Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dioda varicap BB121A

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

diodele astea varicap vechi erau la tensiuni mari 30V - poti sa cumperia una moderna (Digikey, Farnell, TME sau ce aveti local in Ro) si sa schibati tensiunea de control (daca vine din afara puneti un divizor)

Evident alegeti o dioda cu range de capacitate asemanator cu cea originala. 

dupa ce m-am uitat pe schema ... mai bine renuntati la varicap si la tensiunea de control (potentiometru) si puneti un trimmer in loc de dioda.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 23 ore, roadrunner a spus:

diodele astea varicap vechi erau la tensiuni mari 30V - poti sa cumperia una moderna (Digikey, Farnell, TME sau ce aveti local in Ro) si sa schibati tensiunea de control (daca vine din afara puneti un divizor)

Evident alegeti o dioda cu range de capacitate asemanator cu cea originala. 

dupa ce m-am uitat pe schema ... mai bine renuntati la varicap si la tensiunea de control (potentiometru) si puneti un trimmer in loc de dioda.

RR

Puteti sa-mi spuneti ce valoare sa aiba trimmer-ul din recomandarea d-voastra?

Link spre comentariu

vezi in datasheet-ul de la BB121A - de obicei e o curba V/pf  si tine cont ca tesiunea ta de contol e 0-9V

Sau pune ce ai (tatonari)si masoara frecventa oscilatorui local pana e aia care o vrei tu. (stilul radioamator)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări