Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare condensator

Postări Recomandate

buna ziua ,

Am gasit pe o placa sursa de tensiune Uin =48V , Uies= 3,3 V , 5 V , 12v ... , la tens de 3,3 V ( care lipseste ) un Condensator ceramic MLCC smd , de culoare maro mediu , fara niciun marcaj , explodat ( lipseste partea ceramica ) . ( Pe tensiunea de 3,3V am gasit o dioda schottky B360A in s.c si dupa ore de masuratori pt ca lipsea in continuare tens de 3,3 V am descoperit ca nu mai exista condensatorul ceramic smd mlcc ). Integratul este LM5575. 

Pe placa intra Uin =48V dc , si se formeaza mai multe tensiuni printre care si cea de 3,3 V .
Este placa de baza dintr-un proiector cu Leduri de 510w .
Nu am nicio schema la el
Condensatorul are dimensiunile ( aproximative ) L=1,2mm, W=1mm,T=1mm.

Nu stiu cu ce sa l inlocuiesc , CU CE VALOARE SI CE TENSIUNE ?

MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT ?

multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

2

• elit

2

• validae

1

• modoran

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Te rog sa postezi subiectele in rubrica corecta.

Daca face parte din ceva cu LEDuri nu scuza postarea aiurea, pentru ca poluezi o zona unde se vorbeste serios despre asa ceva...

IN PLUS nu vad de ce nu ai rabdare si postezi acelas lucru la scurt timp, de doua ori...?

Este incert daca defectarea s-a produs in zona de curent constant, care ar avea legatura cu ledurile, ceea ce spui este vag si fie pui niste poze edificatoare, fie folosesti ceva timp si efort sa scoti schema, pentru ca ai PCBul fizic la indemana.

Cum putem noi sa stim ce anume se petrece acolo?

Gasesti documentatie a acelui IC, si vezi unde este legat condensatorul.

Din ce imi pare mie este vorba de o zona de joasa tensiune, care probabil controleaza anumite comenzi, foarte probabil intr-o zona separata de GCC pentru leduri.

Este posibil ca un condensator de 10uF/mai mult de 12V sa mearga daca este zona de tensiune de iesire (aia 3,3V).

Este posibil sa trebuiasca ceva la 100V daca este zona de intrare (cei 48V) si atunci as incerca initial cu ceva spre 1uF.

Pare a fi vorba de carcasa 0603 sau poate 0805.

PS - gasesc acum a treia postare... la fel.

Sa zicem ca esti incepator si inca o tolerez...

Dar daca ajungi si la a 4-a postare urmeaza sanctionare drastica.

Link spre comentariu

Trebuie găsită schema sau cineva care are un proiector similar să spună valoarea.

Deși e posibil ca acel condensator să nu fie critic pentru buna funcționare, trebuie totuși gasită valoarea lui.

Link spre comentariu

Nu ai deranjat, gandeste-te ca cine raspunde aici si este bine intentionat, incearca sa te ajute.

Dar si tu trebuie sa te comporti civilizat, daca doresti raspuns postezi in rubrica potrivita, si niciodata nu deschizi aceeasi tema de mai multe ori pe diverse rubrici pentru ca devii agasant, oricum cineva va observa.

On-topic: pune pozele de care vorbeam sau scoate schema sa vedem unde este conectat condensatorul - ce varianta iti sugeram eu pleaca de la ideea ca este un condensator de decuplaj sau de filtraj si in cazul respectiv valoarea nu e critica. Daca este ceva de constanta de timp, de compensare etc nu mai merge incercatul "pe ghicite".

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări