cdinu332 Postat Februarie 27, 2024 Partajează Postat Februarie 27, 2024 pcb. M-am uitat in graba.... Asa parea. Iei mai multe leduri, sa ai acolo. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 Acum 12 ore, franzm a spus: Principiul baronului de Muenchhausen, adica bootstrap. Franzm, o traducere ,dacă se poate, te rog. Am cetit aseară despre bootstrap și tot nu îmi pică fisa. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 A ajuns si la maxente. A mai ramas @alexy de confirmat. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 (editat) Acum 9 ore, cdinu332 a spus: Franzm, o traducere ,dacă se poate, te rog. Am cetit aseară despre bootstrap și tot nu îmi pică fisa. Excelenta Sa, domnul baron de Muenchhausen, a participat la o vânatoare într-o mlastina. Calul pe care-l calarea s-a speriat si a calcat pe lânga poteca consolidata si au ajuns amândoi, cal si calaret, în mlastina. Domnul baron însa nu si-a pierdut cumpatul ci, aducându-si aminte de cât se caznea în fiecare dimineata sa-si traga cizmele, a apucat de gaicile cizmelor (boot straps, pre limba lui Shakespeare) si s-a tras singur în sus, pâna ce-a iesit din mlastina. Si cum tinea calul strâns între picioare, l-a salvat si pe acesta. Si m-am suit pe-o sa si v-am spus povestea asa. Ce se întâmpla cu potentialul punctului unde se întâlnesc R8, R9 si C8 atunci când semnalul la iesirea amplificatorului o ia spre plus (când tinde sa se blocheze Q3)? Ceva asemanator se întâmpla si pe ramura de minus (C9, R20, R21). Greu stimati tovarasi, foarte greu chiar. Editat Februarie 28, 2024 de franzm Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 Acum 4 minute, franzm a spus: Excelenta Sa, domnul baron de Muenchhausen, a participat la o vânatoare într-o mlastina. Calul pe care-l calarea s-a speriat si a calcat pe lânga poteca consolidata si au ajuns amândoi, cal si calaret, în mlastina. Domnul baron însa nu si-a pierdut cumpatul ci, aducându-si aminte de cât se caznea în fiecare dimineata sa-si traga cizmele, a apucat de gaicile cizmelor (boot straps, pre limba lui Shakespeare) si s-a tras singur în sus, pâna ce-a iesit din mlastina. Si cum tinea calul strâns între picioare, l-a salvat si pe acesta. Si m-am suit pe-o sa si v-am spus povestea asa. Ce se întâmpla cu potentialul punctului unde se întâlnesc R8, R9 si C8 atunci când semnalul la iesirea amplificatorului o ia spre plus (când tinde sa se blocheze Q3)? Ceva asemanator se întâmpla si pe ramura de minus (C9, R20, R21). Greu stimati tovarasi, foarte greu chiar. Povestea cu minciunosul chiar nu o stiam. Faina! Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 Cam pe acolo eram cu priceperea, dar fiindcă electronica este mai mult paralelă cu subsemnatul, cerui ceva lămuriri. Principiul l-am înțeles, la modul general, doar am zis că am cetit asară. Ei, acu" simt că m-am luminat. Stau cu becurile stinse și tot văz să citesc în calendar. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 Nu-i bai. N-am nimica pe potriva sa va vorbesc în pilde. Numa sa nu-mi cereti sa umblu descult sau în slapi acuma iarna. Mai ales pe apa (care acuma e gheatza). Si nici sa vorbesc pâna sa-mi rasara iarba din buzunare. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 28, 2024 Partajează Postat Februarie 28, 2024 (editat) Baronul era mic copil pe lângă marketiștii firmelor care vând produse destinate exclusiv " naivilor " cu bani , adica audiofililor habarniști . Niciodată nimeni nu va contesta performanțele echipamentelor din clasa Hi-End , dar unii pot contesta prețul nefiresc al acestora . Pentru asta , există un mecanism de apărare împotriva manipulatorilor . Cei ce au habar de cultura germană , știu ca personajul https://de.m.wikipedia.org/wiki/Till_Eulenspiegel are ca echivalent mioritic pe însuși Păcală / Nastratin Hogea . Baronul mincinos s-a tras de gaica cizmelor și de păr până a ieșit dim mlasina , cu tot cu cal . Asta e o adevărată lecție de marketing . https://de.m.wikipedia.org/wiki/Hieronymus_Carl_Friedrich_von_Münchhausen Editat Februarie 28, 2024 de hpavictor . Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 @franzm: eu stiam ca s-a tras de păr...nevermind, mai simplu era sa fi spus de la inceput ca nu e o greseala. Eu doar am ridicat o suspiciune pe baza a ce am priceput eu de acolo. Daca tot ati dat-o pe bancuri, va spun si eu unul, dar asta e on topic, adica se refera la ajutorul primit de la dv. pana acum vis-a-vis de acest amplificator: Un preot si un pastor faceau autostopul si aveau o pancarda pe care scria: "pocaiti-va, sfarsitul e aproape"...cum trecea o masina, la 20-30 de secunde se auzea o bufnitura si apoi o explozie...dupa 2-3 masini explodate, preotul il intreaba pe pastor: "oare nu ar trebui sa reformulăm mesajul dv.? sa spunem, de exemplu: atentie, podul e rupt?". Va respect cunostintele pe care evident le aveti, nu insa si tactul pedagogic...aici ar mai fi multe de perfectionat... Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 "eu stiam ca s-a tras de păr..." Si eu, dar mi-am permis oleaca de libertate artistica, pentru a aduce în centrul atentiei notiunea de bootstrapping. Si tocmai experienta mea pedagogica m-a învatat ca, în contextul dat, nu ma pot face auzit decât prin provocari. Cât priveste contributia mea pe topicul asta si pe cele conexe, daca bine-mi amintesc, eu v-am supus atentiei acest amplificator. Pentru ca l-am analizat si construit. Si tot eu am venit cu foarte mici "indicăţi". Mai mult sau mai putin pretioase. Adica am vrut sa va ajut sa învatati cum sa pescuiti, nu sa va dau un peste. Dar, când ma confrunt cu prejudecati haudiofilistice, prezentate ca fiind certitudini tehnice, ce altceva îmi ramâne de facut decât sa sparg seminte de pe margine si sa bag din când în când batul prin gard, pâna obtin ceea ce vreau, adica cablajele. Cablajele le-am primit, asa ca va las sa va desfasurati în voie. Eu am de proiectat si experimentat un filtru pentru alimentare. Fail-safe si cu rejectie 80 dB. S-aveti succesuri! Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 Acum 2 ore, franzm a spus: nu sa va dau un peste. Mai scapa si cate un peste, nu fi Hagi Tudose. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 (editat) Se folosea pe vremuri bootstrapping-ul in locul CCS-urilor pentru a obtine o rejectie buna a schemei fata de alimentare. In cazul de fata cred ca mareste impedanta de intrare a mosfet-urilor. Aici cred ca s-a dorit tragerea punctului de operare al mosfet-urilor peste alimentare. Editat Februarie 29, 2024 de sk24bpo Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 Acum 50 minute, sk24bpo a spus: Se folosea pe vremuri bootstrapping-ul in locul CCS-urilor pentru a obtine o rejectie buna a schemei fata de alimentare. In cazul de fata cred ca mareste impedanta de intrare a mosfet-urilor. Aici cred ca s-a dorit tragerea punctului de operare al mosfet-urilor peste alimentare. Chiar crezi ce ai scris? E o mare tristete sa vezi ca oameni cu pregatire si realizari scriu povesti ca si baronul lui Franzm. Chemi un tractorit-habarnist sa-ti faca o simulare cu acelasi semnal la intrare, cu si fara cond. ************************************* Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 Acum 32 minute, dumitrumy a spus: Chiar crezi ce ai scris? E o mare tristete sa vezi ca oameni cu pregatire si realizari scriu povesti ca si baronul lui Franzm. Chemi un tractorit-habarnist sa-ti faca o simulare cu acelasi semnal la intrare, cu si fara cond. ************************************* Pai exact asta s-a intamplat ce ti-am spus mai sus. A tras punctul de operare peste alimentare astfel incat sa se poata obtine o tensiune de iesire cat mai apropiata de tensiunea de alimentare. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 29, 2024 Partajează Postat Februarie 29, 2024 Acum 1 oră, sk24bpo a spus: pentru a obtine o rejectie buna a schemei fata de alimentare. Pai atunci defineste "rejectia fata de alimentare" si cum ajuta condensatorul de boot asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum