Ovidanie Postat Ianuarie 31, 2024 Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 Doresc sa stiu daca exista o instalatie care sa separe coaja si semintele din boabele de struguri. Preferabil ar fi ca mai intai instalatia trebuie sa scoata boabele de pe ciorchine. Ma intereseaza sa recuperez semintele din struguri, un amic vrea sa faca ulei din acele seminte. Pana acum amicul meu recupera semintele din teasc, dupa ce storcea ravac-ul. spala si trecea prin sita continutul teascului. Link spre comentariu
norad Postat Ianuarie 31, 2024 Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 (editat) Acum 47 minute, Ovidanie a spus: Preferabil ar fi ca mai intai instalatia trebuie sa scoata boabele de pe ciorchine. Din ce stiam eu, instalatia se numeste dezbrobonitor. Vedeti aici: https://www.sunphoto.ro/cepage/08_ZDROBITOR_DEZBROBONITOR_ACTIONAT_ELECTRIC Editat Ianuarie 31, 2024 de norad Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 31, 2024 Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 Ce a postat Branca e o instalație industrială, greu de crezut că poate fi realizată la scară redusă pentru scopuri amatoricești.Ce se găsește pe piață pentru scopuri domestice se numește dezbrobonitor și separă cîrceii de boabe. Apoi boabele sunt zdrobite împreună cu semințele, deci ar mai trebui o etapă se separare ulterioară..... Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 31, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 (editat) Desciorchinătoŕ, așa am văzut in magazin, mai precis in Dedeman. E bun ce a făcut acel cetățean, am aflat un lucru util, diametrul acelor găuri, 18mm. Pe mine mă interesează ce fac după ce zdrobesc boaba, cum scot sâmburii. Speram că există ceva asemanator cu dispozitivul ce se atașează la mașina de tocat carne, chestia aia care stoarce roșiile. Sucul curge prin găuri iar coaja si semințele sunt evacuate prin capătul acelui dispozitiv. Editat Ianuarie 31, 2024 de Ovidanie Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 31, 2024 Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 Având în vedere că pe omul obișnuit care face vin în gospodărie nu-l interesează separarea și mai ales recuperarea sâmburilor, nu s-au realizat astfel de dispozitive pentru uz casnic. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 31, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2024 Pe la noi in RO, nu se recuperează sâmburii. Dar prin alte oărți, nu se știe. Eu intreb, nu se știe, poate ptimesc răspuns din Italia... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum