Marian Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Si "audiofilii" cu urechi "antrenate" Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 PDF-un cu axele pentru gaurile necesare.PCB_PLACA SNUBBER AXE GAURI.pdf Cica unii aud si ce fel de sigurante ai sau de unde-ti vine tensiunea, hidro, termo, etc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Bineinteles ca se aude. Doar daca dai firele cu ulei de sarpe. Si neaparat pe suporti din lemn de nuc, sa nu stea firul de la boxe pe jos. Iar daca-l alimentezi din generator, trebuie sa pui magnet pe furtunul de alimentare, sa se alinieze moleculele de benzina ca soldatii in mars. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 1 oră în urmă, maxente a spus: Eu tot n-am inteles ce se filtreaza mai exact la sursele astea in comutatie cu acea combinatie c l c etc. Sursele alea in comutație, din construcție, aveau pe ieșire un filtru compus dintr-un electrolitic de 1000 micro, o bobină cu 8 sau 10 spire pe un tor nu prea mare și inca un electrolitic de 1000 micro. In specificații profucătorul sustinea ca livrează 7,5A continuu sau varfuri de 10A. Am considerat ca o filtrare suplimentară nu poate decat să fie benefică, avand in vedere cat de saracacios erau proiectate din construcție. Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Acum 32 minute, cdinu332 a spus: PDF-un cu axele pentru gaurile necesare.PCB_PLACA SNUBBER AXE GAURI.pdf Cica unii aud si ce fel de sigurante ai sau de unde-ti vine tensiunea, hidro, termo, etc. Acest atașament nu este disponibil. Este posibil să fi fost eliminat sau o persoană care l-a distribuit să nu fi avut permisiune să-l distribuie în această locație. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 Ovidanie, dă-mi adtesa pe privat. Chiar acum, carageae a spus: Acest atașament nu este disponibil. Este posibil să fi fost eliminat sau o persoană care l-a distribuit să nu fi avut permisiune să-l distribuie în această locație. Aia e! Eu l-am putut descarca de pe laptop și telefon. Rezolva-ti problema. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 Mai este cineva care nu poate descarca acel PDF? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Eu nu am reusit, nici de pe tel, nici de pe laptop. Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 27 Partajează Postat Ianuarie 27 Cred că e problemă la forum cu atașamentele directe, pune tot pe easyupload cum ai pus ultima dată Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 27 Autor Partajează Postat Ianuarie 27 Da, e de la platformă. Doar eu le pot descarca. https://easyupload.io/9f1kgy L-am degeaba pe Caragea. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 28 Autor Partajează Postat Ianuarie 28 Acum 9 ore, carageae a spus: Ți-e rău de la stomac? Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 28 Autor Partajează Postat Ianuarie 28 Acum 12 ore, Ovidanie a spus: Sursele alea in comutație, din construcție, aveau pe ieșire un filtru compus dintr-un electrolitic de 1000 micro, o bobină cu 8 sau 10 spire pe un tor nu prea mare și inca un electrolitic de 1000 micro. In specificații profucătorul sustinea ca livrează 7,5A continuu sau varfuri de 10A. Am considerat ca o filtrare suplimentară nu poate decat să fie benefică, avand in vedere cat de saracacios erau proiectate din construcție. Eu am folosit montajul din link. Nu pentru curenti de clasa A serioasa cu care poti suda. Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 28 Partajează Postat Ianuarie 28 Ala e filtru facut pentru extremistii habarnisti in audio Ma uitam ce zicea autoru filtrului in primu post acolo: Citat However, the 50-350 kilohertz switching circuitry inside SMPS modules, does make some members nervous. These folks are very concerned that high frequency noise on the DC supply, could compromise the sound quality of audio circuits. They desire a DC supply having very little high frequency noise, or, ideally, none. Deci nici el si nici habarnistii aia nu sunt convinsi ca zgomotu ala afecteaza sau ar putea afecta cu ceva banda audio. E pe sistemu, daca pica drobu ala de sare... Link spre comentariu
carageae Postat Ianuarie 28 Partajează Postat Ianuarie 28 Ei aici e o dubla discutie: In mod clar peste 20 khz nu aude nimeni, chiar daca crede ca aude. Dar prezenta unei asemenea frecvente in alimentarea unui amplificator poate genera oscilatii, care solicita si scad performantele amplificatorului, avand in vedere ca ce componente folosim azi pot oscila cu usurinta la 1Mhz sau mai mult. Ca sa nu mai zic de alte comportamente imprevizibile. Deci mai bine sa nu fie acolo... Stiu "destepti" care au scos din amplificatoare filtrul R-C de pe iesire - Zobel parca se cheama, uzual format din 0.1 uF si 10 ohmi. Cică se auzea mai clar. Apoi, la ceva vreme s-au prajit tweeterele. Ghici de ce? Ca sa nu mai zic ca am vazut in unele amplificatoare (mai comuniste, asa...) prajit bine sau chiar ars rezistorul de 10 ohmi....ce oscilatii or fi fost acolo....nu-s curios - amplificatoarele au ajuns la mine ca gioarse pt. piese. Unul era chiar un final de Rostov...il am si acum pe undeva prin cutii. In alta ordine de idei, anumite frecvente ultrasonore, chiar daca nu le auzim, au asupra noastra, sau a sistemului nervos un efect psihoacustic...acest aspect este insuficient studiat, dar se pare ca exista ceva. Am vorbit cateva ore pe tema asta cu un fizioterapeut care are si studii in fizica acustica si cauta o explicatie la nervozitatea accentuata a unora care folosesc intens calculatorul...care nu in mod intamplator e ecranat relativ ok. Oare de ce nu am vazut sisteme desktop de plastic? Rigiditatea mecanica nu e o problema cat timp exista si boxe din ABS... Nu sunt nici paranoic, nici audiofil, doar meloman si pretind ca am o ureche antrenata peste medie...dar clar niste chestii exista. Un amic sunetist mi-a explicat ca un amplificator cu sursa in comutatie suna diferit. Respectivul a recunoscut in blind test 3 din 3 incercari acelasi amplificator in cele doua versiuni....una cu alimentare liniara, cealalta in comutatie. De fapt erau doua amplificatoare industriale identice, iar unul a avut o incercare de a i se pune sursa in comutatie, cea originala avand transformator bobinat doar pt. USA. Cred ca erau ceva Sony, nu mai stiu modelul, destul de scump. Rezultatul a fost ca pana la urma sursa in comutatie a fost relocata la altceva si s-a comandat un traf toroidal cu specificatiile necesare pt. a intra in cutie. Nu stiu ce sursa a fost acolo, dar era ceva serios, placa era destul de populata, practic doua placi suprapuse. In masuratori cele doua amplificatoare erau identice pana pe la 40-50 kHz...cel care a orchestrat operatiunea nu putea sa-si explice ce "auzea" amicul nostru. Din pacate acel electronist nu mai e printre noi...nu mai am pe cine intreba despre sursa respectiva. Eu am fost doar partas la discutie, dar am retinut marturia amicului electronist, care a decretat ca nu va mai incerca niciodata sa faca surse in comutatie pt. audiofili...evident, el se referea la acea categorie nefericita care chiar aude detaliile respective, nu la "snobilime". Deci, ca rezumat, sa nu cadem in controverse audiofile....ar merita incercat acel filtru si comparat cu o sursa liniara, daca are cineva nervi sa faca asta. Eu sunt mai circumspect si voi face sursa cu nicovalele prezentate si butoaiele de mai jos... Link spre comentariu
Postări Recomandate