elit Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 buna ziua , Am gasit pe o placa sursa de tensiune Uin =48V , Uies= 3,3 V , 5 V , 12v ... , la tens de 3,3 V ( care lipseste ) un Condensator ceramic MLCC smd , de culoare maro mediu , fara niciun marcaj , explodat ( lipseste partea ceramica ) . ( Pe tensiunea de 3,3V am gasit o dioda schottky B360A in s.c si dupa ore de masuratori pt ca lipsea in continuare tens de 3,3 V am descoperit ca nu mai exista condensatorul ceramic smd mlcc ). Integratul este LM5575. Pe placa intra Uin =48V dc , si se formeaza mai multe tensiuni printre care si cea de 3,3 V . Este placa de baza dintr-un proiector cu Leduri de 510w . Nu am nicio schema la el Condensatorul are dimensiunile ( aproximative ) L=1,2mm, W=1mm,T=1mm. Nu stiu cu ce sa l inlocuiesc , CU CE VALOARE SI CE TENSIUNE ? MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT? MULTUMESC Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Salut. Din pacate fara schema montajului, e imposibil sa afli valoarea unul cond SMD MLCC, ca nu-s marcate. Tot ce poti sa faci este fie sa alegi calea "merge si asa" pe care am vazut-o folosita de multi "depanatori" celebri pe iutub, punand ce gasesc in loc; fie investighezi schema si incerci sa gasesti ceva indicii despre ce ar fi fost potrivit acolo. Spre exemplu in cazul tau zici ca ai LM5575, deci te uiti in pdf-ul lui si vezi ce indicii primesti acolo la condensatori, pentru ca se ofera informatii foarte detaliate despre alegerea de componente si formulele de calcul pentru ele. Vad un exemplu de schema acolo unde ceramicul SMD de pe iesire este recomandat a fi la 10uF, deci mergi pe valoarea asta, macar de proba sa vezi cum se comporta. Daca exista si electrolitic in paralel cu smd-ul ala atunci cel mai probabil ar trebui sa mearga acolo si 1u la fel de bine ( mai usor de procurat ). PS: Este doar un exemplu de selectie informata, alegerea propriu zisa poate sa difere si ar trebui facuta analizand atent placa pe care se lucreaza. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Nu pui nimic in loc sau pui "la ochi". Nu mai pierde timpul si vezi care e adevarata problema acolo. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Aha, altul cu merge si asa. Pune frate ce s-o gasi, de ce dracu sa si invatam ceva electronica din ce reparam? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 A deschis vreo cinci topicuri pe tot atâtea secțiuni.Deja i s-a răspuns la Secțiunea începătorilor, poate unesti răspunsul de aici cu acel topic... Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Nu am urmarit decat sectiunea asta, deci nu stiam de celelalte topicuri. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 5, 2024 Partajează Postat Februarie 5, 2024 Cu cel de aici are două pe aceeași problemă, vreo trei am eliminat eu prin unire sau ștergere.... Link spre comentariu
Dxxx Postat Februarie 6, 2024 Partajează Postat Februarie 6, 2024 Si eu am eliminat doua clone, din acelas topic... asta daca mai are vreo importanta. Problema suparatoare este ca atati colegi ii cam raspund acelas lucru in diverse locuri, timp si efort de pomana. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 6, 2024 Partajează Postat Februarie 6, 2024 Pe topicul mutat la Secțiunea începătorilor a pus @ratza un tabel cu corespondența dintre mărimea capsulei smd și gama de capacități alocate respeectivei mărimi.Astfel poate afla măcar cam ce capacitate maximă putea avea acel condensator... Link spre comentariu
elit Postat Februarie 13, 2024 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2024 multumesc pentru raspunsuri . si imi cer scuze pt deranjul creat . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum