Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Platforma rotire camera video 180* DIY

Postări Recomandate

Am nevoie de o platforma care sa roteasca o camera video, stanga-dreapta , 180 de grade, parcurs cca. 5 secunde.

M-am uitat la tot felul de motorase alimentate in CC dar nu-mi prezinta incredere ca ar putea functiona 24/7, fiind chinezarii. Cele de calitate au un pret destul de piperat.

Cu un astfel de motor cu reductor, alimentat in CC m-as fi descurcat cu putinele mele cunostinte.

O alta varianta la care m-am gandit ar fi aceea cu motor stepper si un arduino. EI, aici sunt in bezna cu cunostintele.

Camera are 1,5kg la care s-ar mai adauga greutatea suportului.

Ma poate ajuta cineva? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Incercați sistemul auto de ștergător de parbriz...alimentat la o tensiune mai mică pt. viteză redusă....ca motor se poate folosi și motorul de la platanele din cuptoarele de microunde dar tot cu sistemul de la stergătorul de parbriz pentru mișcarea stânga-dreapta....

Link spre comentariu

Sigur am un motor care ridica geamul la masina, acum mi-am adus aminte, asta este in CC

M-am gandit si la angrenajul de la stergatoare dar nu am vazut unul pe viu. Nu stiu cat ar fi de mare.

Buna sugestia. 

N-ar trebui sa iasa nici un mastodont,,,:rade:

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Da, restul de miscare stanga dreapta este dat de alt angrenaj care este mare. Se exclude varianta asta.

M-am uitat la piese auto si am vazut intregul ansamblu. 

Acum 11 minute, daniels a spus:

Orienteaza-te catre un proiect arduino. Sunt o multime de proiecte.

Asta as vrea si eu, in principiu, dar e ca si cum as merge in maini la vale.:rade:

Mai am o sansa sa probez motorul din portiera care ridica geamul, pana ajung la Arduino care e noaptea mintii pentru mine.

Link spre comentariu

Langa Arduino un motor stepper, restul e strungarie si lacatuserie.

Eu am prin cutii in Nano from China. Nu stiu ce motor sa aleg. Camera are 1,5kg... mai punem ceva greutate pentru platforma care o sa fie din aluminiu, ca sta afara. 

Oricum o sa fie un rulment acolo, deci se invarte usor.

Mai rumeg putin partea mecanica.

Trebuie sa fie cat mai compact proiectul.

Link spre comentariu

Ce spunea colegul @flomar60 este pe deplin corect.

Motorul de stergator este intr-adevar cu un angrenaj melcat - dar este motor normal de curent continuu cu perii.

Ca orice motor de acest tip prin schimbarea polaritatii de alimentare se schimba sensul de rotatie (vorbesc de cele normale, de care am avut mai multe - posibil sa existe alte tipuri). Sa faci o proba nu te costa nimic.

Din punct de vedere mecanic angrenajul este reversibil atat timp cat jocul axial al motorului este limitat in ambele directii, ceea ce este iarasi normal.

Vezi ca in cazul ca il alimentezi la tensiunea nominala trebuie ca sursa sa suporte varfuri pe la 15A, desigur ca la tensiuni mai mici curentul scade proportional. Pentru sarcina pe care o scontezi este de presupus ca merge chiar si o tensiune pe la 6V, datorita demultiplicarii foarte mari a mecanismului.

Link spre comentariu
Acum 38 minute, cdinu332 a spus:

Langa Arduino un motor stepper, restul e strungarie si lacatuserie.

Eu am prin cutii in Nano from China. Nu stiu ce motor sa aleg.

Mai trebuie intre Arduino si motorul pas cu pas si un driver. Eu mai am TB6600 Stepper Motor Driver:

Screenshot-2024-01-28-at-11-22-37.png

Motorul pas cu pas fie se alege si se cumpara nou fie se  adapteaza ceva SH ce se gaseste pe piata. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări