin 18 SD MISO must be connected to pin 19 SD MOSI must be connected to pin 23 */ /* SD HSPI PINS. SD SCK must be connected to pin 14 SD MISO must be connected to pin 12 SD MOSI must be connected to pin 13 */ //#define SDC_CS 255 /* SDCARD CS pin */ //#define SD_HSPI false /* use HSPI for SD (miso=12, mosi=13, clk=14) instead of VSPI (by default) */ /* RTC */ //#define RTC_MODULE RTC_MODULE_UNDEFINED /* one of DS3231, DS1307, RTC_MODULE_UNDEFINED(default) */ //#define RTC_SDA 255 /* RTC_SDA */ //#define RTC_SCL 255 /* RTC_SCL */ /* ENCODER2 */ //#define ENC2_BTNL 255 /* Left rotation */ //#define ENC2_BTNB 255 /* Encoder button */ //#define ENC2_BTNR 255 /* Right rotation */ //#define ENC2_INTERNALPULLUP true /* Enable the weak pull up resistors */ //#define ENC2_HALFQUARD false /* (true, false, 255) Experiment with it */ /******************************************/ /* BUTTONS */ //#define BTN_LEFT 255 /* VolDown, Prev */ //#define BTN_CENTER 255 /* Play, Stop, Show playlist */ //#define BTN_RIGHT 255 /* VolUp, Next */ //#define BTN_UP 255 /* Prev, Move Up */ //#define BTN_DOWN 255 /* Next, Move Down */ //#define BTN_INTERNALPULLUP true /* Enable the weak pull up resistors */ //#define BTN_LONGPRESS_LOOP_DELAY 200 /* Delay between calling DuringLongPress event */ //#define BTN_CLICK_TICKS 300 /* Event Timing https://github.com/mathertel/OneButton#event-timing */ //#define BTN_PRESS_TICKS 500 /* Event Timing https://github.com/mathertel/OneButton#event-timing */ //#define BTN_MODE 255 /* MODE switcher */ /******************************************/ /* LCD DISPLAY 1602 */ //#define LCD_RS 255 /* RS Pin */ //#define LCD_E 255 /* E Pin */ //#define LCD_D4 255 /* D4 Pin */ //#define LCD_D5 255 /* D5 Pin */ //#define LCD_D6 255 /* D6 Pin */ //#define LCD_D7 255 /* D7 Pin */ /******************************************/ /* TOUCHSCREEN */ //#define TS_MODEL TS_MODEL_UNDEFINED /* See description/available values in yoRadio/src/core/options.h */ /* Resistive SPI touch screen */ /* TS VSPI PINS. CLK must be connected to pin 18 DIN must be connected to pin 23 DO must be connected to pin 19 IRQ - not connected */ //#define TS_CS 255 /* Touch screen CS pin */ /* TS HSPI PINS. CLK must be connected to pin 14 DIN must be connected to pin 13 DO must be connected to pin 12 IRQ - not connected */ //#define TS_HSPI false /* Use HSPI for Touch screen */ /* Capacitive I2C touch screen */ //#define TS_SDA 33 //#define TS_SCL 32 //#define TS_INT 21 //#define TS_RST 25 /******************************************/ /* Other settings. */ //#define DTYPE INITR_BLACKTAB /* ST7735 display submodel */ /* Could be one of: */ /* INITR_BLACKTAB 1.8' https://aliexpress.com/item/1005002822797745.html */ /* (See this note If INITR_BLACKTAB have a noisy line on one side of the screen https://github.com/e2002/yoradio#note-if-initr_blacktab-dsp-have-a-noisy-line-on-one-side-of-the-screen-then-in-adafruit_st7735cpp ) */ /* INITR_144GREENTAB // 1.44' https://aliexpress.com/item/1005002822797745.html */ /* INITR_MINI160x80 // 0.96' 160x80 ST7735S https://???? */ /* INITR_GREENTAB */ /* INITR_REDTAB */ //#define MUTE_PIN 255 /* MUTE Pin */ //#define MUTE_VAL HIGH /* Write this to MUTE_PIN when player is stopped */ //#define BRIGHTNESS_PIN 255 /* Pin for adjusting the brightness of the display (output 0 - 3v3) */ //#define PLAYER_FORCE_MONO false /* mono option on boot - false stereo, true mono */ //#define I2S_INTERNAL false /* If true - use esp32 internal DAC */ //#define ROTATE_90 false /* Optional 90 degree rotation for square displays */ //#define WAKE_PIN 255 /* Wake Pin (for manual wakeup from sleep mode. can match with BTN_XXXX, ENC_BTNB, ENC2_BTNB. must be one of: 0,2,4,12,13,14,15,25,26,27,32,33,34,35,36,39) */ /* For sample #define ENC_BTNB 36 - next line - #define WAKE_PIN ENC_BTNB */ //#define LIGHT_SENSOR 255 /* Light sensor */ //#define AUTOBACKLIGHT(x) *function* /* Autobacklight function. See options.h for example */ //#define DSP_INVERT_TITLE true /* Invert title colors for OLED displays ? */ /******************************************/ /* IR control */ //#define IR_PIN 35 //#define IR_TIMEOUT 30 /* see kTimeout description in IRremoteESP8266 example https://github.com/crankyoldgit/IRremoteESP8266/blob/master/examples/IRrecvDumpV2/IRrecvDumpV2.ino */ /******************************************/ #endif Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum