Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cat traiesc instrumentele dumneavoastra de masura?

ionut120v

Postări Recomandate

Am unul decent UT71C care are deja 8 ani si inca mai traieste, inclusiv testerele, s-au copt firele de la baterie au trebuit schimbate, amsi analogicem mavo 35 alea traiec mult daca nu sunt prea folositem varianta veche cu sasiu de plastic moalem la varianta noua se sparge sasiul, pot apare probleme cu microampermetrul in sensul ca se poate aduna span.

Am vazut in piata fluke destul de vechi inca functionalem prbabil traiesc in jur de 10 ani sau mai mult.

p-Problema la digitale poate fi bateria care curge si le distruge, acum folosesc baterii de 9v cu litiu, am avut instrumente distruse de baterii cursem inclusiv alcalinele curg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

9

• victor_cj

4

• franzm

3

• ionut120v

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am un AVO M2006 digital produs de MEGGER INSTRUMENTS LIMITED DOOVER ENGLAND fabricat in W. Germany. Are ceva pegatine cu calibrari recente iar de mers merge brici chiar daca e fabricat cu mult timp in urma.

Link spre comentariu

Daca e un aparat bun poate functiona zeci de ani, am mai scris pe forum ca multimetrul pe care il folosesc cel mai des e un fluke 8060A care functioneaza impecabil . Din pacate acum, dupa 40 ani, incepe sa dea semne de oboseala displayul lcd, dar tot poate fi utilizat fara probleme

Link spre comentariu
Acum 12 minute, PavelR a spus:

... un fluke 8060A care functioneaza impecabil ...

al meu are din 1983 si merge perfect, inclusiv display-ul. Doar plasticul e ingalbenit si parca a devenit cam casant.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
La 11.02.2024 la 12:48, ionut120v a spus:

mavo 35  varianta veche cu sasiu de plastic moalem la varianta noua se sparge sasiul, pot apare probleme cu microampermetrul in sensul ca se poate aduna span.

Cam anapoda....primii ani au beneficiat de șasiu din plastic ce devenea casant și se fisura, ulterior au remediat problema. Iar de span nici pomeneală. Poate cine știe ce condiții particulare să determine așa ceva, dar nu putem vorbi de ceva la modul general, in rest, microampermetrul ăla doar dat de pământ să-l scoată din uz.

Link spre comentariu

Cel mai vechi multimetru ce îl dețin este un CEM DT-9989, are 11 ani de activitate. Acumulatorul de 7,4V este încă în parametri.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

HC-3500T, ca 40 ani, folosit aproape zilnic. Merge perfect.

Fluke 79, ca 35 ani, folosit aproape zilnic. Acu zece ani a primit un bloc de borne (input receptacle) nou.

Metex 3550 si 3550B, ca. 30 ani, folosite ocazional. Merg perfect.

Protek 505, folosit ocazional, stare perfecta.

Diverse acometre cu vârste peste 50 ani (H&B, Unigor, etc.), Folosite ocazional, Merg perfect.

Ohmmetru-capacimetru (balistic) analog Triohm. Vechi, antic si de demult. Folosit aproape zilnic. Merge perfect.

Siemens Multizet (diverse modele, toate peste 40 anisori). Folosite mai mult sau mai putin regulat. Merg perfect.

Metra Blansko DU510 (licenta ABB), 32 ani, folosit ocazional, merge perfect.

Unigor 6e. Cu chopper (1 Mohm/Volt) si sonda RF. Folosit numai la echipamente RF. Merge perfect.

Câteva Metrawatt vechi de pâna la 40 ani. Folosite când îmi aduc aminte de ele. Merg perfect.

Un Voltcraft 920. Ca. 10 ani. Comutatorul cam subred.

Patru Voltcraft 4650B. Trei merg perfect: la unul e pârlit comutatorul pe 200 ohm, dar merge în rest.

Cel putin înca 15 acometre, vechi de cel putin 45 ani. Merg toate. Folosite ocazional.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Presupun ca ''Merg perfect'' inseamna existenta unor buletine de verificari la zi! oricum, lasati impresia ca activitatea dv. consta in mare parte in verificarea aparatelor de masura!

Link spre comentariu

Printre altele. Oricum intervalul de verificare îl stabileste utilizatorul (asa zice reglementul). Norocul meu e ca nu trebuie sa platesc pentru verificare.

Exceptând cele doua Metex si Protek-ul, n-am dat cine stie ce bani pe aparate. Sume simbolice, de ex o lada de bere pentru cele patru 4650B.

Link spre comentariu

I`am luat unui prieten un aparat de masura digital cel mai ieftin.Ca sa vada tensiunea la retea a bagat testerele in priza apoi a inceput sa invarta de comutator prin toate domeniile si subdomeniile si ma intreba pe ce domeniu sa vada tensiunea la retea? :)))  Degeaba i`am tot explicat cum sa faca pt ca el tot ce stia sa faca facea.

I`am zis ca mai bine sa faca altceva inafara de electrica/electronica

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări