cdinu332 Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 În mod sigur. Acolo, diyaudio, mai sunt si alte interese. Unii trăiesc din electronică. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Foarte interesanta solutia cu integrat + MOSFET. Ce mosfet-uri s-ar preta pentru an amplificator de 200w de exemplu, aveti idee ? Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Repet: nu va aruncati ca gaina la muci cu tot felu de alimentari scumpe pana nu ascultati amplificatoru. S-ar putea sa nu sune pe placu vostru si sa ramaneti cu degetu in gura. Faceti-l cu ce aveti in prima faza si apoi mai vedeti. Si atentie mare, nu luati de bun tot ce e pe diyaudio, si acolo sunt multe aberatii ! Link spre comentariu
cristi7521 Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Integratul LTC4320 nu are cum sa reduca zgomotul la redresare, nu scrie nicaieri ca are aceasta functie, " ideal diode bridge controllers" se refera doar la faptul ca scade caderea de tensiune la redresare, in loc de tensiunea diodei apare caderea pe Rds mosfet. Doar salvezi niste wati putere disipata, atat. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Da, asa scrie. Speram sa fie macar un "efect secundar", dar nu este mentionat nimic despre asta. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Acum 52 minute, maxente a spus: nu luati de bun tot ce e pe diyaudio ''Aceste cuvinte ne doare.'' Pai si de unde sa luam lumina? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Acum 35 minute, cdinu332 a spus: ''Aceste cuvinte ne doare.'' Pai si de unde sa luam lumina? De la soare iar daca nu-i suficienta din studiul si intelegerea individuala a teoriei. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Redresarea activa cu tranzistoare MOS-FET este utila la reducerea disipatiei pe diodele redresoare si ajuta in principal la redresarea de tensiuni mici la curenti mari de sarcina (zeci de amperi). Din punct de vedere al zgomotului rezultat nu prea are cum fi mai mic ci din contra s-ar putea sa fie chiar mai mare pt ca trebuie sa existe si curenti de incarcare/descarcare a portilor tranzistorilor MOS-FET, iar acestia vor avea multe componente spectrale in zona de frecvente mai ridicate. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 Initial si de asta ma tenta si pe mine, aveam trafuri ca la limita...dar voi face varianta de 8 ohmi - am gasit un traf de 2x26V/10A, care va permite si o filtrare C-R-C. Avantajul caderii mici de tensiune devine inutil in acest caz...exact cum se comporta acest redresor ne poate spune doar un coleg care are montajul si stie si sa puna un osciloscop bun pe iesire...pe diyaudio zice frumos de sursa asta, cu tot cu oscilograme doveditoare, daca e bine facuta schema nu cred ca are cum sa sune rau...dar cu cat mai bine sau mai rau va da tensiune pe iesire nu putem inca sti... Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 O sursă de aia, SLB, se poate comanda și mâine. Apoi trebuie să te scarpini prin buzunare. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 13 Partajează Postat Februarie 13 @ Carageae - daca vrei sa mai castigi 1-1,5V poti folosi diode redresoare tip Schottky. Dar nu chinezarii de la Miva... Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 14 Partajează Postat Februarie 14 Acum 10 ore, cdinu332 a spus: O sursă de aia, SLB, se poate comanda și mâine. Apoi trebuie să te scarpini prin buzunare. ...cred ca stiu pe cineva pe Elforum care face mai ieftin ca ăia. Da' integratul ăla e problema nr. 1. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 14 Partajează Postat Februarie 14 Poți renunța la integratul ăla. Îl înlocuiești cu o punte de diode în capsulă TO220. Cum a zis Shambala. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 14 Partajează Postat Februarie 14 Acum 9 ore, Shambala a spus: @ Carageae - daca vrei sa mai castigi 1-1,5V poti folosi diode redresoare tip Schottky. Dar nu chinezarii de la Miva... Dupa ce primesc traful o sa fac niste teste, poate chiar improvizez o rezistenta dubla de sarcina de test, am niste nichelina pe undeva... Voi folosi un toroidal de 2x26V la 10A pana la urma. Pt. versiunea de 8 ohmi e destul cred. La Shottky m-am gandit si eu, fie din alea de surse de PC - din pacate desi stiam ca am multe, mare parte au vreo 4-500mV cadere de tensiune pe tester, deci probabil sunt doar diode rapide cu siliciu. Planul B ar fi sa fac doua punti din diode din astea: https://www.langrex.co.uk/products/sb540-fairchild-schottky-diode-10-pieces/ Sunt pe drum catre mine doua seturi de acolo, plus o pereche de tranzistoare din astea, pe care le voi compara cu acele KSC3503... https://www.langrex.co.uk/products/2sd668a-hitachi-transistor-new-1-piece-to126/ Din cate pricep eu, gain-ul acestui tranzistor cam dicteaza gain-ul intregului amplificator, deci chiar trebuie sa fie identice pe cele doua canale. Daca vor fi mai bune ca ale mele 2N5401, din care am doua perechi identice, voi pune in etajul diferential doua perechi din astea: https://www.langrex.co.uk/products/2sd668a-hitachi-transistor-new-1-piece-to126/ Firma englezeasca de mai sus are multe componente NOS, de buna calitate. La unele nici radiomuseum nu are poza mai buna... Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 14 Partajează Postat Februarie 14 Diodele schottly din sursele de pc, desi sunt de curent mare, cel mai adesea au 30 sau max 45V tensiunea inversa (acolo sunt folosite la redresarea tensiunilor de 5V si 12V), deci nu sunt bune pt a redresa 26V sau mai mult. Atentie, SB540 SCHOTTKY DIODES sunt diode de 5A si 40V, nu merg nici ele in acest redresor. Si au doar 150A I max nerepetitiv. Diodele folosite in redresorul pt acest amplificator trebuie sa aiba tensiunea inversa macar de 100V si curentul de varf (nerepetitiv) de minim 4-500A, pt a suporta incarcarea condensatorilor. Chiar si cu mici R serie, chiar si cu soft-start. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum