mannx Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Atâta timp cât vor fi la încărcat, tot va exista riplu la bornele acumulatorului. Chiar și cu curent constant. S-a discutat și aspectul ăsta pe un topic. Tot la celulele de filtrare se ajunge, rămâne de văzut în ce proporție. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Riplul va fi mic iar rezistenta internă a aculatorului este extrem de mica iar acesta va "înghiți" cea mai mare parte din riplul sursei. Dezavantajul este că în loc de o roba va trebui o platformă pentru transport. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 1 oră în urmă, carageae a spus: Esti sigur? Arata-mi si mie unde ai citit ca ar fi murit. Inca este in viata, am glumit. Mai bine il iei la intrebari pe Nelson Pass, pe Audiozaurus Rex (Victor) . De ce nu si pe mine. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Daca dl. @dumitrumy mai are chef de simulări poate simula cele două situații, cu și fără baterie. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Voi chiar vreti sa puneti baterii? Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Nu, eu as face asta combinație...as înseria două surse de 24v 10A la prima strigare. O sursă dedicata la puterea asta este cam 500lei și dacă fac calculul ies mai ieftin pe toate fronturile....greutate, bani, căldură disipată....etc. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 De ce totusi 10A? Consumul nu depaseste 6A nici la varianta de 4 ohmi, la 8 ohmi e 3.5A pt. doua canale... Eu studiez varianta R-C-L-C, apoi cea cu multiplicator de capacitate si daca niciuna nu rezolva problema brumului, incercam si cu baterii O solutie cu baterii care sigur merge - am facut un mic test - ar fi pt. amplificatoarele pentru casti. Astept in continuare o schema cu rejectie buna a alimentarii in clasa A... Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 De ce 10 A? Pentru ca, în ciuda tuturor povestilor nemuritoare, amplificatorul asta nu are "consum constant". În sensul ca nu absoarbe curent constant pe ramura. Decât în repaus. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Dacă citiți pana la final , aflați soluția inițială . Scuze pentru offtopic . Dacă este antiregulament , se poate șterge , nu cred ca trebuie mutat sau deschis un alt subiect ... http://www.qrp.gr/page/audio/monstre/monstre.htm Audiții plăcute tuturor ! Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Acum 2 ore, franzm a spus: De ce 10 A? Pentru ca, în ciuda tuturor povestilor nemuritoare, amplificatorul asta nu are "consum constant". În sensul ca nu absoarbe curent constant pe ramura. Decât în repaus. D-le Franzm, daca ati studiat (sau construit sau simulat) acest amplificator, va rog sa ne dati mai multe detalii si explicatii utile. Va asigur ca vor fi sincer apreciate. Eu abia am apucat sa citesc vreo cateva din cele peste 150 de pag ale topiculu.i Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Era bun de facut Monstrul. Mergea direct la cei 12V de baterie. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Urmatorul proiect poate fi 'Monstrul'. Am posibilitatea sa alimentez amplificatorul direct din a cumulatori. Problema e ca nu am echipa sa car acumulatorii. Link spre comentariu
darius_bv Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Am preluat o poza de pe site-ul "monstului", acesta este spectul la puterea maxima?! Nu ma mira sunetul stralucitor de care pomenea autorul, la o asa distributie a armonicilor. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 (editat) Acum 4 ore, franzm a spus: De ce 10 A? Pentru ca, în ciuda tuturor povestilor nemuritoare, amplificatorul asta nu are "consum constant". În sensul ca nu absoarbe curent constant pe ramura. Decât în repaus. A fost un topic special deschis de mine pe aceasta tema. Reluam de sute de ori aceeasi tema pt ca se pare ca nu ne intereseaza sa rezolvam o problema, de fapt ne place sa pastram ceea ce deja a fost "impregnat" drept cunostinte. Pai daca sarcina consuma sinusoidal, cum sa fie curent constant? De fapt in acel topic a ramas nedefinit si termenul constant. Unii inteleg o linie dreapta si normal ca este incompatibil cu sinusoida din sarcina (asta cand punem un semnal de test). Consumul constant inseamna ce indica un ampermetru pus serie cu sursa de alimentare si care are constanta lui de timp sa nu "vibreze" acul. Daca avem o baterie este simplu, curent sinusoidal in sarcina, curent sinusoidal in baterie cand avem semnal. Fara semnal avem linia continua dorita de multi. Cand ai redresor, de unde linie continua? Orice sarcina ai avea, cu condensator dupa punte vei avea curent in impulsuri din traf. Tocmai asta este rolul filtrarii, ca acest curent sa fie "prelucrat" de complexitatea filtrului ca sa il apropiem de linie. Dar aici vorbim de curentul de 100Hz!!! Curentul in sarcina unui amplificator audio este sinusoidal dar noi ne chinuim sa il livram liniar. Pare o anomalie, dar tocmai asta este rolul ultimului electrolitic, el asigura curentul curentul alternativ fiind intre timp "realimentat" de elementele filtrului aflate inaintea lui. La pagina 10 am pus forma curentului prin electroliticii unui filtru RCRCRC. Si o corectie de termeni, sinusoidal se refera la forma de unda deoarece curentul absobit din electrolitic este doar semialternanta pozitiva (ce depaseste curentul de mers in gol), pe semialternanta negativa curentul este preluat din fata ultimului electrolitic pt ca si acesta trebuie sa se incarce la loc, altfel am avea riplu marit pe el. Si ca sa nu mai vina unii sa spuna ca nici nu stiu ce este ala ampermetru, vom masura puterea vazuta in retea cu semnal maxim si fara semnal: ************************ ********************************** ************************** EDIT: Editat Februarie 21, 2024 de dumitrumy completare continut Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 21, 2024 Partajează Postat Februarie 21, 2024 Am pus filtru, prin baterie avem curent "constant" (riplu de vreo 20mV) dar varful de curent din sarcina de peste 700mA este suportat de condensator. Asta si inseamna filtrare, suportarea socurilor de primele elemente astfel incat ultimul sa livreze marfa de calitatea ceruta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum