Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Group-buy cablaje amplificator Alpha Nirvana 4R

cdinu332

Postări Recomandate

Acum 23 ore, carageae a spus:

nu stiu cat de bune or fi acele KSC3503 pe care nu le am inca...TTC

De la lume adunate:

SC3503 / SA1381

ACTIVE

The SC3503 and SA1381 are complimentary to each other and are excellent transistors for linear audio applications. Low Cob, high FT and high VCE with good SOA make them a very good choice in the VAS and as low power drivers. Unfortunately the high beta selected ones are no longer available. I have some old "F" grade with hFE of around 200 and no good idea for good substitute parts once I run out of stock.

A lower grade and pin compatible replacement would be the TTC004B and TTA004B or TTC006B and TTA011B. They have higher Cob, lower fT, lower VCE and lower SOA.

TTC004B / TTA004B

ACTIVE

Reasonably fast, high voltage, low power complimentary transistor pair in TO-126 package. Not as good as the SC3503 and SA1381 in pretty much all parameters.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 174
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cdinu332

74

• carageae

41

• Shambala

8

• maxente

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta am zis si eu...ale mele au beta 219 - cel putin la curent mic, cat masoara testerul meu.

O sa caut si KSC3503, poate am noroc...tocmai am gasit o sursa de 2SA992 vintage, dar nu v-o spun :)

Link spre comentariu
Acum 2 ore, carageae a spus:

Asta am zis si eu...ale mele au beta 219 - cel putin la curent mic, cat masoara testerul meu.

O sa caut si KSC3503, poate am noroc...tocmai am gasit o sursa de 2SA992 vintage, dar nu v-o spun :)

aici nu este cu noroc cu tranzistori imperecheati,la acest amp,ptr ca eu am vazut cand am cumparat jean hiraga ,mia trimis tranzistori cu beta :n1

Link spre comentariu
Acum 2 ore, carageae a spus:

Nu așa masori tranzistorii,  cu supertesterul ăla. 

Sunt scheme simple cu care ii poti aduce aproape de regimul lor de funcționare și măsori. 

Link spre comentariu
Acum 26 minute, cdinu332 a spus:

Nu așa masori tranzistorii,  cu supertesterul ăla....

Ştiu, nu mă bazez doar pe asta, dar dacă sunt pereche perfectă la un curent dat, de obicei nu sunt periculos de diferiţi la alt curent...dacă din start pe multitester apar diferenţe mai mari de 50, clar că nu sunt ce trebuie...

Link spre comentariu

Somnul ratiunii naste monstri. Se vede cel mai bine în domeniul haudiofiliei.

De ce si, mai ales, cu cine vreti sa împerechiati KSC2503? Dupa ce criterii?

2SC2503 este tranzistor final video si are VA (tensiunea Early) foarte mare (ca. 900 volti, dupa un oarecare Bob Cordell, care le-a masurat si a generat modele pentru SPICE). Acelasi Cordell si un alt oarecare, Douglas Self, au cercetat ce înseamna acest lucru relativ la distorsiunile amplificatoarelor audio. N-aveti decât sa cititi ce au scris cei doi oarecare.

TTC04B a fost adus în discutie în topicul despre beta nirvana. Acesta are amplificarea în bucla deschisa (oare ce-o fi aia?) mult mai mare si, implicit, reduce mai mult erorile. Pentru a fi folosit la alpha, trebuie refacute simularile si, eventual, ajustate compensarile.

Daca musai vreti sa faceti perechi, împerechiati tranzistoarele din etajul diferential si finalii.

Link spre comentariu
Acum 17 ore, carageae a spus:

O sa caut si KSC3503...

KSC3503
• High Voltage: VCEO = 300 V
• Low Reverse Transfer Capacitance: Cre = 1.8 pF at VCB = 30 V
• Excellent Gain Linearity for Low THD
• High Frequency: 150 MHz
• Complement to KSA1381

Link spre comentariu

Când spun că-i place varză cu cârnați clasă A .... se supără pe mine. 

:rade:  Eu respect schemele,  de regulă,  ca nu mă duce mintea prea mult in domeniul ăsta.  Apoi,  dacă am posibilitatea,  fac schimbări doar dacă aduc ceva in plus,  dar pe măsuratelea,  nu dupe ureche. 

................

Din fericire,  o să am vreo două seturi in plus, în caz de avarie , pe care o să le pun la bazar după ce trimit fiecărui ce a comandat. 

Aviz amatorilor :limb:

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Eu vorbeam de 2 canale stereo, unde piesele îdeal sunt identice. Am găsit un echivalent și mai bun la KSC3503, cine e interesat il poate vedea pe diyaudio, a fost confirmat chiar de autorul schemei initiale. Eu nu mai dau sfaturi aici, vad ca nu e nevoie...

Link spre comentariu

Hai, bre,  nu te inflama.  Se discută pur și simplu și se pot trage concluzii,  bune sau rele. 

Dialogul, chiar și în contradicție,  contează mult în evoluție. 

Mai și glumim,  că nu suntem urangutani. 

Link spre comentariu

Despre Ealry voltage si Early effect au scris intr-adevar mult Cordell si Self, merita aprofundat subiectul.

Vedeti deasemeni proiectul meu Mosfet400 unde am implementat VAS cu cascoda tocmai datorita acestui fenomen. 

Link spre comentariu

Aveam o nelamurire cu o chestie din schema, conexiunea PE.

Am intrebat si am primit raspuns.

..............................................................

Hello,
I have a quick question regarding the PE connection.
Why was the option with NTC and a non-polarized capacitor chosen instead of two diodes, a resistor and a MKP?
Thanks.

............................................

The NTC provides a higher level of safety because if there was a short in the power rail or MOSFET - it can flow a lot of current (if needed as temp drops resistance to 0.5ohms) without blowing out and going open circuit. Diodes only flow 1A for small ones. 10A ones are much larger and more expensive than an NTC.

.........................................................

1242194803_Screenshot2024-02-02173608.thumb.png.78ab0bdefb0828f936ea8665cf2af87f.png

Editat de cdinu332
Link spre comentariu

Va rog, aveti ceva comentarii pentru o mai buna intelegere? 

Eu sunt mai greu de cap, uneori, mai ales martea si cand trebuie sa fac plati la bugetul de stat.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări