Geox Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 Salutare, caut niste diode varicap BB121A pentru a construi un convertor UUS CCIR-OIRT. Nu gasesc in Romania niciunde. Poate ma ajutati sa o gasesc sau imi propuneti ceva echivalent. Multumesc. Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 (editat) diodele astea varicap vechi erau la tensiuni mari 30V - poti sa cumperia una moderna (Digikey, Farnell, TME sau ce aveti local in Ro) si sa schibati tensiunea de control (daca vine din afara puneti un divizor) Evident alegeti o dioda cu range de capacitate asemanator cu cea originala. dupa ce m-am uitat pe schema ... mai bine renuntati la varicap si la tensiunea de control (potentiometru) si puneti un trimmer in loc de dioda. RR Editat Ianuarie 25 de roadrunner Link spre comentariu
Elison Postat Ianuarie 25 Partajează Postat Ianuarie 25 https://www.electronicservice.ro/en/cumpara/bb126-philips-fc1-184121 Link spre comentariu
Geox Postat Ianuarie 26 Autor Partajează Postat Ianuarie 26 Acum 23 ore, roadrunner a spus: diodele astea varicap vechi erau la tensiuni mari 30V - poti sa cumperia una moderna (Digikey, Farnell, TME sau ce aveti local in Ro) si sa schibati tensiunea de control (daca vine din afara puneti un divizor) Evident alegeti o dioda cu range de capacitate asemanator cu cea originala. dupa ce m-am uitat pe schema ... mai bine renuntati la varicap si la tensiunea de control (potentiometru) si puneti un trimmer in loc de dioda. RR Puteti sa-mi spuneti ce valoare sa aiba trimmer-ul din recomandarea d-voastra? Link spre comentariu
roadrunner Postat Ianuarie 26 Partajează Postat Ianuarie 26 (editat) vezi in datasheet-ul de la BB121A - de obicei e o curba V/pf si tine cont ca tesiunea ta de contol e 0-9V Sau pune ce ai (tatonari)si masoara frecventa oscilatorui local pana e aia care o vrei tu. (stilul radioamator) RR Editat Ianuarie 26 de roadrunner Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum