carageae Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Si tme. Punte de 8A a murit la 3.1A, la 7V... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Spune cum ai folosit-o. Adica ce a avut dupa ea. Le-ai spus? Mai stii produsul? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Acum intreb si eu ca un amator. Daca folosim redresarea cu MOSFET comandate de acel cip asa incat caderea de tensiune pe elementul redresor este foarte mica, inchiderea nu se produce mai aproape de varful sinusoidei ? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Acum 21 minute, carageae a spus: Si tme. Punte de 8A a murit la 3.1A, la 7V... Pe ce radiator era fixata puntea? Si cit era spike-ul de curent prin ea ca 3.1 A este curentul mediu nu curentul de virf. Acum 4 minute, sk24bpo a spus: Acum intreb si eu ca un amator. Daca folosim redresarea cu MOSFET comandate de acel cip asa incat caderea de tensiune pe elementul redresor este foarte mica, inchiderea nu se produce mai aproape de varful sinusoidei ? Nu te baga in detalii de astea! Nu vezi ca inca se discuta chestii mai basic? Link spre comentariu
hixpp02 Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Eu in cele mai multe cazuri folosesc punti GSIB2580 de la Vishay, pana in momentul de fata nu am avut probleme. Le-am luat de la Mouser, nu sunt asa de scumpe - 18 USD la 10 buc. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Acum 7 minute, sesebe a spus: Pe ce radiator era fixata puntea? Si cit era spike-ul de curent prin ea ca 3.1 A este curentul mediu nu curentul de virf. Nu te baga in detalii de astea! Nu vezi ca inca se discuta chestii mai basic? Ok, voiam sa discut despre viteza de inchidere si declansarea sau minimizarea excitatiei tancurilor L-C constituite din elementele parazite locale. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Am mutat postarile despre sursele ATX si diodele din ele aici: Si am facut putina curatenie. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 (editat) Puntea era prinsa cu surub pe o carcasa de fier...am mai folosit asa de mai bine de 10 ani. Ce incercam sa spun e ca mai sunt si produse fake, chiar la firme, chiar nu e necesar sa dezbatem acum cat oi fi eu de prost. S-a ars, am pus alta la fel, tot asa, si merge bine mersi...poate doar a fost un exemplar defect din fabricatie, s-au intrerupt 2 din 4 diode, am avut un lot intreg. Totusi mi s-a parut ciudat sa se arda punte de 8A la o sarcina asa mica...nici jumatate. Daca ar fi fost abuzata banuiesc ca se faceau sarma diodele, nu se intrerupeau. *** Chiar clasa A asa mare nu am facut inca, dar din ce citesc aici, se pare ca nici pe diodele de sudura nu-s sigur...in orice caz voi face intai sursa, fac o sarcina artificiala din becuri de camion si vad cum se comporta... Editat Februarie 15 de carageae Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Nu știu dacă are rost sa fii ironic legat de acest aspect. Eu am încercat sa ajut. Sint cel puțin doua moduri de a face electronica: replici pe alții complet fără a ști nimic electronica și fără a face nici un calcul și îți proiectezi și calculezi propriile scheme. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Acum 8 ore, cdinu332 a spus: Spune cum ai folosit-o. Adica ce a avut dupa ea. Le-ai spus? Mai stii produsul? @sesebe: eu la postarea asta mă refeream. Apreciez orice ajutor constructiv, fie el si ironic. Dar ma asteptam ca macar atat credit sa am aici incat sa nu se creada ca am stricat eu puntea aia aiurea si apoi sa reclam ca e de proasta calitate. Nu neg ca sunt si useri din astia...dar ăia de obicei "are" 10-20 de postari...sau nici atat. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 (editat) Bre, înțelegi exact pe dos. N-am sugerat, și nu am avut intenția să spun că tu ai ars-o, chiar dacă o fi fost așa. Prea puțin contează. Uneori piesele se duc și datorită faptului că nu le utilizăm corespunzator. Ăsta ar fi fost un aspect. Din neatenție, din "n" motive. Greșim. Și eu am scos fumul din câteva semiconductoare. Nu'-i bai. O să mai scot probabil. Fake înseamnă un fals. Dacă restul au mers înseamnă că a fost o problema de fabricație și nu un produs contrafăcut. Nu mai fi așa arici că n-are nimeni nimic cu tine. ........................... Cred că vremea asta ne dă creierii peste cap. Toată lumea se supără.... Editat Februarie 15 de cdinu332 Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 Nah...tot un expert de pe aici a spus ca majoritatea componentelor functioneaza pe baza de fum...cand iese fumul din ele, nu mai functioneaza Eu am patit-o si cu mai multe serii de integrate LM78xx...care merg, dar la curent mic, la curent peste 2-300mA se ard, fara motiv. De aia ma gandeam si ca puntile alea pot fi fake, ca de mers au mers initial, dar cand a dat un pic de greu, a crapat...s-a incalzit si a crapat, fara sa fi avut scurt sau alta problema. Exact pe locul ei a mers alta si merge si acum. Inclin si eu sa cred ca sursa SLB e un moft audiofil...eu oricum amplfiul il fac initial C-R-C, daca chiar e nevoie, construiesc multiplicatorul ala. Daca-l faci si pe cablaj, voi fi interesat. Poate faci un cablaj cu doua capsule TO3, sa mearga pe un cornier de aluminiu. Se pot face peste TO3 si gaurile pentru TOP3 sau TO3P sau care mai sunt - TO247 sau asa ceva. Eu cel putin am niste MJ15024-15025, desperecheate care or fi numai bune aici. Sunt originale, Motorola, NOS, scoase dintr-o putere Soundcraft. *** Si a propos de masurarea tranzistoarelor, de ieri sunt posesorul unui Heathkit IT-121. De acum am cu ce masura ca lumea tranzistoarele, cu Ib de la 1 la 1000mA. Dar sa stii ca si chinezescul meu masoara ok, cel putin la curent mic. Pe aparat am avut 160-165 beta, pe multitester a iesit 173-175. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 15 Partajează Postat Februarie 15 (editat) Cablajul ăla e aproape gata. TO3 nu are nevoie de cablaj, sau alte derivatii ale acelei capsule. TO-3P are aceeași distanță intre pini ca TO247. Editat Februarie 15 de cdinu332 Link spre comentariu
alexy Postat Februarie 16 Autor Partajează Postat Februarie 16 (editat) eu voi folosi sursa CRCRC,cu doua transformatoare ,,, https://www.tme.eu/ro/details/55183-p1s2/transformatoare-toroidale/talema/ cu diode https://www.tme.eu/en/details/byv79e-200/tht-universal-diodes/ween-semiconductors/byv79e-200-127/ Editat Februarie 16 de alexy Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 16 Partajează Postat Februarie 16 Nu e cam overkill cu 2 din ălea? La 10A poate doar pt. 4 ohmi o fi cam la limită...dat Talema sunt bine facute... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum