sonic11 Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Am eu unu de 500va 2 x24v, când ajung acasă pun datele cerute. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Un traf de 500VA are Rdc primar in jur de 1-2 ohmi. Am gresit eu, ramasesem in minte cu cei 0,2 ohmi ai trafurilor mari, de 1200-1500VA cu care am lucrat in ultima vreme. Prima rezistenta serie, inainte de C1, are si rolul de a reduce spitzurile de curent care apar in circutul de masa. ******* Pt economie de bobine se poate face o sursa de alimentare unica pt ambele canale, si atunci ajung si doua bucati. Pt a pastra separarea se pune cate o dioda serie. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Asa este...1.6 ohmi primarul si in jur de 0.1 ohmi secundarele inseriate, unul singur imi da 0.0 pe multimetrul meu. Am deja traful, cred ca am zis, 2x26V la 10A. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 (editat) Scuze, multe lucruri pe care nu le-am luat in seama si pe care le intalnesc acum pe forum. La asa mici valori rezistenta aceea devine importanta. Eu facusem o simulare cu 20R in primar. *****************************************8 EDIT: am facut rapd si cu 2R: Editat Februarie 17 de dumitrumy Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 (editat) Asta ar fi ok? Editat Februarie 17 de carageae Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Curentul din sarcină se închide prin ... sursă . Sursa este la fel de importantă ca și amplificatorul propriu zis . Traseele circuitului imprimat sunt esențiale . Încearcă să iei lumină de la oricine altcineva decât de la electroniști închipuiți ... Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Acum 6 ore, sesebe a spus: Poate transformatorul este deja. Oricum de mutat se va muta cu roaba amplificatorul. Un alt avantaj pe care l-ar avea o sursa in comutatie. Evident daca s-ar renunta la aberatia aia cu zgomotu. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Sarcina ia curentul din ultimul electrolitic, secundarul "pompeaza" doar cu 100Hz, in impulsuri. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Da dar un amplificator ce-l muti cu roaba nu prea riști sa fie furat. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Acum 1 oră, dumitrumy a spus: In simulare o fi frumos....dar 200mH la 4-5A? Eu am postat un desen luat de pe net ca baza de discutie...concret voi incerca cu 0.22+5000uF+0,82+48000. O sa pun pe o sarcina de test cu becuri auto si apoi vad ce mai trebuie modificat. Si un NTC de 10 ohmi in primar deocamdata, pana fac soft start. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Acum 28 minute, carageae a spus: In simulare o fi frumos....dar 200mH la 4-5A? Este o schema simpla, 200mH ese secundarul trafului. Chiar nu se vede ca terminalele sunt legate la punte? Bobina de filtraj este intre electrolitici, 20m. Eu citesc ce scrieti si caut sa fac simulari apropiate de ce postati. M-am inspirat de aici: CITAT: R=0,22-0,33ohm (cu rol exclusiv de a limita curentul de incarcare a primului C), si apoi C1=10-15mF, L=20-50mH, C2=22-50mF. Acum 1 oră, sesebe a spus: Da dar un amplificator ce-l muti cu roaba nu prea riști sa fie furat. Nu mai umple cu nimicuri atatea topice, mai iese si cu scandal uneori. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Acum 38 minute, carageae a spus: Eu am postat un desen luat de pe net ca baza de discutie.. Pai am facut simularea si la schema ce am vazut-o postata. Link spre comentariu
vera Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 (editat) Factorul de pulsatie p (%): 1-primele etaje ale amplificatoarelor de microfon 0,001-0,002; 2-etajele de detectie, etajele intermediare de audiofrecventa 0,01-0,05; 3-etajele de radiofrecventa, frecventa intermediara si etajele schimbatoare de frecventa 0,02-0,1; 4-etaje finale SE 0,1-0,5; 5-etaej finale in contratimp 0,5-2. Pt. o celula: LC=10po/p Pt. 2 celule: L1C1=L2C2=3,2po/radical p, unde po=pulsatie intrare, p=pulsatie iesire. Spor Editat Februarie 17 de vera Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 17 Partajează Postat Februarie 17 Poate n-ar strica sa simulati si amplificatorul. Sa vedeti cât este PSRR si ce influenta are sursa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum