Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

va rog ajutor la o modificare sursa 13,8v !!!!

Postări Recomandate

am gasit adresa http://ok1cjb.nagano.cz/www/?za%F8%EDze ... oj_13%2C8V ce descrie modificarea unei surse de 200w sa furnizeze 13,8v/20A (din ce am inteles io) modelul exact fiind MPS-200/150. exact aceeasi sursa o am si eu. acu am inteles ce-i cu cele 4 rezistoare pentru a putea scoate 5v dar nu mai inteleg cum sa ajung la 13,8V pentru ca nu mai sunt poze :smt022 si din limba aia chiar nu inteleg nimic :smt015

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu orice sursa este foarte potrivita pentru asa ceva; mai zice acolo ca este nevoie de inlocuirea diodelor redresoare pe iesirea de 12V; daca te uiti cu atentie in foto, diodele originale nu pot in nici un caz sa asigure curenti de 20A si par chiar penibile pentru asa ceva; de fapt par a fi fiind diode de 3A, iar tranzistorii sunt in capsule TO220F, radiatoarele firave... este sursa tipica de foarte slaba calitate ce nu asigura nici macar caracteristicile inscrise pe eticheta ei.Daca ai nevoie de 13,8V/20A sau putere mare, orienteaza-te spre surse ceva mai serioase, cu tranzistori si diode in capsule SOT93 sau similare, transformator cu EE33, filtraj la intrare 2 x 680 uF, punte de 3-4 A, filtru la iesire cu tor cel putin T106, nu ca acolo...13,8V este tensiune tipica utilizata de echipamentele portabile/mobile de radiocomunicatii, si daca despre asta este vorba, gandeste-te eventual si la un filtru RFI la iesire, si eventual si unul la intrarea 220V daca sursa de PC nu il include deja sau daca are vreo "imitatie" sau simplificare acolo in loc de filtru RFI serios...Sursele cu aceeasi destinatie si caracteristici dar de provenienta comerciala/profesionala au bineinteles transformatorul bobinat cu conductor de sectiune mai mare decat ceea ce se foloseste in sursele obisnuite de PC pentru 12V (sigur este cazul la Astron SS-25); la cele de PC infasurarea de +5V este de obicei parte integranta din cea de +12V; transformatoarele EE33 folosite in sursele de PC de calitate medie/buna pot 20A in regim intermitent; de fapt Tx-urile de HF 100W out la 13,8V consuma tipic aprox 17A la 100W out, iar curentul mediu in regimurile necontinue (CW, SSB) sau pentru audio este si mai redus, curenti pe care chiar si unele surse de PC mai scumpe ii pot furniza pe ramura de +12V chiar fara modificari.

Link spre comentariu

pai normal ca am pus punte serioasa la 220v si filtrajele de rigoare, precum si redresare la 12v de 20A si condensatoare de capacitate mai mare precum si filtraj cu sarma sa suporte curentul. ramane traful sa il mai fac. am si probat pe un amplif ce consuma in jur de 8-10A max si merge brici. mersi de raspunsuri. sanatate

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări