Ritza Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Bine v-am gasit! Caut electronist care poate realiza un transformator cu amperaj reglabil de la 5 la 30 A cu tensiune constanta de 1.5V Aparatul se foloseste in tinichigerie pentru stabilizarea metalului.Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Ați greșit secțiunea, locul unde puteți cere un serviciu plătit e Bazar/ Servicii Electro-Job. La ,,Idei și sfaturi,, se pot cere sfaturi de către cei cu înclinație tehnică, amatori sau profesioniști. Am mutat eu postarea pe secțiunea potrivită. Pe de altă parte, un simplu transformator nu poate fi o sursă cu tensiunea stabilă. Iar curentul printr-un consumator nu se poate regla păstrând tensiunea de ieșire a sursei constantă decât modificând rezistența consumatorului, lucru de obicei greu spre imposibil.Deci un curent reglabil ar însemna fie o tensiune variabilă, ori un ,,factor de umplere,, sau PWM variabil. Iar asta deja implică electronică... Cred că nu cunoașteți prea bine specificațiile aparatului pe care îl doriți. Nu am mai auzit de aparat pentru ,,stabilizarea metalului,,.Poate un fel de galvanizare? Dar puteți da un exemplu de astfel de aparat realizat de firmă ? Sau puneți un link de pe internet cu un astfel de aparat, ca să vedem despre ce e vorba de fapt... Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 11 Autor Partajează Postat Februarie 11 Multumesc pentru raspuns si pentru intelegere.Am sa pun o poza cu aparatul in curand, momentan e la un domn electronist care incearca sa-l reproduca dar e depasit de situatie.E un transformator simplu, facut manual din spusele acestui domn iar specificatiile 1.5v si 5-30 A reglabil din potentiometru mi-au fost comunicate dupa masuratori.E exact ca un aparat de sudura care foloseste electrod doar cu specificatiile mentionate.Multumesc in continuare pentru sfaturi.Toate cele bune! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 O fi un aparat de sudare in puncte, dar cu 5-30A nu prea faci tinichigerie. Ce inseamna "stabilizarea metalului"? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Mai degraba stabilizarea unui strat de ceva cu care este tratat metalul in cauza. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Poate nu s-a exprimat corect, o fi vreun traf folosit pentru galvanizare, electroplacare de piese mici și are nevoie de curent reglabil.Dar nu cred că așa tensiune mică ar avea efecte, plus că ar trebui și redresare.Iar de redresezi 1,5V nu prea mai rămâi cu mare lucru. Dacă ne spune la ce se folosește mai exact, putem să ne dăm seama ce are acolo. Un reglaj de curent cu simplu potențiometru/reostat pe un traf am văzut doar la amplificatorul magnetic. Dar nu cred că e vorba de așa ceva aici.Curios cum unii electroniști pot fi depășiți de un aparat electrotehnic....dar până la urmă electrotehnica și electronica sunt domenii oarecum distincte. Edit: Am postat în același timp cu @cdinu332. Gând la gând cu bucurie Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 11 Autor Partajează Postat Februarie 11 Acum 40 minute, yo9hrb a spus: O fi un aparat de sudare in puncte, dar cu 5-30A nu prea faci tinichigerie. Ce inseamna "stabilizarea metalului"? Arde carbonul din metal dar deviem intr-o directie gresita, e ca un aparat de sudura cu specificatiile mentionate. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Există și un model industrial după care s-a inspirat acel aparat? Asta fiindcă n-am auzit până acum de arderea carbonului din metal prin procedee electrice.Dar nici nu m-am implicat în tratamente metalurgice.Ce profesie aveți, dacă nu sunt indiscret ? Să fie clar un lucru, am vrut de multe ori să ajut străini chiar și fără niciun interes bănesc, dar unii au impresia că vreau să le fur secretele meseriei, sau chestii din astea.Eu acum încercam să vă scutesc de o cheltuială dacă se putea....poate exista ceva asemănător și nu știați. Dacă nu puteți detalia (măcar prin mesaj privat) sau măcar prezenta niște poze clare cu respectivul traf sau ce-o fi, nu avem cum să vă ajutăm mai mult.Cel puțin eu nu cred că-mi veți trimite chestia aia din Cluj în Craiova.Cu atât mai mult după ce altcineva care nu înțelege despre ce e vorba îl va dezmembra.Poate găsiți prin zonă pe cineva.... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Electroliza pentru recuperare aur? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 (editat) O fi aparat de tras tabla insa ala e pe la sute de A si mai mult din cite stiu eu. Editat Februarie 11 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 11 Autor Partajează Postat Februarie 11 (editat) Acum 49 minute, validae a spus: Există și un model industrial după care s-a inspirat acel aparat? Asta fiindcă n-am auzit până acum de arderea carbonului din metal prin procedee electrice.Dar nici nu m-am implicat în tratamente metalurgice.Ce profesie aveți, dacă nu sunt indiscret ? Să fie clar un lucru, am vrut de multe ori să ajut străini chiar și fără niciun interes bănesc, dar unii au impresia că vreau să le fur secretele meseriei, sau chestii din astea.Eu acum încercam să vă scutesc de o cheltuială dacă se putea....poate exista ceva asemănător și nu știați. Dacă nu puteți detalia (măcar prin mesaj privat) sau măcar prezenta niște poze clare cu respectivul traf sau ce-o fi, nu avem cum să vă ajutăm mai mult.Cel puțin eu nu cred că-mi veți trimite chestia aia din Cluj în Craiova.Cu atât mai mult după ce altcineva care nu înțelege despre ce e vorba îl va dezmembra.Poate găsiți prin zonă pe cineva.... Apreciez orice ajutor, pana acum am discutat cu 3 electronisti dar nu s-a concretizat nimic.Aparatul e artizanal,e foarte simplu ca componente, transformatorul e facut artizanal, cel putin asa mi s-a spus, circuitul secundar are o sarma destul de groasa.Toti mi-au spus ca pot sa reproduca aparatul doar ca transformatorul trebuie facut de mana nu poate fi comandat.Momentan aparatul e la un domn in varsta care se ocupa de transformatoare dar la ultima discutie telefonica mi-a spus ca sunt slabe sanse sa il poata reproduce.Saptamana asta am sa-l recuperez si am sa atasez poze cu continutul poate veti intelege mai bine ce e inauntru.Eu vreau sa reproduc aparatul , nu am cunostinte de electronica si caut pe cineva care contra cost sa faca ceva asemanator.Multumesc pentru rabdare! PS sunt tinichigiu auto si aparatul va fi folosit in tinichigerie, nu e aparat de sudura, nu e aparat de tras tabla {spotter} Editat Februarie 11 de Ritza Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11 Partajează Postat Februarie 11 Deci aparatul e funcțional și se dorește replicarea lui fără a-i afecta funcționarea.Ceva de genul ,,copiază-l dar nu-l demonta,,.... Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 11 Autor Partajează Postat Februarie 11 Acum 4 minute, validae a spus: Deci aparatul e funcțional și se dorește replicarea lui fără a-i afecta funcționarea.Ceva de genul ,,copiază-l dar nu-l demonta,,.... Aparatul e functional, vreau sa-l reproduc. Se poate demonta, e foarte simplu, are foarte putine componente, cand am da atasez o poza cu interiorul veti vedea simplitatea lui. Link spre comentariu
Ritza Postat Februarie 13 Autor Partajează Postat Februarie 13 (editat) Editat Februarie 13 de Ritza Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Mai scrie ceva dupa BTA? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum