petreablack Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 (editat) Buna seara . Am o problema cu subwooferul de mai sus .A plesnit partea de amplificare si sursa de alimentare .Pe partea de amplificare am scos tranzistorii finali si am zis sa repar intai sursa dar se pare ca e mai dificila treaba decat m-am asteptat . Pe alimentare erau arse IGBT-urile , toti tranzistorii Q601-Q604 si FAN-ul ,asa ca am inlocuit igbt-urile cu IGP20N60H3 , tranzistorii cu BCW67CE si BCW65AL - nu au KSA la tme. Alimentat cu 15v din sursa separata toate par a functiona corespunzator , semnal dreptunghiular 5v pe iesirea TL494 si 12v in grila IGBT-urilor .Cand este alimentat de la retea se arde ramura HO a integratului FAN7380 dar fara sa arda si tranzistorii sau IGBT ul . Editat Ianuarie 21 de petreablack Link spre comentariu
Mihai85 Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 (editat) Sigur e bun IGBT-ul de sus? Incercati sa puneti diode de protectie (TVS sau zenere iseriate in sens invers) in porti la igbt-uri. Editat Ianuarie 21 de Mihai85 Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 (editat) Verifica si dioda D605 (STTA 106U) si rezistentele de 49,9R dintre B si E la tranzistorii buffer, evident demontate din montaj, dioda e cel mai posibil sa fie semistrapunsa. Daca sint bune, e posibil ca FAN 7380MX sa fie FAKE. Pt siguranta inlocuieste atit dioda SSTA cu MURA160T3G sau daca incape fizic, cu MURA260T3G si condensatorul C627. Ca igbt-uri iti recomand HGTG30N60A4D, mult mai robuste, schema de alimentare este asemenatoare cu seria XTI, la care am reparat de nenumarate ori, alimentarea. Baga si niste poze cu FAN7380MX si cu IGBT-urile, sint curios. Editat Ianuarie 21 de DjLeco2021 Link spre comentariu
deo Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 Tranzistorii pe care i-ati montat nu au dioda CE dar puteti sa montati diode de 3-5a rapide si sa comparati si graficele Ic versus switching frequency din datasheet. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Ianuarie 21 Partajează Postat Ianuarie 21 (editat) Cu sau fara diode la IGBT-uri, Driverul FAN7380MX nu are voie sa crape. Sa verifici sa nu cumva sa fi pus pe HO, tranzistorii din buffer pe dos, pnp sus si npn jos. Asta daca ai schimbat ce am spus mai sus, inclusiv IGBT-uri si tot asa face. Editat Ianuarie 21 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum