Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar condensatori 10000uF 63V amplificator Korvet

meshteru_the_best

Postări Recomandate

Salut, are cineva din dezmembrari acest model de condensator? Provine din amplificatorul Korvet 100um-048s 10000uF 63V dim aprox 40/82mm, momentan nu am de gand sa investesc prea mult in el ca sa cumpar altii noi pentru ca nu folosesc amplificatorul dar as vrea sa fie functional. Am nevoie de minim 1 bucata dar as cumpara 2 daca gasesc. Posibil sa fie identici cu cei din modelul Korvet 200um-088s partea de alimentare este cam aceeasi.

20231129-160738.jpg

20240128-163820.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• meshteru_the_best

9

• draku

4

• sesebe

2

• Ned George

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aia sovietici fabricati acum 30-40 de ani oricum va fi doar carcasa de ei............

Mai bine pui in doua carcase sovietice condesatori moderni (de calitate) si astfel pacalesti ochiul.

Link spre comentariu

Am zis sa incerc poate am noroc si gasesc unii ca cei originali care mai sunt in mintile lor, daca intr-un final nu gasesc o sa cumpar altii noi, multumesc pentru sfaturi.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, sesebe a spus:

Aia sovietici fabricati acum 30-40 de ani oricum va fi doar carcasa de ei............

Mai bine pui in doua carcase sovietice condesatori moderni (de calitate) si astfel pacalesti ochiul.

Sfatul este bun. Evident ca niste condensatori moderni si de calitate sunt preferabili unor vechituri.

Fiindca veni vorba, am testat cu multitesterul 3 conzi din cutia aia din poza de mai sus.

Doi sunt asemanatori, al treilea e un pic diferit. Par a fi in parametri.

Bine, intr-un circuit, in timp, nu cred ca garanteaza nimeni pentru ei...

114518.jpg

114617.jpg

114700.jpg

Link spre comentariu

0.5Ω ESR la un condesator de 10000µF indica clar ca trebuie evitat sau cel putin formatat.

Un astfel de condesator ar trebui sa aiba ESR sub 0.1Ω.

Condesatorii schimbati de mine, acum vreo 10 ani,intr-un amplificator din anii 80 aveau la masuratoare 18mΩ....21 mΩ dar erau ELNA FOR AUDIO. N-am mai reusit de atunci sa-i pun inapoi dar sint pusi bine sa-i vad aproape zilnic.

Link spre comentariu
Acum 39 minute, sesebe a spus:

0.5Ω ESR la un condesator de 10000µF indica clar ca trebuie evitat sau cel putin formatat.

Un astfel de condesator ar trebui sa aiba ESR sub 0.1Ω.

Condesatorii schimbati de mine, acum vreo 10 ani,intr-un amplificator din anii 80 aveau la masuratoare 18mΩ....21 mΩ dar erau ELNA FOR AUDIO. N-am mai reusit de atunci sa-i pun inapoi dar sint pusi bine sa-i vad aproape zilnic.

Asa este, ai dreptate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 27.02.2024 la 20:12, meshteru_the_best a spus:

Anunt valabil.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări