Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Alpha Nirvana 4R sau 8R detalii despre constructie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 384
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cele de UPS sunt în general montate întrețesut.Cele cu care am lucrat așa au fost toate, dar mai sunt probabil și unele sudate, deși acolo din considerente de eficiență e recomandabilî intercalarea tolelor.

La trafurile de microunde eficiența e ultima grijă, alea au pierderi imense...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, flomar60 a spus:

Trafurile de microunde sunt-in general-E toate pe o parte, I toate pe o parte.... apoi sudate.... din vreo 20 bucăți desfăcute nu am găsit nici unul intrețesut... posibil sa fie și intrețesute.... 

Deci tai cu flexul I-urile ca sa crez un intrefier? Nu e mai bine sa bag niste spire fara miez pe care sa le leg cu sfoara? Pe astea fara miez le mai scufund in lac si le mai coc? Mai bag prespan? 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Mircea Crisan a spus:

Deci tai cu flexul I-urile ca sa crez un intrefier? Nu e mai bine sa bag niste spire fara miez pe care sa le leg cu sfoara? Pe astea fara miez le mai scufund in lac si le mai coc? Mai bag prespan? 

Are o sudura fina între E și I care daca treci de doua ori cu panza flexului ai taiat-o și ai desfăcut miezul.

Secundarul nu prezintă interes, e subțire sarma și trebuie scos, e periculos să rămână acolo!

In locul secundarului se poate bobina alta bobina cu aceiași sarma ca la primar, se pune carton între E și I și gata droselul.

Trafo de ups majoritatea nu sunt sudate, sunt întrețesute dar au bobinaj din aluminiu marea majoritate și trebuie desfăcut și oprită doar carcasa pe care se rebobineaza.

Link spre comentariu

Ca o completare se caută 2 trafuri identice din cuptoare de microunde si se folosesc cele 2 primare înseriate puse pe același miez....sunt gata izolate ,decât legăturile electrice mai trebuie făcute....așa cum spunea și colegul Validae mai sus ,aceste primare rezistă cu brio la un curent de 3,5-4A...

Link spre comentariu
Acum 14 ore, flomar60 a spus:

din vreo 20 bucăți desfăcute nu am găsit nici unul intrețesut

Din cele desfăcute aproximativ cate au avut bobinele din cupru? Se pot diferenția cele din cupru față de cele cu aluminiu (majoritatea) fără a avea acces la trafic? Adică după ceva specifice în cod / producător / preț?

Link spre comentariu
Acum 22 ore, dumitrumy a spus:

Dar este mai interesant cand este prezentat de straini, ca si marfa poleita din supermagazine.

Toată stima dat nu am văzut nimic prezentat de români așa cum prezintă străinii. Adică expusă o idee de la cap la coada cu schema pentru punerea în practică, explicații, exemplu de calcul, măsurători și chiar clipuri video. M-am uitat în postarea recomandată de @sesebedar erau doar frânturi de informații și greu de pus cap la cap daca nu știi deja despre ce este vorba. Nu are legătură cu subiectul acesta dar chiar vreau să măsoar curent de saturație pentru niște bobine care se carbonizează în timp și nu înțeleg de ce.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări