Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pompa centrala termica.


Postări Recomandate

Buna ziua, nu stiu nimic despre electronica. Am o centrala pe lemne cu o pompa  79 w si un UPS pentru centrala. Din start spun casa foarte veche fara impamantare si fara posibilitate de a realiza una. Langa mine alte case fara imp. dar fara problema mes.

O perioada totul bine, apoi dusul a inceput sa ,,curenteze,, tot mai tare. Fie ca ups era conectat la reteaua de curent a casei fie pe circuit inchis invertor fara legatura cu reteaua. Tevile au legatura cu dusul pentru ca este retea deschisa cu alimentare de apa dinretea pentru centrala. Pe tevile de cupru si pe robineti se aprindea becul la creion. Am schimbat pompa nu a mai curentat NIMIC. Am zis ca pompa s/a stricat si am inlocuit/o. Dupa o perioada a inceput sa curenteze SI POMPA NOUA. Faceam greseala si scoteam UPS din priza sa incarc bateria. Am terminat sursa si ea termina pompele ? sau altceva . Acum curenteaza ffputin nu se aprinde becul la creion dar in timp se va accentua si este o mare problema stiu. Repet nu pot pune impamantare , este normal sa ,,scape ,, curent ? pe tevi ? fie sim faraa impamantare. O perioada nu curenteaza apoi incepe, ceva nu rezista .

 

 

Multumesc mult anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu există ,,nu pot,, ci ,,nu vreau,, sau ,,mi-e lene,, să fac o împământare.

Având în vedere că împământarea îți protejează viața, gândește-te măcar la viața celorlalți din casă, dacă la a ta nu ții prea mult.E chiar așa greu să dai o gaură de 8mm prin perete ca să treci un fir și afară să bați măcar un țăruș de împământare, care costă 60 Lei ?

Link spre comentariu

In special la baie/dus unde prin definitie este un mediu umed, daca avem sisteme electrice de incalzire a apei, conectate la retea atunci impamantarea este obligatorie indiferent de structura sau vechimea casei.

Motive pentru care dusul sau bateriile par sa "curenteze" sunt multe.

Acumularea de umezeala si praf pe echipamentele electrice conectate la retea, care daca nu au un strat din ala de protectie ( "conform coating" ) pot aparea scurgeri de curent prin formarea unei "rezistente" parazite de catre impuritatile depuse. 

Conzi Y2 de proasta calitate sau conzi de alta clasa folositi gresit pe post de Y2.

Deci nu inseamna neaparat ca ceva s-a defectat, ci doar ca au aparut scurgeri din terte motive.

De asta exista impamantarea, sa conduca in pamant orice scurgere de curent de la orice echipament.

Iar cand acea scurgere devine prea mare, diferentialul intrerupe alimentarea, salvand astfel vieti.

 

O impamantare se face al naibii de simplu.

Un tarus din ala ( sau cum naiba ii zice ) de impamantare, costa cateva zeci de lei.

Ceva conductor galben/verde pentru impamantare costa intre 1,5 si 2 lei metrul. 

Astea sunt toate proviziile necesare.

Nici macar nu trebuie sa duci impamantare la prize, daca asta e deranj prea mare.

Mergi cu ea la echipamentele alimentate la retea, legi firul ala de carcasa metalica a acelor echipamente.

E foarte simplu si foarte rapid, si costa foarte putin. 

Eventual poti duce un fir de impamantare si la boiler-ul/rezervorul de apa calda, daca acesta este metalic, astfel indiferent de ce echipamente ai conectate la retea, partea care conteaza este protejata.

Pe scurt, si eu ader la ideea ca nu exista nu se poate, cu siguranta se poate daca se vrea.

Link spre comentariu

Cel mai sigur folosești o pompă separat (un corp de pompă) și motor separat. Cuplajul dintre axul pompei si axul motorului îl faci cu o bucșă de plastic sau cauciuc. Dar ești sigur că de la pompa de apă sunt scurgerile de curent ? Mai ai pe acolo termostat, ventilator sau mai știu eu ce.... chiar și de la un simplu bec poți sa ai pierderi . Împământarea te protejează pentru scurgeri accidentale care pot fi mortale, întrerupând alimentarea prin arderea fuzibilului sau prin disjungerea electromagnetică.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări