Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Codificare culori rezistor

Postări Recomandate

Salut,

Incercand sa depanez o sursa PC m_am blocat intr_un rezistor ale carui culori nu le pot descifra.

Atasez o poza mai jos, poate este cineva care ma poate ajuta sa aflu valoarea acestei rezistente.

Multumesc anticipat,

20240206-173015.jpg

Editat de trafic
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 11 minute, trafic a spus:

Pe a doua eu o vad Gold, iar ultima din dreapta nu_mi dau seama daca e White sau Silver....(pare a fi cu 5 benzi de culori)

Gold ca a doua culoare este fara valoare in tabelul rezistiv. Deci numerotarea incepe din partea cealalta si rezistenta are valoarea de 9,2 megaohm daca prima culoare este alb, sau 8,2 megaohm daca prima culoare este gri. Nu se distinge bine prima culoare....alb sau gri.

Editat de mac01
Link spre comentariu

toti  care  ati  postat  mai  sus  ati  postat  numai  balarii  fara  valoare ...

1--  rezistenta  asta  este de  precizie si  are  5  dungi  mari  si  late ...

2--  citirea  incepe  de  la  dreapta  pozei , nicidecum  invers ...

3-- cel  mai  aproape   de  adevar  este  valoarea  gri rosu verde auriu negru ...

4-- valoarea  corecta  eu  zic  ca  este  825  x 10 la minus 1...adica  82,5  ohmi ...

Link spre comentariu
Acum 9 minute, misuraelectronic a spus:

toti  care  ati  postat  mai  sus  ati  postat  numai  balarii  fara  valoare ...

1--  rezistenta  asta  este de  precizie si  are  5  dungi  mari  si  late ...

2--  citirea  incepe  de  la  dreapta  pozei , nicidecum  invers ...

3-- cel  mai  aproape   de  adevar  este  valoarea  gri rosu verde auriu negru ...

4-- valoarea  corecta  eu  zic  ca  este  825  x 10 la minus 1...adica  82,5  ohmi ...

La fel ca tine....tot balarie.

Aceeasi intrebare...ce reprezinta a 5 culoare negru? Negru nu este toleranta.

Editat de mac01
Link spre comentariu

stimati  tovarasi ...va  invit  calduros  sa  invatati  codul  culorilor  pt  rezistoarele  cu  5  dungi  si  sa  nu  mai  postati  aiurea  sfaturi  pt  novici  daca  nu  il  cunoasteti  temeinic ...

la  5  dungi  este  asa ...marcajul sa  zicem  ca  este  ABCDE ... 

valoarea  ohmica  se  traduce  exact  asa ... ABC  citite  legat  ca  atare   x  10 la  puterea C    plus / minus  D ...

D este  toleranta  si  nu  ne  intereseaza , in  acest  caz  concret ...recte  dunga  neagra ... :rzb

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări