Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propriul player de canale radio prin internet

alexy

Postări Recomandate

Modificare 

Un alt tuner, de data aceasta Sony DAR-1000ES convertit la radio pe internet.
Tunerul se bazează pe microprocesorul dual-core Xtensa LX7 și, în general
software-ul disponibil care circulă ici și colo pe internet

Editat de alexy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alexy

7

• Stefan

3

• modoran

3

• AlpHs00

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Idei referitoare la ce? Prezentarea este cam succintă și dezlânată. O idee de început este realizarea unei scheme bloc și cum se interconectează modulele AliExpress cu tunerul existent, se mai folosește ceva din aceasta? Chiar o să folosiți un afișaj de 900 lei care oricum nu este in stoc?

Link spre comentariu

Nu înțeleg absolut nimic din postarea unui link fără a spune nici macar doua vorbe. In respectivul link scrie: Minimum Purchase: 1000 units Current Stock: 9. Tipul respectiv de.display necesită și un circuite specializat (driver) pentru interfațarea cu ESP-ul. Poate că se dorește folosirea circuitului original dar în cazul aceasta există firmwareul necesar? Deci ideea cu realizarea unei scheme bloc trebuie pusă în practică.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Stefan a spus:

Idei referitoare la ce? Prezentarea este cam succintă și dezlânată. O idee de început este realizarea unei scheme bloc și cum se interconectează modulele AliExpress cu tunerul existent, se mai folosește ceva din aceasta? Chiar o să folosiți un afișaj de 900 lei care oricum nu este in stoc?

E un amarat de afisaj 20x2, nu cumpara nici naiba asa ceva de la tme cu 900 de lei.  Cat poate sa fie un display din asta in China, 10 - 15 lei maxim banuiesc.

Mare atentie la ce esp32 folosesti, alea fara psram nu prea au memorie sa ruleze streamuri https, am incercat eu si nu merg decat eventual dupa restart si nici atunci mereu. Asta fara altceva conectat, doar comunicatia pe i2s cu codec extern si atat.

Editat de modoran
Link spre comentariu
Acum 41 minute, AlpHs00 a spus:

Dupa cum se pare banuiti gresit.

Ce anume bănuim greșit? Link-ul respectiv a fost adăugat după ce postasem mesajul și chiar daca nu era așa nu cred că bănuiesc ceva greșit.

Chiar sunt curios dacă cineva o să de-a 500 lei pe un display in timp ce restul componentelor cu adevărat importante costa maxim 50 de lei.  :rade:

Sunt interesat de un proiect similar de radio prin internet dar sa fie ceva bine realizat atât din punct de vedere software cat și hardware. Folosesc de câțiva ani un RPi tot cu DAC pe i2s dar parcă iese cam scump sa pun cate unul și în alte camere sau chiar bucătărie.

Link spre comentariu

Acum fie vorba intre noi displayul e chiar opțional la un radio pe internet. Toate comenzile pentru manipularea listei se fac din browser web și eventual butoane, encoder telecomanda pentru schimbat posturile, atât.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Stefan a spus:

Ce anume bănuim greșit? Link-ul respectiv a fost adăugat după ce postasem mesajul și chiar daca nu era așa nu cred că bănuiesc ceva greșit.

Imi cer scuze atunci.:jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări