MishuL Postat Ianuarie 15, 2008 Partajează Postat Ianuarie 15, 2008 Am in acest moment "pe stoc" 3 mashini "electronice", toate perfecte dpdv mecanic, dar bolnave "cu capul". Una este Whirlpool AWM 5083-800 cu hublou, mi-a dat-o cineva acum f'o 2 ani, mi-a zis ca are programator ceva defect, costa prea mult repararea si a luat alta. Nu am incercat-o niciodata, are rol de masutza pe hol. Nu am desfacut-o, nu shtiu ce are pe dinauntru.Alta este Arthur martin by Electrolux 900T AW967 F parca (nu vad bine pe poza), o am acum in Frantza, am gasit-o pe strada langa un container pt maculatura. Rotor bobinat, cuva de inox. Trage apa, face cateva etape de rotire dar cu viteza mare si intr-un singur sens, toata asta durand cateva minute, pe urma arunca apa,butonul incepe sa se mishte singur, destul de repede, la anumite momente doar evacueaza apa- ultimele picaturi, ca de incarcat nu mai incarca) si se opreshte cand toate "literele" si revine la A, deshi normal era sa se opreasca in alt punct. Motorul e cu rotorul bobinat, , are 2 inf pe stator, daca inseriez rotorul (periile) cu una din ele se invarte crancen de repede (pe el scrie 14.000 si 450 rpm), daca inseriez cu cealalta sare sigurantza, daca inseriez cu amandoua indif sensul inserierii se invarte tot repede de tot. Am adus motorul in RO.A treia o am la serviciu in mashina, nu stiu acum marca, e cu incarcare pe sus, asta pare ca ar merge bine dar supraincalzeshte apa chiar daca pun butonul de temp pe rece. Am probat termostatul (impropriu zis) si e bun, la incalzirea cu fohn-ul rezistentza sa scade. Rotor bobinat, cuva din duramid. Provenientza: dechetterie Haguenau (30 km de Strasbourg).Acuma.Avand in vedere ca:- am nevoie neaparat de o mashina de spalat in frantza, avand nevasta si copiii acolo- nu am cateva sute de euro sa cumpar una 9- nu sunt dispus sa dau 150-200 pe una veche, mai bine duc una din RO, ca aici am Automatic de-aia de pe vremea lui ceashca- super-bune....- nu vreau totushi sa arunc mashina aia cu cuva de inoxma gandesc la urmatoarele 2 variante:1/ sugestii de reparare- cam greu, parerea mea....2/ dispun de "tot" de la mashini Automatic. Ma gandesc sa o modific, sa schimb tot, sa pun programator de Automatic, cablaj, termostat clasic, tot, deci practic sa o transform in Automatic dpdv al comenzilor. Problema ar fi cu motorul. Al ei e cu curea "striata", Automatic- cu trapezoidala. Chiar daca pun la mot de Automatic pinionul striat de la celalalt, tot am dificultatzi de prindere a mot pe cuva si de respectare a dist dintre axe, mot de Auomatic, cu rotor in scurt, fiind mai mare in diametru.Ma gandeam eu, in sinea mea, ca daca m-ash dumiri care e faza cu motorul asta cu rotorul bobinat ca sa-l fac sa mearga la turatziile dorite (mica dublu sens si mare un singur sens) si i-ash face comenzi cu relee whatewer ca sa se pupe cu "semnalele" de la programatorul de Automatic- desigur, asta implica disparitzia condensatorului... ma descurc eu, shtiu cum functzioneaza mot de Automatic; de asemenea tre' sa pup programatorul cu tija de distributzie a apei de pe mashina) ash scapa de toate complicatziile mecanice.Morala acestui post: rog sugestii de incercare de reparare dar, mai ales, informatzii despre cum tre' legat motorul pt turatzii mica/mare. Fiind insa echipat cu senzor de turatzie, tare mi-e frica virgula ca treaba asta tot electronica mashinii o facea :smt017 Later edit: aia care incalzeshte prea tare apa se numeshte Candy CTS9AACa idee, oricare din mashinile mentzionate este de vanzare, 100 lei inclusiv livrarea, valabil doar pt Bucureshti. Adica mai bine duc un Automatic cinstit in Frantza si termin balciul.Mashina care e acum in Frantza e livrabila doar daca am loc in duba la urmatorul drum. F posibil sa am, ca nu mai am stocuri de troace acolo. Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 22, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2008 Nimeni? :smt012 Link spre comentariu
draku Postat Ianuarie 23, 2008 Partajează Postat Ianuarie 23, 2008 mishule, io ti-am zis de multe ori ca tu ai vointa..... :smt039 Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 27, 2008 Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 ...Ma gandeam eu, in sinea mea, ca daca m-ash dumiri care e faza cu motorul asta cu rotorul bobinat ca sa-l fac sa mearga la turatziile dorite ... ...Morala acestui post: rog sugestii de incercare de reparare dar, mai ales, informatzii despre cum tre' legat motorul pt turatzii mica/mare. Fiind insa echipat cu senzor de turatzie, tare mi-e frica virgula ca treaba asta tot electronica mashinii o facea :smt017 ... Motorul cu perii descris poate fi ca sicel de aici Se poate comanda cu circuit integrat specializat TDA1085C, vezi datasheet. Am vazut astfel de controlere la magazinul de pe Braniste, dar sunt cam scumpe. Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 27, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2008 Deci e complicat... Sorry, nu ma pricep, asa ca o sa fac ceea ce shtiu: o s-o "Automatic"-esc! Doar cu motorul tre' sa vad cum fac sa-l pun si sa-i schimb fulia (astea noi au curea dintzata)Mersi oricum!Daca imi iese pasentza, fac cadou toata instalatzia mashinii din Frantza! Link spre comentariu
FLORIN-B Postat Februarie 19, 2008 Partajează Postat Februarie 19, 2008 SalveMai bine ia-ti un modul pentru Whirlpool ( cca. 200RON) si-ai rezolvat-o.Numai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum