trafic Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) Salut, Incercand sa depanez o sursa PC m_am blocat intr_un rezistor ale carui culori nu le pot descifra. Atasez o poza mai jos, poate este cineva care ma poate ajuta sa aflu valoarea acestei rezistente. Multumesc anticipat, Editat Februarie 6 de trafic Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) 9,5Kohm Editat Februarie 6 de Craciun Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Ce culoare e a doua banda dupa cea neagra? Link spre comentariu
trafic Postat Februarie 6 Autor Partajează Postat Februarie 6 (editat) Pe a doua eu o vad Gold, iar ultima din dreapta nu_mi dau seama daca e White sau Silver....(pare a fi cu 5 benzi de culori) Editat Februarie 6 de trafic Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) Atunci nu e 9,5Kohm Daca citim din dreapta atunci e 920Kohm Editat Februarie 6 de Craciun Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Nu cerd ca e bine nici 920k Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) Acum 11 minute, trafic a spus: Pe a doua eu o vad Gold, iar ultima din dreapta nu_mi dau seama daca e White sau Silver....(pare a fi cu 5 benzi de culori) Gold ca a doua culoare este fara valoare in tabelul rezistiv. Deci numerotarea incepe din partea cealalta si rezistenta are valoarea de 9,2 megaohm daca prima culoare este alb, sau 8,2 megaohm daca prima culoare este gri. Nu se distinge bine prima culoare....alb sau gri. Editat Februarie 6 de mac01 Link spre comentariu
Craciun Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 Si banda neagra ce indica? Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) Da...nu e bine valoarea spusa de mine. Probabil ca locul unde vine si ce face ne spune mai multe. Editat Februarie 6 de mac01 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 toti care ati postat mai sus ati postat numai balarii fara valoare ... 1-- rezistenta asta este de precizie si are 5 dungi mari si late ... 2-- citirea incepe de la dreapta pozei , nicidecum invers ... 3-- cel mai aproape de adevar este valoarea gri rosu verde auriu negru ... 4-- valoarea corecta eu zic ca este 825 x 10 la minus 1...adica 82,5 ohmi ... Link spre comentariu
trafic Postat Februarie 6 Autor Partajează Postat Februarie 6 ok, deci de la dreapta la stg : 1. gri (tind sa cred) 2. rosu 3. verde 4. auriu 5. negru Inteleg ca asta inseamna 825K? .. Nu de alta dar sa nu faca BUM.... Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 (editat) Acum 9 minute, misuraelectronic a spus: toti care ati postat mai sus ati postat numai balarii fara valoare ... 1-- rezistenta asta este de precizie si are 5 dungi mari si late ... 2-- citirea incepe de la dreapta pozei , nicidecum invers ... 3-- cel mai aproape de adevar este valoarea gri rosu verde auriu negru ... 4-- valoarea corecta eu zic ca este 825 x 10 la minus 1...adica 82,5 ohmi ... La fel ca tine....tot balarie. Aceeasi intrebare...ce reprezinta a 5 culoare negru? Negru nu este toleranta. Editat Februarie 6 de mac01 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Februarie 6 Partajează Postat Februarie 6 stimati tovarasi ...va invit calduros sa invatati codul culorilor pt rezistoarele cu 5 dungi si sa nu mai postati aiurea sfaturi pt novici daca nu il cunoasteti temeinic ... la 5 dungi este asa ...marcajul sa zicem ca este ABCDE ... valoarea ohmica se traduce exact asa ... ABC citite legat ca atare x 10 la puterea C plus / minus D ... D este toleranta si nu ne intereseaza , in acest caz concret ...recte dunga neagra ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum