Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potentiometru

sorinas

Postări Recomandate

Stimati colegi ,

Va solicit ajutorul in gasirea unui potentiometru dintr-un amplificator Soundwave A1100-R pentru reglajul frecventelor joase . Se lipeste direct pe pcb si nu am cum sa folosesc alt tip sau sa fac vreo modificare. Atasez si niste imagini cu " individul " poate il recunoaste cineva si-l trimite la mine. Doar sa fie functional .Platesc transportul , contravaloarea lui si berea . E un amplificator cu valoare sentimentala si nu as vrea sa renunt la el doar pentru un potentiometru. Poate avea orice valoare cuprinsa inte 50 si 250 Kohmi . Are un diametru de 16,5 mm masurat pe exterior.

Multumesc anticipat.

IMG_20240122_185915.jpg

IMG_20240122_185946.jpg

IMG_20240122_185952.jpg

IMG_20240122_190004.jpg

IMG_20240122_190133.jpg

IMG_20240122_190226.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorinas

4

• Dxxx

2

• validae

2

• YO9IBC

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cel mai corect si cel mai simplu este dupa cum spui tu, insa in ultima instanta sunt convins ca se poate face o adaptare mai putin eleganta cu un potentiometru miniatura dublu, chiar daca inseamna sa folosesti niscai fire de conectare.

Pe diametrul tijei de 6 exista mini potentiometri dubli care imi pare ca vor incape in spatiul respectiv, dar care au pinii dispusi diferit.

Link spre comentariu

ff  slabe  sperante  ai  sa  gasesti  cu  tija  cu  randalinat ... cel   mai  economic  ar  fi  asa ...sa  pui  ceea  ce  gasesti , adica  cu  canal  de  pana , apoi  umpli sectorul  de  cerc  ramas  gol  in  interiorul  butonului  cu  betze de  chibrit , pe care  le  prelucrezi  cu  un  cutter , apoi le  tunzi  la  razant pt  estetica ...

Link spre comentariu

Dar originalul ce are ? Dacă nu e intrerupt total și doar pârâie, se poate desface și cu un creion HB se freacă zona afectată a traseului rezistiv. Am recuperat câteva astfel fără probleme....

Altă variantă e să gasești unul similar ca și construcție dar cu ax mai lung sau altă prindere și să îl modifici fie scurtând axul fie fixându-l altfel pe placă...

Link spre comentariu

Pai si din moment ce se gasesc potentiometri de aceeasi valoare / care intra in spatiul respectiv / care au tija serrata + de acelas diametru + de aceeasi lungime - nu ar fi mai bine sa traga 6 fire decat sa reconditioneze vechiul potentiometru?

Singura problema este ca nu sunt cu piciorele dispuse liniar ci cu 2 galeti, deci au pinii 2 x 3.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Dar originalul ce are ? Dacă nu e intrerupt total și doar pârâie, se poate desface și cu un creion HB se freacă zona afectată a traseului rezistiv. Am recuperat câteva astfel fără probleme....

Altă variantă e să gasești unul similar ca și construcție dar cu ax mai lung sau altă prindere și să îl modifici fie scurtând axul fie fixându-l altfel pe placă...

E cam intrerupt pe inceput si sfarsit , evident cum a fost folosit .Partea de grafit ar fi in regula dar conexiunile cu pinii sunt intrerupte. Am sa fac niste poze pentru a vedea cum e .Poate se pot reface traseele. Cine stie ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări