cdinu332 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Ăsta e pentru pretențioși. În mod sigur cei care au optat pentru proiectul în cauză știu cum stă treaba. Probabil că jumătate dintre ei nici nu-l vor face, sau doar încearcă, cum o da Dumnezeu. Următorul va fi cu LM1875. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Acum 27 minute, antemir a spus: Ca tot m-am apucat de invatare simulare cu LTSpice. Acum inteleg toti cine este acel n003, la mine era n005. Apoi, care este scopul simularii? Ce a reusit ea sa "descifreze"? Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Acum 8 ore, sesebe a spus: Nu mai bine faceti si voi un amplificator care sa aiba si rejectie a alimentarii, inafara faptului ca oricum arunca la gunoi aproape toata energia primita. Un amplificator care sa aiba si rejectie buna a alimentarii asa cum este orice amplificator modern, nu mai are nevoie de borcane de condesatoare si bobine de carat cu roaba. Sau si mai bine puneti cite un LM1875 (TDA2030 modern) pe canal si toate tranzistoarele calea care se incazesc consumind aiurea energie le folositi doar pt a stabiliza alimentarile. Din cite am auzit aici de forum un mare constructor de amplificatoare pe lampi a convins auditoriu ca asculta valve SE si i-a dat pe toti pe spate cu un etaj cu un TDA2030 ascuns printre tuburi. Lampile erau doar de decor si aspect. Nu inteleg de ce ai prostul obicei sa bagi batul prin gard. Nu este subiect in care se discuta de clasa A in care sa nu trolezi. Daca se discuta despre mere, vorbeste, da sfaturi legat de mere, pt pere sau alte fructe sunt subiecte dedicate. Eventual deschide un subiect in care compari diferite clase, tipologii si acolo te poti desfasura in voie. Cu ce te deranjeaza pe tine ca eu imi car amplificatoarele cu roaba? Daca te preocupa sanatatea mea, afla ca mi-am facut roaba electrica, daca tii la buzunarul meu, la fel afla ca am actiuni la hidroelectrica... ************************** Pt ceilalti, va rog sa-mi scuzati off-topicul. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Sesebe nu troleaza, el este un sincer adversar al amplificatoarelor in clasa A. Le detesta atat de mult incat nu a putut sa nu-si exprime opinia (Rad eu dar vorbesc serios.) Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 1 oră în urmă, antemir a spus: Doar ca asa am descoperit ca la 25Hz audio (sa zicem) apare si armonica de 75Hz ... Pune in loc de tensiunea de iesire, curentul generatorului. Poate atat este capacitatea lui. Oricum, ce ar deranja -60dB la a treia armonica? Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 (editat) Acum 10 ore, sesebe a spus: Nu mai bine faceti si voi un amplificator care sa aiba si rejectie a alimentarii, inafara faptului ca oricum arunca la gunoi aproape toata energia primita. Un amplificator care sa aiba si rejectie buna a alimentarii asa cum este orice amplificator modern, nu mai are nevoie de borcane de condesatoare si bobine de carat cu roaba. Sau si mai bine puneti cite un LM1875 (TDA2030 modern) pe canal si toate tranzistoarele calea care se incazesc consumind aiurea energie le folositi doar pt a stabiliza alimentarile. Din cite am auzit aici de forum un mare constructor de amplificatoare pe lampi a convins auditoriu ca asculta valve SE si i-a dat pe toti pe spate cu un etaj cu un TDA2030 ascuns printre tuburi. Lampile erau doar de decor si aspect. Asta trebuia sa retineti voi din postare. Si mai pe intelesul la toata lumea situatia despre care vorbim noi exemplificata in imagini: Voi vreti sa transportati asa ceva: folosind asa ceva: pe un drum asa: Ca sa nu spargeti nici un pahar si sa nu varsati nici o picatura solutia voastra este nivelati la perfectie tot drumul pastrind rotile de lemn, In loc sa puneti roti moderne cu cauciucuri avind camera de aer si suspensie pneumatica. Sau solutia perfecta: unde chiar nu mai conteaza drumul. Editat Februarie 20, 2024 de sesebe Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Si iata cat a muncit Sesebe ca sa-si ilustreze punctul de vedere. Mai poti sa-l acuzi de trolling ? PS - Incearca sa folosesti "solutia perfecta" pe nisip ... 1 oră în urmă, sesebe a spus: Sau solutia perfecta: unde chiar nu mai conteaza drumul. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Acum 2 ore, Shambala a spus: Le detesta atat de mult incat nu a putut sa nu-si exprime opinia Nici mie nu-mi 'plac' , daca ar fi sa le compar cu alte variante, dar daca amicul meu a dorit un resou, l-am ajutat cum am putut. Acum are si un cablaj si il poate trece ''pe curat'' . Nu zic ca nu suna bine, se aude fain in comparatie cu ce alte amplificatoare are acasa. Sursa de alimentare ocupa aproape toata partea de jos a carcasei ( care are 3mm grosime) si este muuult mai costisitoare decat restul, si grea. Pana acum n-am avut de a face cu asemenea curenti la sursele de alimentare, eu mai mult cu preuri si amplifuri pentru casti. ---------------------- Sa dai peste 1000 lei doar pentru conzii din alimentare, deja e blasfemie. Carcasa , nu mai stiu pretul, e pe comanda. Radiatoarele atasate fiind foarte scumpe. Racire in interior cu doua ventilatoare , 300 lei Noctua. Macar sunt super silent. Etc si etc. Parca incep sa-l inteleg si pe sesebe Nota moderatorului - am editat postarea. Nu stiu sigur ce ai vrut sa scrii dar a iesit ceva cu desavarsire interzis pe orice forum din lume -incitare la violenta. Te rog sa fii mai atent. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Pfff... Domnu @sesebe...rămân uimit de ce spui!? Am un amp cu 2030 și îți dau și 1875 ca sa înlocuiești sculele de le ai prin casa, te inte înțeleg și pe tine și ai treptate cu consumul dar oameni nu fac nimic greșit, este o clasa de amplificare că ori care alta care are plusuri și minusuri. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Acum 48 minute, sonic11 a spus: Pfff... Domnu @sesebe...rămân uimit de ce spui!? Am un amp cu 2030 și îți dau și 1875 ca sa înlocuiești sculele de le ai prin casa, te inte înțeleg și pe tine și ai treptate cu consumul dar oameni nu fac nimic greșit, este o clasa de amplificare că ori care alta care are plusuri și minusuri. Ba da! Un amplificator in clasa A este un amplificator scump si cu atit mai mult trebuie folosita o schema care sa fie performanta nu orice caricatura de schema doar pt ca a facut-o nu stiu ce GURU ca sa rida de profani. Luati o schema performanta, cu minim 60db rejectie a alimentarii (ambele railuri) in banda audio, si terminati cu prostiile de condesatori de 50000µF si bobine de citeva kilograme. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Hiraga 20W, intrare 1mV/ alimentare cu riplu 4Vvv Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Acum 35 minute, sesebe a spus: Ba da! Un amplificator in clasa A este un amplificator scump si cu atit mai mult trebuie folosita o schema care sa fie performanta nu orice caricatura de schema doar pt ca a facut-o nu stiu ce GURU ca sa rida de profani. Luati o schema performanta, cu minim 60db rejectie a alimentarii (ambele railuri) in banda audio, si terminati cu prostiile de condesatori de 50000µF si bobine de citeva kilograme. Si daca ea exista, care ar fi aia? Si cu ce complexitate? Nu zic ca nu exista, dar daca o stiti, aratati-ne si noua, altfel veti si si dv. catalogat ca un guru. Care nici macar nu are o liotă de adepti... acel guru de care faceti misto vinde acel amplificator ca si proiect comercial si refuz sa cred ca toti care au cumparat si declara ca le place sunt snobi sau proşti... Vad ca ultimul lucru constructiv au fost cele doua scheme postate de @hpavictor, in rest doar mistouri si metafore...mai mult sau mai putin necesare. Si mie mi se pare inutil si aiurea sa mergi prin orase aglomerate cu masini de 3.5l, dar respect parerea celor ce fac asta. Din pacate si cei care stiu electronica pe aici nu inteleg, sau nu accepta faptul ca e inutil sa faci un amplificator perfect cat timp te adresezi unei urechi imperfecte. TOTI avem urechi imperfecte, doar ca unii le au mai imperfecte ca altii. Un amplificator PERFECT e util doar intr-un studio de inregistrari. Pentru a ne bucura de muzica - nici eu nu ascult muzica doar in scop analitic, desi e profesia mea si uneori trebuie sa fac asta - trebuie sa folosim un agregat care atinge acele "papile" auditive care ne produc starea de bine. Si asta e mult mai complex decat realizarea unui amplificator cu redare liniara si zero distorsiuni. Amplificatoarele in clasa A, cu sau fara lampi, sunt pline de "imperfectiuni" care nici eu nu inteleg inca exact cat si cum, dar se pare ca se pliaza cel mai bine pe acele "imperfectiuni" ale urechii...cand veti intelege asta veti fi mult mai fericiti. O sa va arat diseara ce curba folosesc eu pentru a asculta muzica pe niste casti de 2300 de lei...care ai zice ca-s aproape perfecte avand in vedere pretul. Nu stiu cum masoara setupul folosit de mine, dar va asigur ca ofera o experienta muzicala excelenta. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 EDIT: deja ma gandesc serios daca nu mai bine pun 4 acumulatoare de UPS in loc de condensatoarele alea de filtraj...sigur rezistenta interna va fi mai mica...si la Hiraga am vazut ceva de genul...cu 2 acumulatoare auto...si eu am ras acum 20 de ani de ele...acum am devenit curios Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Poza Monstrului cu 2 ac auto este peste tot, dar mai demult am gasit o fotografie cu Le Monstre pus pe un carucior si cu 4 sau 6 ac auto sub el. Era prezentat la un concurs audiofil in Japonia, prin 1969 cred. Unde de altfel a si castigat locul I. Din pacate nu o mai gasesc. Ac de ups de 12V si 6A nu puteti pune in locul condensatorilor electrolitici. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 20, 2024 Partajează Postat Februarie 20, 2024 Acum 1 minut, Shambala a spus: Ac de ups de 12V si 6A nu puteti pune in locul condensatorilor electrolitici. Cate doi, in serie...de ce nu? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum