Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yoradio - web radio sau radio internet

cristi7521

Postări Recomandate

In partea de jos a displayului ai bufferul de memorie, o dunga alba. Când e plin sau aproape plin merge bine, când nu se întrerupe că nu mai are memorie.

Se poate vedea și in terminal câtă memorie mai, la vreo 80 - 90 k merge bine, la 40 - 50 merge prost și se blochează. De aia am comandat modul cu psram ( spi RAM ).

Se poate monta doar integratul dând ecranul ăla jos, dar nu merita osteneala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 144
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

36

• val

33

• modoran

27

• Stefan

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In jur de 70 lei pe Ali modulul ESP32-2432s028, conține ecran de 2.8 inch cu touch, fara DAC. 

Chinezul îl vinde in doua variante lcd: ILI9341 sau ST7789, YO RADIO suporta doar prima variantă. M-am grabit când l-am comandat și când l-am primit avea o etichetă cu ST7789, astfel m-am reorientat către alt proiect.

Link spre comentariu

@modoran in cazul meu linia aia alba de sub IP reprezintă volumul audio. Într-adevăr dacă în terminal la heap am sub 40k incepe să facă figuri și deja la valori mai mici se blochează.

@antemirplaca aia e "... super radio digital"? Pune link cu ea sa vad de unde o pot cumpăra chiar și așa fără display la "sub 10$" și prezintă ce proiect de "super radio digital" are. Tu chiar nu ai o ocupație? Un hobby? Orice? Chiar și răsucitul de fire tot e o ocupație mai bună în comparație cu frecatul de mentă și băgatul bățului prin gard.

Am radio cu RPi care funcționează excelent si oricând îmi pot face altele dar pentru mine activitatea asta de înfipt fire este ceva relaxant. Adică după o săptămână de lucru abia aștept să pun ceva acolo pe o plăcuță și să funcționeze, dacă e ceva util cu atât mai bine.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, antemir a spus:

Iar eu ți-am demostrat că am idee.
Deci, cine bagă bețe-n gard ?
Uite un link (pretul este putin mai mare de 10 euro pentru ca este o versiune noua asta. dar sigur exista si cea sub 10 euro)
https://www.aliexpress.com/i/33003284057.html

La tine cât e euro? Acel "super radio digital" este 86,43 lei dar nu asta contează ci că ăla nu e un "super radio digital". Adică am avut dreptate că cine știe ce înseamnă la tine "super radio digital".

Ziceai așa:

"Radio cu ESP32 si DAC extern cui folosește efectiv ? Face chinezul la sub 10 euro super radiouri digitale." 

Pai și "super radioul" tau are dac tot extern (ES8388 sau AC101) chiar daca este pe același PCB cu ESP-ul.

Link spre comentariu

Poate nu ai nevoie de es8388 ăla că ai altul și nici de pcb cu butoane și slot de card că nu le folosești nici pe alea.

E scump la 20 euro ( pe acolo ) fata de cat ar fi esp32, dac, encoder și display la un loc, plus că le faci cum vrei in carcasa. Cu pcbul chinezesc e mai greu.

Link spre comentariu

Ce fumezi nene? Se vede că DAC-ul este extern. ESP-ul e doar chipul ăla de la Espressif, Tu spui SSP la tot ce este sub o bucată de tablă?

Cu ce DAC-uri ai lucrat? Îți place așa mult implementarea aia cu ES8388? Ai avut așa ceva de zici că "se pretează mult mai bine"?

Ai citit documentația dar nu ai citit când am zis "chiar daca este pe același PCB cu ESP-ul.". Ai idee ce înseamnă același PCB?  Sau ai citit documentația "oficială". :rade: In problema cu LED-urile te-ai lămurit ?

Link spre comentariu

Ce dume de doi lei, Surpriza este că "simulare" e un termen prost ales și e doar o chestie de semantică că "nu conțin un bloc dedicat DAC". Dacă să zicem ca ai facut un DAC R2R cu un FPGA nu îi spui nimănui că "ai simulat" un convertor digital analogic cu un FPGA pentru că implementarea in sine este un convertor nu o simulare de convertor.

Link spre comentariu

Cu un fpga cred că poți să simulezi tot cipul esp32, nu știu dacă și partea radio din el, dar e oricum alt subiect.

Mai sunt module cu esp32, dac și display pe același pcb, mare minune că nu ai pomenit și de alea ...

Link spre comentariu
Acum 6 minute, antemir a spus:

Nu ai nevoie de R2R ca sa faci un DAC cu FPGA.

Adică de la întrebări cu LED-uri ai sărit direct la delta-sigma? Nu pot sa cred așa ceva! Alea și in implementările audio de la TI impun tot felul de probleme deci ...

Link spre comentariu

Puteți încerca și proiectul KaRadio, YoRadio fiind derivat al acestuia. Dezavantaj: posturile care emit in format aac sau aacp se pot auzi doar cu ESP32 WROVER, cu sau fara PSRAM.

Avantaj: exista aplicație (telecomanda virtuala) pe Google Play; evident mai in detaliu este interfața web.

Ar mai fi un proiect de luat in seama, păcat cu nu a fost dezvoltat: 

https://github.com/michelep/ESP32_WebRadio

Link spre comentariu

Va rog un pic de ajutor !

Am un ESP-WROOM-32 ; display 1,8" ST7735 (128x160 RGB TFT LCD) ; modul PCM5102A.

Folosesc unealta de pe site si imi indica conexiunile din poza. 

Dar :

- in schema apar (TFT) RST, SCK, CS, DC, MISO, MOSI

- displayul are RES, SCL, SDA, CS, DC, BL

Cum ar trebui sa fac conexiunile ? Iar Wroom din diagrama are 38 de pini, pe cand eu am 30 de pini...conexiuni.thumb.jpg.fc9bc4a1a3b9bad814865d71a9b79473.jpgESP-WROOM-32.thumb.jpg.652429c2b25cce49e81e25f3a1b4e639.jpgPCM5102A.thumb.jpg.3a2e21751eedc736e066b22c7a87c029.jpgST7735.thumb.jpg.aafeb1032ddc044146e822fdd6baff10.jpg

Multumesc anticipat ! Nota : daca aveti cumva un fisier myoptions adecvat configuratiei de mai sus si care stiti ca merge...ar fi grozav.

Editat de fratello
Link spre comentariu

Nu conteaza modelul Wroom, folositi inscriptionarea pinilor de pe modul.

Exemplu myoptions testat cu specificatiile dvs + encoder:

#ifndef myoptions_h
#define myoptions_h

/*******************************************************

Copy this file in the project root directory (next to the yoRadio.ino file)
Uncomment the lines you need, to override the default value and set the values according to the connected equipment.

The connection tables are located here https://github.com/e2002/yoradio#connection-tables

********************************************************/
//#define LED_BUILTIN     255               /*  Onboard LED Pin (turn OFF by default) */
//#define LED_INVERT      false             /*  Invert Onboard LED? */
#define L10N_LANGUAGE     EN                /*  Language (EN, RU). More info in yoRadio/locale/displayL10n_(en|ru).h  */

/*  DSP_MODEL. See description/available values in https://github.com/e2002/yoradio/wiki/Available-display-models  */
/*  This option is required. Use DSP_DUMMY if no display is connected */
#define DSP_MODEL         DSP_ST7735
/*
 * !!! Important !!!
 * if you use colored TFT displays with the esp32 wroom, due to lack of memory, you must modify the file Arduino/libraries/AsyncTCP/src/AsyncTCP.cpp
 * replace the line 221
 * xTaskCreateUniversal(_async_service_task, "async_tcp", 8192 * 2, NULL, 3, &_async_service_task_handle, CONFIG_ASYNC_TCP_RUNNING_CORE);
 * with
 * xTaskCreateUniversal(_async_service_task, "async_tcp", 8192 / 2, NULL, 3, &_async_service_task_handle, CONFIG_ASYNC_TCP_RUNNING_CORE);
*/
/******************************************/

/*  VSPI PINS. SCL(SCK, CLK) must be connected to pin 18
               SDA(MOSI, DIN, SDI) must be connected to pin 23  */
#define TFT_CS            5                 /*  SPI CS pin  */
#define TFT_RST           15                /*  SPI RST pin.  set to -1 and connect to Esp EN pin */
#define TFT_DC            4                 /*  SPI DC/RS pin  */
/*  HSPI PINS. SCL(SCK, CLK) must be connected to pin 14
               SDA(MOSI, DIN, SDI) must be connected to pin 13  */
//#define DSP_HSPI          false             /*  Use HSPI for display  */

/*  NEXTION  */
//#define NEXTION_RX    255                   /*  Nextion RX pin  */
//#define NEXTION_TX    255                   /*  Nextion TX pin  */

/*  I2C PINS  */
//#define I2C_SDA           21                /*  I2C SDA pin. It is best to connect to pin 21.  */
//#define I2C_SCL           22                /*  I2C SCL pin. It is best to connect to pin 22.  */
//#define I2C_RST           -1                /*  I2C RST pin. Set to -1 if not used  */

/*        I2S DAC                 */
#define I2S_DOUT          27                /*  DIN connection. Should be set to 255 if the board is not used */
#define I2S_BCLK          26                /*  BCLK Bit clock */
#define I2S_LRC           25                /*  WSEL Left Right Clock */

/*  VS1053 VSPI PINS. VS1053 SCK must be connected to pin 18
                      VS1053 MISO must be connected to pin 19
                      VS1053 MOSI must be connected to pin 23  */
//#define VS1053_CS         255               /*  XCS pin. Should be set to 255 if the board is not used */
//#define VS1053_DCS        25                /*  XDCS pin.  */
//#define VS1053_DREQ       26                /*  DREQ pin.  */
//#define VS1053_RST        -1                /*  XRESET pin. Set to -1 if connected to Esp EN pin */
/*  VS1053 HSPI PINS. VS1053 SCK must be connected to pin 14
                      VS1053 MISO must be connected to pin 12
                      VS1053 MOSI must be connected to pin 13  */
//#define VS_HSPI           false             /*  Use HSPI for VS  */

/*  ENCODER  */
#define ENC_BTNL              34           /*  Left rotation */
#define ENC_BTNB              32           /*  Encoder button */
#define ENC_BTNR              35           /*  Right rotation */
#define ENC_INTERNALPULLUP    false          /*  Enable the weak pull up resistors */
//#define ENC_HALFQUARD         true          /*  Experiment  with it */

/*  SDCARD  */
/*  MISO is the same as D0, MOSI is the same as D1 */
/*  SD VSPI PINS. SD SCK must be connected to pin 18
                  SD MISO must be connected to pin 19
                  SD MOSI must be connected to pin 23  */
/*  SD HSPI PINS. SD SCK must be connected to pin 14
                  SD MISO must be connected to pin 12
                  SD MOSI must be connected to pin 13  */
//#define SDC_CS                 255           /* SDCARD CS pin */
//#define SD_HSPI       				 false				 /* use HSPI for SD (miso=12, mosi=13, clk=14) instead of VSPI (by default)	*/

/*        RTC                     */
//#define RTC_MODULE            RTC_MODULE_UNDEFINED	/*	one of DS3231, DS1307, RTC_MODULE_UNDEFINED(default)	*/
//#define RTC_SDA               255						 /*	RTC_SDA	*/
//#define RTC_SCL               255						 /*	RTC_SCL	*/

/*  ENCODER2  */
//#define ENC2_BTNL              255           /*  Left rotation */
//#define ENC2_BTNB              255           /*  Encoder button */
//#define ENC2_BTNR              255           /*  Right rotation */
//#define ENC2_INTERNALPULLUP    true          /*  Enable the weak pull up resistors */
//#define ENC2_HALFQUARD         false         /*  (true, false, 255) Experiment  with it */

/*  BUTTONS  */
//#define BTN_LEFT              255           /*  VolDown, Prev */
//#define BTN_CENTER            255           /*  Play, Stop, Show playlist */
//#define BTN_RIGHT             255           /*  VolUp, Next */
//#define BTN_UP                255           /*  Prev, Move Up */
//#define BTN_DOWN              255           /*  Next, Move Down */
//#define BTN_INTERNALPULLUP    true          /*  Enable the weak pull up resistors */
//#define BTN_LONGPRESS_LOOP_DELAY    200     /*  Delay between calling DuringLongPress event */
//#define BTN_CLICK_TICKS    300              /*  Event Timing https://github.com/mathertel/OneButton#event-timing */
//#define BTN_PRESS_TICKS    500              /*  Event Timing https://github.com/mathertel/OneButton#event-timing */

//#define BTN_MODE              255           /*  MODE switcher  */

/*  LCD DISPLAY 1602  */
//#define LCD_RS                255           /*  RS Pin */
//#define LCD_E                 255           /*  E Pin  */
//#define LCD_D4                255           /*  D4 Pin */
//#define LCD_D5                255           /*  D5 Pin */
//#define LCD_D6                255           /*  D6 Pin */
//#define LCD_D7                255           /*  D7 Pin */

/*  TOUCHSCREEN  */
//#define TS_MODEL              TS_MODEL_UNDEFINED  /*  See description/available values in yoRadio/src/core/options.h  */

/*  Resistive SPI touch screen  */
/*  TS VSPI PINS. CLK must be connected to pin 18
                  DIN must be connected to pin 23
                  DO  must be connected to pin 19
                  IRQ - not connected */
//#define TS_CS                 255           /*  Touch screen CS pin  */
/*  TS HSPI PINS. CLK must be connected to pin 14
                  DIN must be connected to pin 13
                  DO  must be connected to pin 12
                  IRQ - not connected */
//#define TS_HSPI               false         /*  Use HSPI for Touch screen  */

/*  Capacitive I2C touch screen  */
//#define TS_SDA                33
//#define TS_SCL                32
//#define TS_INT                21
//#define TS_RST                25

/*  Other settings.  */
//#define DTYPE             INITR_BLACKTAB    /*  ST7735 display submodel */
                                              /*  Could be one of: */
                                              /*  INITR_BLACKTAB        1.8' https://aliexpress.com/item/1005002822797745.html  */
                                              /*  (See this note If INITR_BLACKTAB have a noisy line on one side of the screen https://github.com/e2002/yoradio#note-if-initr_blacktab-dsp-have-a-noisy-line-on-one-side-of-the-screen-then-in-adafruit_st7735cpp ) */
                                              /*  INITR_144GREENTAB     // 1.44' https://aliexpress.com/item/1005002822797745.html  */
                                              /*  INITR_MINI160x80      // 0.96' 160x80 ST7735S   https://????  */
                                              /*  INITR_GREENTAB  */
                                              /*  INITR_REDTAB  */
//#define MUTE_PIN          255               /*  MUTE Pin */
//#define MUTE_VAL          HIGH              /*  Write this to MUTE_PIN when player is stopped */
//#define BRIGHTNESS_PIN    255               /*  Pin for adjusting the brightness of the display (output 0 - 3v3) */
//#define PLAYER_FORCE_MONO false             /*  mono option on boot - false stereo, true mono  */
//#define I2S_INTERNAL      false             /*  If true - use esp32 internal DAC  */
//#define ROTATE_90         false             /*  Optional 90 degree rotation for square displays */
//#define WAKE_PIN          255               /*  Wake Pin (for manual wakeup from sleep mode. can match with BTN_XXXX, ENC_BTNB, ENC2_BTNB.  must be one of: 0,2,4,12,13,14,15,25,26,27,32,33,34,35,36,39) */
                                              /*  For sample #define ENC_BTNB 36 - next line - #define WAKE_PIN ENC_BTNB  */
//#define LIGHT_SENSOR      255               /*  Light sensor  */
//#define AUTOBACKLIGHT(x)  *function*        /*  Autobacklight function. See options.h for example  */
//#define DSP_INVERT_TITLE  true              /* Invert title colors for OLED displays ?  */

/*  IR control  */
//#define IR_PIN                35
//#define IR_TIMEOUT            30              /*  see kTimeout description in IRremoteESP8266 example https://github.com/crankyoldgit/IRremoteESP8266/blob/master/examples/IRrecvDumpV2/IRrecvDumpV2.ino */

#endif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări