Radel Postat Ianuarie 26, 2024 Partajează Postat Ianuarie 26, 2024 Salutare! Am primit un Deck Technics (anii 1970) defect in sensul că nu se aude pe niciun canal. La inceput scotea niște pârâituri si VU metrele se mișcau în ritmul pârâiturilor. Capul de redare era cam oxidat, dar l-am curățat. Ar fi trebuit să se audă totuși ceva. Acum nu mai pârâie, nu se aude nimic. Condensatorii de pe placă nu sunt scurși sau umflați. Am dezlipit unii și i-am măsurat, par a fi in parametri scriși pe ei. Am observat că unii au capacitatea mai mare cu vreo 50-100 uneori 150 microF decât ce scrie pe ei. Măsurați cu două aparate diferite. Am găsit unele informatii pe net referitoare la comutatorul de înregistrare cum că ar fi oxidat etc. L-am curățat cu spray de contacte dar degeaba. Sunt doar un hobist in ale electronicii și poate mă sfătuiți ce să mai verific. Mulțumesc anticipat. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 26, 2024 Partajează Postat Ianuarie 26, 2024 Fără un model exact al deck-ului și fără o schemă, cum crezi că putem ghici ce ai tu acolo ? Technics nu a produs doar un model.... Link spre comentariu
Radel Postat Ianuarie 27, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2024 Am scris in titlu. Technics M7. Schema n-o am. Doar niste poze dacă vreți. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 27, 2024 Partajează Postat Ianuarie 27, 2024 OK, am găsit manualul service. https://archive.org/details/manual_RSM7_SM_TECHNICS_EN/page/n11/mode/1up Eu aș verifica la început dacă nu cumva capul de redare nu e scurtcircuitat magnetic de oxidul de fier blocat în întrefier.Rulați o casetă oarecare și pe cablul ce vine de la cap conectați o cască telefonică de impedanță mare, se găsesc prin vechile telefoane fixe Romtelecom și au impedanța între 120-300 Ohmi. Cu astfel de cască poți auzi semnalul direct de pe cap, fără preamplificare. Sau conectezi o astfel de cască înseriată cu un condensator de 1uF pe ieșirea preamplificatorului de cap.Dacă semnalul e bun acolo, mergi din loc în loc pe traseul semnalului până dai de porțiunea afectată, unde semnalul lipsește sau e grav distorsionat. Link spre comentariu
Radel Postat Ianuarie 29, 2024 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2024 Din păcate nu am asemenea căști. La o ascultare mai atentă (volumul amplificatorului la maximum) se aude ceva, foarte incet. Din când în când, rar, mai apare o pârâitură. Se pare că, capul funcționează. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 29, 2024 Partajează Postat Ianuarie 29, 2024 Doar prin ascultare cu o cască telefonică, pe traseul cap redare - intrare amplificator final se poate depista problema.Altfel poate cu un ESR-metru să verifici in circuit condensatorii de cuplaj intre etaje și prin preamplificatorul de cap.... Mergi cu el la un depanator care are și scule și experiență.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum