Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Xiaomi 13T

doru3160

Postări Recomandate

La 20.02.2025 la 16:39, maxente a spus:

dar daca il iau in rate, prefer sa iau unu cu un procesor si mai bun.

Îl cumperi în rate, dar e vorba (acum) de 1000 lei în plus. În rate sau nu, ii dai. Dacă nu ai nevoie de putere de procesare, ii dai degeaba. Ma uitam la prețul lui 13T și ma așteptam sa fie mai mic, dar a scăzut foarte puțin față de anul trecut. Dacă nu mă înșel, cam cu 200 lei. Încă se cere pe piață, pt că are caracteristici bune, și vine cu 3 actualizări de android. Adevărul este că cine îl are, nu prea rentează să cumpere 14T. Diferențe mici între ele. 

Edit-am luat la citit revievuri pe emag. Se desprinde ideea ca nu e optimizat la consum și bateria nu prea face față la o zi de consum, și pt macro nu e modelul ideal. Acum acolo scriu și cunoscători și necunoscători. Am făcut o medie și cam asta a reieșit. Vad ca aici nu a intervenit nimeni care ar avea acest model. Înseamnă că nu a fost cumpărat de nimeni care frecventează elforum. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

37

• validae

6

• Ovidanie

5

• modoran

5

Top autori în acest subiect

Am fost într-un showroom și am luat la probe, câteva telefoane din gama de preț 2...3k lei. Nici unul în ce privește camera, nu e mai bun decat ce am eu. Printre inculpați, s24fe, s25, 14t, 14t pro, nova13 pro, a98 cu microscopul lui de 2 lei, moto edge 50 neo, măr 15, și altele. Expuse unul lângă altul, 13t și 14t.

13t la 2999 lei, 14t la 2000 lei. La camere, toate o apa și un pământ. Funcția macro a dispărut din opțiuni, fără focalizare automata, reglezi focalizarea din distanța față de subiect. E nașpa, luate la bani mărunți, nici unul nu merita banii. Parcă îmi vine să spun că modelele noi sunt cu oarece compromisuri față de modelele vechi. Probabil de aici și diferența aia de preț între 13t și 14t. Poate e subiectiva aprecierea, dar tot la Huawei m-as opri dacă ar fi să schimb telefonul, cu toate inconvenientele venite din lipsa serviciilor Google. Mai țin Honor în serviciu. Nu m-a tentat nici un model în așa fel încât să fac schimbul. Poate 14t e mai fațos, dar numai pt asta, nu merită. 

Link spre comentariu

ChatGPT-concluzie

Dacă prioritatea dvs este performanța și rezistența la apa, Xiaomi 14T ar putea fi alegerea potrivita. În schimb, dacă puneți accent pe calitatea camerelor și un dispozitiv mai ușor, Honor 90 ar putea fi mai potrivit pt nevoile dvs. 

Deșteaptă inteligența asta artificială... 😁

Link spre comentariu

Ai citit ce am scris? Mă joc cu terminale până în 3000 lei. Cât costă xiaomi 15 ultra? 

Cred ca părerea mea a contat cel mai mult când AI și-a formulat raspunsul. Mă simt magulit. 

Link spre comentariu
Acum 9 ore, doru3160 a spus:

Am fost într-un showroom și am luat la probe, câteva telefoane din gama de preț 2...3k lei. Nici unul în ce privește camera, nu e mai bun decat ce am eu. Printre inculpați, s24fe, s25, 14t, 14t pro, nova13 pro, a98 cu microscopul lui de 2 lei, moto edge 50 neo, măr 15, și altele.

Daca telefonul tau este varianta maxima din gama (cum este PRO MAX la Apple sau Ultra de la Samsung) este normal ca sa fie camera peste un Apple 15 sau Samsung S25.

Am facut acum o poza cu S25 Ultra si la x30 vad un fir de par de pe covor, dar nu mi se pare foarte clara poza, iar la x10 ... nu vad firul de par 🤣, dar poza pare cat de cat clara. 

x30:

https://imgur.com/a/LrBQXi6

x10:

https://imgur.com/a/BpbaNbm

Personal nu prea cred ca o camera de pe un telefon poate inlocui cu brio un aparat foto DSLR chiar daca la specificatii ne dau pe spate. 

Acum cica nu mai iei un telefon pentru camera ci pentru AI! 🤣 

Link spre comentariu

Camere am, poate mai multe decat pot folosi. Problema este ca nu le poti avea tot timpul la tine, precum telefonul. De asta o camera buna, fara termen de comparatie cu un dslr sau o compacta cu senzor full frame, este bine sa fie la indemana odata cu telefonul. Chiar nici nu mai tin minte de cand nu am scos din geanta dslr ul pt o poza. Dar telefonul il folosesc zilnic, pt pozat diverse. Nu pot concepe sa intreb de ex aici pe forum despre o piesa, si sa pun o poza nefocalizata, de parca ar fi facuta cu telefonul fix. Da, pt mine camera este un criteriu de baza la alegerea unui telefon. Nu e singurul, dar e printre cele mai importante.Optam pt un 14T sau chiar 14T pro, chiar daca depaseste putin bugetul. Este oarece diferenta la camere intre cele doua, dar am pozat cu ambele, in aceleasi conditii, un cod de bare, de pe un card. Nu m-a impresionat rezultatul, desi am incercat de mai multe ori. Culmea e ca nici cu celelalte nu am obtinut ceva spectaculos. Am probat doar pt ca erau la indemana. De ex iphone 15 e mult peste bugetul meu pt asa ceva, dar am zis macar sa vad ce pierd. Nu mare lucru.

Link spre comentariu
Acum 10 minute, merck a spus:

Personal nu prea cred ca o camera de pe un telefon poate inlocui cu brio un aparat foto DSLR chiar daca la specificatii ne dau pe spate.

Eu am pierdut un pariu pus cu niște elevi de liceu. Ei cu Samsung S21 Ultra 5G și eu cu Nikon D80.

Link spre comentariu

D80 este un model vechi, bun dar vechi. S21 are avantaj tehnologic de cativa ani buni. As fi fost curios de o comparatie intre un ful frame din 2022 si S21 ultra, ca 5G nu mai conteaza pt camera. Sigur castigai.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, doru3160 a spus:

Ai citit ce am scris? Mă joc cu terminale până în 3000 lei. Cât costă xiaomi 15 ultra? 

Cred ca părerea mea a contat cel mai mult când AI și-a formulat raspunsul. Mă simt magulit. 

As merge pe Oneplus 12! Daca cauti bine il gasesti pana in 3500 lei si e top telefonul! Il am si stiu ce vorbesc.

https://www.compari.ro/telefoane-mobile-c3277/oneplus/12-5g-512gb-16gb-ram-dual-p1032691768/

Editat de YO9IBC
Link spre comentariu

Nu am full frame și nici nu cred că voi avea în curând, este prea costisitor, nu am obiective pt full frame și drept să spun, m-am lăsat de fotografiat. În ultimii 5 ani am fotografiat (cu telefonul) preparatele gătitite de mine, diverse piese , prețuri prin magazine și mâțele mele. Acum 2-3 ani am rezistat tentației de a achziționa foarte convenabil, în rate, un Nikon DF, dar am avut un binecuvântat moment de luciditate și am rezistat tentației.

Link spre comentariu

OnePlus 12 este bun dar nu top. Il am de 10 luni și a costat ceva dar nu iese cu nimic în evidență față de un Xiaomi la jumătate de preț (cât am dar eu). Motivul achiziție? Am vrut să mai încerc și altceva in afară de Xiaomi și mereu am fost curios să văd cum e un OnePlus. Nu sunt dezamăgit de el dar nici nu am rămas impresionat de ceva.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, YO9IBC a spus:

As merge pe Oneplus 12

Sare din buget. Nu stiu unde il prinzi cu mai putin, dar la magazinele consacrate este listat cu 3800...4300 lei. De regula ma feresc de firme de apartament, care vand din surse nesigure fel de fel de produse. Si cu garantia poti avea probleme la astia marunti pe piata.

E din 2023, dar e drept ca are 4 actualizari android, si asta il tine competitiv mai multi ani. Da, are caracteristici bune. O sa-l caut in magazine, sa il pipai putin, macar sa vad ce stie sa faca. Nu stiu daca imi calc pe principiul ca telefonul nu merita o caciula de bani. Incerc sa obtin cat mai mult, cu bani mai putini.  Asta era o vreme deviza xiaomi. Si-au dat si astia cu reveneala, si au saltat pretul. Consider ca la max 3000 lei se poate gasi ceva decent.

Acum 23 minute, Ovidanie a spus:

În ultimii 5 ani am fotografiat (cu telefonul) preparatele gătitite de mine, diverse piese , prețuri prin magazine și mâțele mele.

Cam la asta se rezuma activitatea foto domestica. Cei care isi castiga painea din fotografie, au motivele lor sa fie in top cu sculele foto.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, doru3160 a spus:

Sare din buget. Nu stiu unde il prinzi cu mai putin, dar la magazinele consacrate este listat cu 3800...4300 lei.

Sunt sigilate cu garantie si pe OLX.

https://www.olx.ro/d/oferta/oneplus-12-512gb-16gb-ram-black-duos-nou-sigilat-fact-garantie-IDj27l8.html

https://www.olx.ro/d/oferta/one-plus-12-512gb-silky-black-garantie-24-luni-IDiUU7K.html

Poti merge si pe un Oneplus 12R, un super telefon si ala!!

Link spre comentariu

E mare si greu. De regula il port in buzunar la pantalon. Ăsta la 6,82 inchi, 9,2mm grosime fara husa si 220 grame, ar intrece tot ce am avut pana acum.😁

Acum 5 ani cand am luat redmi 9 pro, l-am luat pt mine, si cand m-am trezit cu caramida in buzunar, i l-am dat sotiei. Ea il poarta in poseta, e altceva. De atunci sunt atent si la dimensiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări