Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Barete led neobișnuite

Postări Recomandate

si un tranzistir daca il spargeti mare lucru nu vedeti in el tot o ,,sarma,, sudata ,da sarma aia din poza poate fi o dioda,daca era o siguranta trebuia sa conduca curentul in ambele sensuri ,asta insemnand ca bloca alimentarea ledului,da poate fi o dioda de siguranta si la un anumit curent intra in scurt si protejeaza ledul,deobicei defecte fiind le elimini si constati ca bareta led mege fara ele 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Interesant e faptul ca Tv-ul în cauza e din 2017 și folosit intens, deci ledurile au rezistat eroic aprox. 7 ani. 

@naetv Cel marcat W1 observ și eu ca prezintă rezistență foarte mica pe multimetru, posibil sa fie o siguranță . Însă celelalte, montate în paralel cu ledurile, nu arata nicio valoare pe scala de ohmi. 

@dumitrumy chestia e ca am eliminat ledul defect și restul baretei nu s-a mai aprins, așadar acea componentă se pare ca nu asigura continuitatea circuitului în cazul în care ledul defect e întrerupt. 

Editat de robert1000
Link spre comentariu

Înseamnă că asigura doar protecția la supratensiuni tranzitorii și este cum am presupus, un fel de TVS (Transient Voltage Suppresor) care doar protejează ledurile de apariția unor vârfuri (,,spikes,,) scurte și de valori mult mai mari decât poate suporta un led.De regulă aceste vârfuri cauzează daune masive, putând străpunge tot șirul de leduri instantaneu.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, robert1000 a spus:

acea componentă se pare ca nu asigura continuitatea circuitului în cazul în care ledul defect e întrerupt. 

De 15 ani pe forum vad acelasi lucru: unii doar intreaba asteptand raspunsuri precum copiii dulciuri. Sa faca ei masuratori sau ridicari de scheme? Munca este pentru tractoare si roboti! Am facut in acesti ani chiar montaje urmate de masuratori pt a raspunde la intrebari banale.

Ce este asa greu sa ridici caracteristica unei componente cu 2 pini si cu polaritate? La 3 pini poti avea tranzistor (pnp, npn,  tuj, J-FET, MOS-FET), tiristor, triac, TL431, etc. 

O sursa de tensiune serie cu o rezistenta, un voltmetru (la osciloscop se plateste impozit, trebuie evitat) si gata, ai raspunsul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări