roadrunner Postat Ianuarie 28 Partajează Postat Ianuarie 28 (editat) nici nu trebuie sa faci tu soft - grbl pe arduino e suficient si merge ca uns al ce vrei tu. (are si suport de switch-uri de home care le poti folosii pentru cap de cursa. (cu comenzi NC o rotesti cum vrei tu - pozitie viteza.) RR Editat Ianuarie 28 de roadrunner Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 29 Autor Partajează Postat Ianuarie 29 (editat) Am desenat un desen.... nu râdeți de el. Toată chestiunea pare mai complicată decât speram. În principiu, cam așa văd mecanismul. Problema mea este etanșarea la iesirea axului care învârte camera . Ansambul va fi situat la exterior, apă, îngheț, căldură excesivă și tot ce presupune conditiile de exterior. Aveți ceva idei, recomandări? Poate aveți mai multă experiență în mecanică.... Am tot cautat idei pe google dar nu am găsit ceva care să poată fi luat în calcul. Ori nu am știu ce să caut, mai de grabă. Mulțumesc anticipat. Editat Ianuarie 29 de cdinu332 Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Un cilindru rasturnat care sa acopere cutia , fixat pe ax , va rezolva problema etansarii . Deasupra rulmentului , intre carcasa si platan (cilindru de mai sus ) o bucsa de pasla deasa , va completa etansarea . Link spre comentariu
vasile barsan Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Poate un semering cu diametrul interior egal cu al axului , iar pentru diametrul exterior adaptat cu o flansa la cutia ansamblului..necesita intradevar ceva prelucrari mecanice Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 29 Autor Partajează Postat Ianuarie 29 Am două pompe de suprafață defecte. O să le desfac să văd cum este etansat axul motorului față de porțiunea unde este apă. Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 @cdinu332 sper sa nu ma-njuri (cu toate ca o merit) Cred ca e mai simplu (si poate mai ieftin) sa montezi 3 camere fixe cu 60 deg field of view. RR Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 29 Autor Partajează Postat Ianuarie 29 Nu te înjur. E pentru un prieten. I-am făcut rost de o cameră IP de f bună calitate și o vrea cam în felul ăsta. 180 de grade, din ce am văzut la fața locului, par a fi peste 200 grade. Ne mai facem de treabă să nu ne ducem prematur cu capul. Acum mă duc să desfac motorul de la macaraua geamului auto. Să văd în ce ape se scaldă ca turație. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 29 Autor Partajează Postat Ianuarie 29 Am desfăcut motorul de la geamul mașinii. La 6V / 1,6A se mișcă destul de lent. Mai trebuie o demultiplicare pe roțile care antrenează cureaua intre axul motorului și cel care învârte camera. Acum trebuie să fac un montaj care schimbă polaritatea de alimentare când ajunge la capătul cursei. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Se poate fara garnituri Link spre comentariu
antonvasileeee Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Asta e cu fixare sus . Sa inteleaga corect cine face mecanismul . Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 29 Autor Partajează Postat Ianuarie 29 Lighean, bre? M-am gândit și eu la varianta inversă ca pozitie față de cum am reprezentat in desenul meu. Nu prea înțeleg cum fixex tija în rulmentul de sus. Ideea este foarte bună. Link spre comentariu
nel65 Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 (editat) pui toata magaoaia sub streasina (casei)(si gata... Editat Ianuarie 29 de nel65 Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 Am completat un pic desenul cu o flansa (saiba) care stribge tot ansamblul ala. Pt actionare poti folosi un motor de caseton, cred ca e suficient. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 29 Partajează Postat Ianuarie 29 De la ansamblul ștergător de parbriz nu folosești decât jumătate. Cea cu motorul. Tai jumătatea în plus. Depășește puțin lungimea motorului, e robustă, are protecție la apă. Forță destulă. Pentru cursă rămâne de experimentat lungimea pârghiei. O sugestie cel clio 2. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 29 Administratori Partajează Postat Ianuarie 29 Nu este bun motorul de stergator de parbriz pentru ca nu este proiectat sa functioneze nonstop Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum