Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Alpha Nirvana 4R sau 8R detalii despre constructie

Postări Recomandate

si eu 12kg un radiator adica 24 kg un monoblock:rade:fara alte componente trafo , condensatori etc ( si ventilatoare laterale la fiecare radiator controlat de temperatura) stiu overkill bias pana la 4A daca pot

Editat de alexy
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 384
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 16 ore, carageae a spus:

.90% chestii inutile si vreo 10% chestii interesante.

Unii au incercat sa prezinte fel de fel de probleme de electronica, dar topicul acela pare necitit. Dar este mai interesant cand este prezentat de straini, ca si marfa poleita din supermagazine.

Cu un program de simulare si un tractorist-habarnist poate sa-si raspunda la sute de intrebari de nivel mai coborat.

24f4.png

ferita12.png

Editat de dumitrumy
greseli scriere
Link spre comentariu
Acum 3 ore, alexy a spus:

Cel mai bine este o sursa cu CLCL,dar,,,,,,bobina trebuie sa aibe minim 2mH ,valoarea cea mai optima este de 2,2mH ( fara intrefier trafo ,,, cel mai bine este sa fie bobinata in aer) si bineinteles costul sursei respective va creste acum depinde de fiecare ,cum isi realizeaza fiecare amplificatorul , la ce tensiune si biasul ,,,, dupa preferintele lui si boxele pe care le are (avantaje si dezavantaje cu bobina si rezistenta serie, cu bobina  va creste basul si cu rezistenta va scade basul,nesimnificativ pentru urechile noastre ,asa cum am vazut in topic numai un muzician poate da verdictul cum este mai bine  )

1.jpg

2.jpg

Vai de plm, ce e bre cu bobinele alea acolo goale pe interior ? :rade:

Numai habarnisti care cica fac surse de alimentare "conventionale" pentru amplificatoare.

Si cand ma gandesc cate zoaie imi luam de fiecare data cand recomandam smps...

Link spre comentariu

Urechile nu minte. 

Acum 2 ore, alexy a spus:

de ce nu faci un test cu drosele de la neon , 36w  ,,,, hai sa punem ca mai merge bobinele imense de la lampi philips cele de 1000w ,foarte grele 

Trebuie să mă sui pe stâlpii din gară să ciordesc vreo doua  de la lămpile cu descărcare în gaz. 

Link spre comentariu

Dincolo de gluma...urechea e foarte subiectiva, de aici inteleg multi gresit acest aspect. Cand ai un amplificator slabut, la inceput iti dai seama cum suna, apoi te obisnuiesti cu el. Doar daca vii cu altul mai bun o sa auzi diferentele. Asta e si capcana in care cad multi audiofili...in plus, o ureche bine antrenata, chiar daca face diferenta, e mult mai toleranta la chestiile care se aud mai greu...

Dar nici osciloscopul nu poate diagnostica orice...problema e ca facem amplificatoare sa le ascultam cu urechile, nu cu osciloscopul. Am citit pe undeva un citat atribuit lui Alan Parsons, nu stiu daca e autentic, in care zice ca audiofilii nu folosesc echipamentele sa asculte muzica ci folosesc muzică să-şi asculte echipamentele...

Link spre comentariu

Droselele alea de neoane sunt bune doar daca aveti vreun prieten cu laser in debara care sa taie un intrefier in miezul de tole....altfel sunt doar pentru curent alternativ si se vor satura usor, nici macar la curentii mici folositi pt. amplificatoarele pe lampi nu sunt folositoare...oricum, nici alea de 500W nu rezista la curentul de aici...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, cdinu332 a spus:

Trebuie să mă sui pe stâlpii din gară să ciordesc vreo doua  de la lămpile cu descărcare în gaz. 

De ce nu folosiți trafuri de cuptoare cu microunde...?....astea au E-urile și I-urile ca la traful cu întrefier doar că sunt sudate....pur și simplu tăiați sudura și puneți întrefier...

Link spre comentariu

Ideea e de pus deoparte, dar nu pt. aici, ci poate pt. amplificatoarele pe lampi...cred ca nici primarul de la traful de microunde nu are destul de groasa sarma pt. 2-3A. Ar fi interesant insa de masurat inductanta primarului si secundarului pt. asa un traf cu un intrefier adaugat....poate fi util poate chiar pt. un parafeed sau alte aplicatii audio ce necesita inductante mari...bobina secundara probabil are inductanta mare, dar nu am masurat...

Link spre comentariu

Mă gandesc că pot recupera două sau trei secundare de pe transformatoarele din cupoarele cu microunde și să le montez pe același miez. Pt. lampi ar fi excelent.

Pt amplificatorul discutat in acest topic ar merge modificate transformatoarele din UPS-uri, putem recupera puțină sarma groasă... nu mai rețin, transformatoarele din UPC-uri sunt sudate?

Link spre comentariu

Primarul de traf MOT (Microwave Oven Transformer) duce liniștit 4A....deci puteți folosi liniștiți trafuri de microunde ca drossel, tăind sudurile cu flexul și intercalând un întrefier după ce scoateți șunturile magnetice și secundarul de înaltă tensiune...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări