Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Alpha Nirvana 4R sau 8R detalii despre constructie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 384
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am mai vazut la clasa A finalii pusi cu fire sa fie mai departati ca sa fie utilizat mai judicios radiatorul. Nu gasesti asa usor un radiator cu talpa groasa care sa disipe caldura bine si la marginile radiatorului. Amplificatorul asta are o putere de iesire mare deci sigur si caldura este pe masura. 

Link spre comentariu

Inca nu sunt hotarat daca voi face varianta de 4 ohmi sau pe cea originala, de 8. Boxele mele sunt de 8 si e un pic overkill sa faci de 4 si apoi sa-l asculti pe 8 ohmi. In plus sunt cam la limita si cu alimentarea....pt. 2x27V as avea un traf mai solid...daca cineva are mai mult timp ca mine in weekendul asta as aprecia o schema originala, cea pe 4 ohmi, care are mentionate pe ea ce componente trebuie modificate pt. 8, avand in vedere ca pe silk screen sunt deja trecute valorile de piese pt. versiunea de 4. Nu cred ca e altceva in discutie, in afara de valorile unor componente si tensiunea de alimentare. Nu am verificat inca nimic...dar varianta de 8 ohmi mi s-ar potrivi mai bine, oricum eu nu tin neaparat la puterea maxima, daca am 20W curati e excelent....dar vreau un amplificator solid, ca sa imi fac o parere cat mai buna despre clasa A....nu am luat inca nicio decizie, eu o voi asculta pe niste incinte Voight, nu e chiar o tragedie daca va trebui sa schimb difuzoarele...insa ce am acum au 8 ohmi....intr-un fel voi testa amplificatorul pe niste boxe "de raft". Dar inainte de a fi luat in tărbacă de mistocarii de serviciu, va invit sa vedeti despre ce fel de "raft" e vorba. Boxele au fost construite dupa consultarea cu d-l Aurelian Mateescu, e drept, pt. alte difuzoare, dar asa mi-au placut cele de test, ca nu am mai largit gaurile pt. acele difuzoare in discutie. Probabil o voi face pt. niste Fostex-uri...

Link spre comentariu
Acum 8 minute, manaila dorin a spus:

Urmarind cu atentie cred ca mai este o greseala pe cablaj

Se pune un strap. Da, este o lipsa de rutare.

Cine doreste sa renunte la cablaje, nu este nicio problema.  Money back guarantee!!! 

Vb . serios.

Link spre comentariu

Mergem inainte....shit happens...atat bai sa fie...

Are cineva codul TME pt. papucii de cablaj? Aia tata, pentru alimentare si output...am si cumparat dar TME are prostul obicei sa stearga comenzile vechi, iar eu am avut proasta inspiratie sa sterg facturile, convins ca vor ramane in cont la TME...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări