stryx Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 24 minute, carageae a spus: deja ma gandesc serios daca nu mai bine pun 4 acumulatoare de UPS Buna ziua. In locul acumulatoriilor cu plumb se pot folosii acumulatori lifepo4, la acceasi capacitate sunt mai usori, mai mici si o durata de viata foarte lunga (minim 2000 cicluri de incarcare si o perioada de exploatare de peste 20ani). Faptul ca au nevoie de BMS si costul de achizitie sunt dezavantajele lor. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 20 minute, Shambala a spus: Poza Monstrului cu 2 ac auto este peste tot, dar mai demult am gasit o fotografie cu Le Monstre pus pe un carucior si cu 4 sau 6 ac auto sub el. Era prezentat la un concurs audiofil in Japonia, prin 1969 cred. Unde de altfel a si castigat locul I. Din pacate nu o mai gasesc. Ac de ups de 12V si 6A nu puteti pune in locul condensatorilor electrolitici. La poza asta te referi? Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 (editat) Amplificatoarele aste sunt un fel de Hemi între motoare... toate toarce da una e sa toarca că o pisică și alta e ragneasca că un tigru Eu vă sugerez sa vă îndreptați către SMPS Editat Februarie 20 de sonic11 Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 19 minute, merck a spus: La poza asta te referi? Oui, c'est ca! ;) Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Alta minune. Eu cred ca nu e ste nevoie sa dam in extreme. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Nah, măcar va fi un sunet greu... Am vazut asta la niste chinezarii, acumulatoare as pune doar de tampon, ca filtraj, nu sa cânte doar pe acumulator...da ar fi și fain că ar continua muzica si fara curent cateva minute, daca sursa e tot pe baterii Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 2 ore, carageae a spus: Cate doi, in serie...de ce nu? Sigur ca puteti pune. Initial am intels eu gresit postarea dvs, am crezut ca vorbiti serios. Abia dupa un timp mi-am dat seama ca probabil este o ironie la adresa lui Sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 17 ore, dumitrumy a spus: Hiraga 20W, intrare 1mV/ alimentare cu riplu 4Vvv Ma scuzati, nu inteleg ce doriti sa aratati in acea postare. Riplu de 4V este practic nerealist la Hiraga 20W, iar autorul foloseste sase C de 220.000uF. Ulterior, la ultimile "Le Classe A 30W" sase C de 330.000uF. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 5 minute, Shambala a spus: Riplu de 4V este practic nerealist la Hiraga 20W Am vrut sa raspund la intrebarea lui &franzm mai artistic (nu am stat sa caut cum s-ar simula)> Acum 22 minute, antemir a spus: Dacă nu poluez prea mult topicul, de ce nu mai apar 100Hz,200Hz in cazul curentului ? Te duci prea departe pentru tema topicului (detalii constructie) si pui intrebari pentru ingineri. Electronistii parati lipesc piese, simularile sunt pt scolarizarea lor, poate mai cresc in grad. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 1 oră în urmă, antemir a spus: Dacă nu poluez prea mult topicul, de ce nu mai apar 100Hz,200Hz in cazul curentului ? Nu se poate edita decat probabil in max 5 min. Modifica frecventa retelei la 60 si 70Hz si probabil o sa-ti raspunzi singur cand masori noile valori. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 @Shambala: nu e nicio ironie...de ce nu ar merge, daca curentul de descarcare e acelasi ca si curentul de incarcare? Practic aplicand legea lui Kirchhoff se cam anuleaza cei doi curenti...dar rezultatul va fi o sursa cu rezistenta mica de iesire. Daca gresesc, as vrea sa stiu unde...acumulatoarele nu se vor supraincarca, pt. ca exista consum pe ele...deci de ce nu ar merge solutia punte+cond. decent+2 acumulatoare pe fiecare ramura? Tensiunea, in varianta de 8 ohmi e 27V, un acumulator incarcat are in jur de 13V...deci ar fi in jur de 26V. Nu mai stiu articolul lui Hiraga pe unde o fi - oare mai traieste omul asta? Stiu ca acum vreo 10 ani am incercat sa intru in legatura cu el, fara succes... - dar parca si acolo tot asa erau puse acumulatoarele alea, nu ca sursa de tensiune singulara, fara retea. Link spre comentariu
alexy Postat Februarie 20 Autor Partajează Postat Februarie 20 Le_Monstre_HF_12_13 (1).pdf Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 27 minute, carageae a spus: Stiu ca acum vreo 10 ani am incercat sa intru in legatura cu el, fara succes... Ai nevoie de o lopata, daca vrei sa iei legatura cu el. Link spre comentariu
alexy Postat Februarie 20 Autor Partajează Postat Februarie 20 Le_Monstre_HF_9_11.pdf Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20 Partajează Postat Februarie 20 Acum 54 minute, cdinu332 a spus: Ai nevoie de o lopata, daca vrei sa iei legatura cu el. Esti sigur? Arata-mi si mie unde ai citit ca ar fi murit...cred ca e unul din oamenii cu cea mai discreta viata personala din cati am auzit...as fi fost curios sa-i pun cateva intrebari, care tin de psiho-acustica, nu de electronica...am impresia ca si el cauta acelasi lucru ca si mine...nu pot detalia aici, sunt satul de misto-uri si aprecieri audiofile. Dar cine chiar e interesat de subiect poate consulta o lista de discuri propuse chiar de Hiraga pt. auditie....poate-poate intelege ceva. https://www.laudiodefrance.fr/2020/04/02/les-albums-indispensables-de-jean-hiraga/ Cei interesati ma pot aborda pe aceasta tema in privat sau discutam in alta parte...aici ar fi bine sa ramanem la constructia acestui amplificator. Sunt curios cine il face primul, fie si in faza de test.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum