Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru ati alege ?

danipasc

Postări Recomandate

Probabil ca pt mine "cea mai buna masina" la ora actuala e cea pe care inca nu o am :)) 

In orice caz, o sa compar Agilentul asta cu Hioki DT4282 cand o sa-l am si vad pana la urma care ramane. 

Totusi, pentru pret, calitate, si fara dureri de inima recomand cu caldura Owon B41T+ 

E un aparat pe care l-am luat peste tot, nu sta doar pe masa si nu o sa ma doara inima daca se arde o siguranta pe ampermetru care de ex la Fluke costa 100 de lei. 

E destul de bunicel cam pe toate scalele in afara de masurarea condensatorilor unde are din ceva cauza o capacitanta reziduala de 90Pf. 

IMG_0448.JPG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danipasc

29

• Craciun

16

• sesebe

11

• q_acdc

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Exista un motiv pentru care siguranta costa 100 de lei. Daca nu esti electrician nu ar trebui sa te intereseze daca se arde, merge inlocuita si cu una de 50 de bani.

Link spre comentariu

Mai bine o siguranta de 60E decit o saptamina in spital.

Siguranta aia este scumpa nu ca sa protejeze instrumentul, pt ca nici ala nu-i exorbitant de scump, ci ca sa protejeze operatorul.

Cum s-a spus mai sus, daca nu faci masuratori in tablouri electrice ci doar in circuitte de joasa tensiune si/sau putere, pe masa la tine, atunci se pot utiliza fara probleme si sigurantele simple de 2 lei (nu 0.5lei cum s-a spus mai sus ca alea nu-s sigurante).

Link spre comentariu
Acum 2 ore, danipasc a spus:

E destul de bunicel cam pe toate scalele in afara de masurarea condensatorilor unde are din ceva cauza o capacitanta reziduala de 90Pf. 

Pentru aducerea la zero, se utilizeaza functia REL(Relative Measurement) la tasta cu litera delta.

20240718_122924.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, victor_cj a spus:

Pentru aducerea la zero, se utilizeaza functia REL(Relative Measurement) la tasta cu litera delta.

20240718_122924.jpg

Ms Victor, stiu de Rel doar ca aparatul asta masoara orice cu 90PF in plus chiar daca il aduc la 0. De aia am zis ca e parazita, poate ca m-am exprimat eu gresit. oricum nu ma deranjeaza pt ca nu masor condensatori atat de mici ci undeva pe la ordinul sutelor de nano. 

https://www.tme.eu/ro/details/flk-943121/accesorii-altele/fluke/?brutto=1&currency=RON&gad_source=1

Ceva mai ieftina... 

Gasisem ceva SIBA tot asa pt mAh pe la 33 de lei la un moment dat. 

Editat de danipasc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări