validae Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 OK, am înțeles ce aveți acolo. Un transformator de putere, cu o tensiune joasă în secundar, reglabilă între anumite valori prin variatorul aflat în primar.Secundarul dă curenți până la circa 30A continuu. Nici vorbă însă de vreo ,,tensiune constantă,, iar curentul se reglează acolo doar funcție de valoarea tensiunii de ieșire. Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 Acum 10 minute, validae a spus: OK, am înțeles ce aveți acolo. Un transformator de putere, cu o tensiune joasă în secundar, reglabilă prin variatorul aflat în primar. Nici vorbă de vreo tensiune constantă, curentul se reglează funcție de valoare tensiunii de ieșire. Mulțumesc pentru răspuns, acum fac sens toate discutiile fara finalitate legate de acest aparat. Acum rămâne doar sa gasesc pe cineva dispus si capabil sa-l reproduca. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Dacă nu-l pot reproduce, înseamnă că nu au nici tolele necesare, nici sârma groasă de cupru. Nu pentru că ar fi complicat de realizat, ci pentru că trebuie să aibă ce le trebuie, altfel ar fi nevoiți să investească în ceva ce posibil nu vor mai utiliza prea curând... Asta și fiindcă sunt puține magazine ce vând sârma ,,la metru,, sau ,,la kg,, cei mai mulți (cel puțin online) vând doar ,,la bobină,, iar o bobină poate avea între 250g și 20kg. Asta funcție de necesități. Iar prețul pe kg de conductor emailat de cupru sare de 100 Lei. Deci înțelegeți impasul, trebuie găsit un bobinator care să aibă deja sârma aia groasă la dispoziție și să fie dispus și să caute tolele necesare miezului.Că pentru carcasă sigur au materiale.Deși nu știu dacă și timp/chef de prelucrat o carcasă, e ceva muncă și la aceea.Cum am construit zeci de diverse trafuri până acum, cunosc situația.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Cunoașteți prețul de cumparare al acestui dispozitiv?... câte bucăți doriți?... cât de repede vă trebuie? Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 Acum 10 minute, flomar60 a spus: Cunoașteți prețul de cumparare al acestui dispozitiv?... câte bucăți doriți?... cât de repede vă trebuie? Va salut! 800 lei 10 buc Nu e graba. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Eu inca nu m-am prins la ce este utilizat. Chestia aia cu arderea carbonului din metal este... cum sa zic... mai bine ma abtin. Si stiu metalurgie mult mai mult decat electronica. P.S. Carbonul din otel, la fel ca orice alt element de aliere, are rostul lui. Nu ajunge accidental ca si-a scuturat nea Gica tigara in furnal. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 O fi pentru decalirea anumitor zone metalice. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 La tinichigerie? Nu vad ce piese calite ai acolo. Si, daca sunt, au un rost. Nu face nimeni calire degeaba. Costa mult. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Transformatoare la comanda fac cateva firme. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Vă rog să nu mai deviați de la subiect, nu e Bodegă.Dacă vrea să i se construiască acest traf, interveniți doar dacă doriți să vă implicați.Întrebările anterioare le-am pus ca să definim mai exact ce se cere de fapt.S-a stabilit că-i un traf de ceva putere cu un reglaj prin triac în primar cel mai probabil. Problema principală reprezintă construirea transformatorului, variatorul fiind ușor de realizat sau cumpărat ca atare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 14 Partajează Postat Februarie 14 (editat) Imi vine acuma in minte c-am vazut cum arata o scula asemanatoare la care prin anii 90, i-am schimbat fix triacul care comanda trafo, triac, diac, condensator si un potentiometru, asta era marea minune. Totusi tin minte ca avea curent mai mare, catre 50A parca scria pe ea. Avea 2 electrozi, fiecare intr-o mina pe care-i apasa pe tabla si o incalzea ca sa o aduca la nivel, pe un electrod avea butonul de comanda, durata era la mina, curentul era reglat altfel spunea meserasul ca da gaura in tabla. O folosea mai ales la sudurile MIG la table deoarece alea fac vale. Scula era ceva italieneasca cred. Editat Februarie 14 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
yoo Postat Februarie 14 Partajează Postat Februarie 14 Scula se folosește în P.D.R. Ajuta la tragerea tablei întinsă, unde nu se reușește aducerea sa la planeitatea inițială. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum