Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce se programeaza PIC-urile in 2024 ?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 25.01.2024 la 9:15, cristi7521 a spus:

dar exista stabilizatoare cu Iq mic, de exemplu AP7375-33SA-7 pentru 3.3v, AP2205-25W5-7 pentru 2.5V

Stii cumva daca AP2205 are nevoie de curent minim ca sa functioneze... ?

Vreau sa fac acum de test un stabilizator de 2.5V cu LM1085, ca pe asta il am acum, pana imi vine AP2205-ul. Si vad ca la asta ii trebuie 5mA consum minim. Daca si AP-ul are nevoie de curent minim... am incurcat-o.

Acum 5 ore, antemir a spus:

PS: Ai acel 1.5 K inseriat cu alimentarea. Nu stiu cat consuma al tau PIC + LED si cei mai acolo.

Consuma cateva sute de microamperi...  E totul calculat.

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Toate stabilizatoarele au nevoie de curent minim. Ce valoare anume, depinde de stabilizator.

Cat priveste sutele alea de microamperi consum, poti avea consum instant mult mai mare, apoi curent mult mai mic si sa rezulte o medie de sute de microamperi. Nu are ce cauta rezistenta de 1,5k pe alimentare.

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Blacksmith a spus:

Stii cumva daca AP2205 are nevoie de curent minim ca sa functioneze... ?

Vreau sa fac acum de test un stabilizator de 2.5V cu LM1085, ca pe asta il am acum, pana imi vine AP2205-ul. Si vad ca la asta ii trebuie 5mA consum minim. Daca si AP-ul are nevoie de curent minim... am incurcat-o.

Nu cred ca are nevoie de consumator extern, divizorul rezistiv intern care seteaza tensiunea de iesire probabil este de ajuns. Are grafice unde este specificat No Load, deci ar trebui sa functioneze si asa.

Link spre comentariu

Am testat si cu stabilizator LM1085 si se reseteaza exact la fel. Parca e duhul cel rau intrat in el... Am pus osciloscopul pe o diviziune mai mica si m-am uitat iar pe alimentare, si intr-adevar se face o "scanteie" acolo cand comut alimentarea de la priza. Chiar nu putem sa scapam de nenorocimea asta de spike ? Am incercat tot felul de filtrari... Sau o fi "cablajul" de vina ? 

Momentan l-am facut sa fie insensibil la mici intreruperi, pana la 500ms, cum se vede in schema. Dar tot ma freaca pe creier cand stiu ca nu functioneaza cum trebuie. Si plus ca nu stiu daca, chiar nu se mai intrerupe mosfetul pentru ca pot fi intreruperi de microsecunde pe care nu le pot vedea cu ochiul. Ar trebui sa construiesc un detector cu automentinere ca sa ma conving...

image.thumb.png.e32380254bfb0f00ff8f6601159c7e7d.png

image.thumb.jpeg.c32e17b3d3c9d0832b163ca4ea34f503.jpeg

Link spre comentariu

alimenteza-l extern dintr-o sursa de laborator ca sa elimini "suspicinea" cu LDO-ul.

si uita-te cu osciloscopul pe toti pinii la uC poate intra prin divizor un trazient care deschide diodele de protectie la pini.

E clar ca ai un tranzient care intra pe undeva (noroc n-ai multi pini) 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

un uC se poate reseta in multe feluri - daca-l lovesti cu un puls scurt pe alimentare sau pe un pin oricand se poate duce aiurea PC-counter-ul si arata ca un reset de afara. Tu te gandesti la brownout dar poate fi si altceva. (keep an open mind) 

Cel mai bine e sa elimini pe rand cauzele si caile pe unde s-ar propaga asa ceva. (divide and conquer)

RR 

Link spre comentariu

Am reusit, din intamplare, sa gasesc o varianta in care nu se mai reseteaza: trebuie sa pun o rezistenta si un cond de 100nF in paralel, de la MCLR la masa. MCLR-ul e dezactivat iar pinul ala e setat ca GPIO. Stiu ca n-are nici o logica, dar macar merge.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 25.01.2024 la 9:15, cristi7521 a spus:

Merge si din NCP431, dar exista stabilizatoare cu Iq mic, de exemplu AP7375-33SA-7 pentru 3.3v, AP2205-25W5-7 pentru 2.5V

Cristi, sa-ti dea dumnezeu sanatate ! Ca e nemaipomedit AP2205-ul asta ! Mi-au venit piesele in sfarsit, si l-am bagat in circuit, si chiar are 40uA consum in gol. Iar cu tot cu PIC si ce mai consuma circuitul asta, am 430uA. Ceea ce este super ! Piesa asta imi va deschide noi orizonturi in electronica. Eu ma chinuiam cu tampenii din alea de zenere active... care consuma de te rupe, chiar si in gol. Dar asa, e ceva de vis... ! Si vad ca nu are nevoie nici de sarcina minima.

Editat de Blacksmith
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări