danipasc Postat Martie 25, 2024 Autor Partajează Postat Martie 25, 2024 Acum 40 minute, validae a spus: Pentru rezistențe de foarte mică valoare nu e indicată folosirea unui multimetru, există metode relativ simple și suficient de precise, afară de punțile dedicate. Daca multimetrul are substragerea valorii reziduale a testerelor, e suficientă rezoluția aia pentru multe cazuri uzuale.... Stiu, pt rezistente foarte mici mi-am facut aparatul din poza. Eram curios doar cu ce rezolutie arata aparatulk rezistentele mici.. comparativ cu alte aparate portabile. Acum 2 ore, Craciun a spus: Salut, N-am rezistenta asa mica pe diode caderea de tensiune e 2V ce scrie in manual. PS: Cu sondele in scurt indica 000,05 ohm BR/Daniel Inseamna ca aveti acolo niste sonde de foarte buna calitate... probabil placate cu aur ? Din pacate valoarea aia de 2V e cam la limita pt ce imi trebuie... Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 25, 2024 Partajează Postat Martie 25, 2024 (editat) Salut, Da cred ca sondele sunt placate cu aur. La Diode zice Range 2,000V si Open circuit Voltage 3,5V BR/Daniel Editat Martie 25, 2024 de Craciun Link spre comentariu
danipasc Postat Martie 25, 2024 Autor Partajează Postat Martie 25, 2024 Aveti acolo un aparat foarte bun si la un pret excelent, apropo pt. cine cauta asa ceva. Sunt eu mai cu mofturi si pretentii :)) Apropo, v-ati uitat cam care e consumul de pe baterie pe diferite scale de masurare, V, A, Ohm... ? Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 25, 2024 Partajează Postat Martie 25, 2024 (editat) Salut, Nu m-am uitat la consum dar cred ca e cam ca cel al lui unui multimetru comparabil. In manual zice "Power consumption 6,5mA typical si 8 mA pe VFD." BR/Daniel Editat Martie 25, 2024 de Craciun Link spre comentariu
danipasc Postat Martie 25, 2024 Autor Partajează Postat Martie 25, 2024 Acum 30 minute, Craciun a spus: Salut, Nu m-am uitat la consum dar cred ca e cam ca cel al lui unui multimetru comparabil. In manual zice "Power consumption 6,5mA typical si 8 mA pe VFD." BR/Daniel Da, e chiar foarte ok consumul ala de 6.5mA, adica, probabil ca duce undeva la 150+ ore de folosire ceea ce e foarte ok pentru pretul asta. Acuma nu se poate compara cu 87V care are undeva la 2-2.5mA si la care uiti sa-i schimbiu bateria (probabil 300-400 ore) dar care are alte minusuri. Stiu si aparate care consuma o baterie de 9V pe saptamana dar acolo vorbim de ecrane oled si alte magarii. Totusi nu am inteles cum e cu voltajul ala in circuit deschis. Oare va detecteaza si lumineaza un led albastru sau alb ? Alea cre ca sunt peste 2.7...3V.. Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 25, 2024 Partajează Postat Martie 25, 2024 Salut ! Am un BM859CFa - foarte asemănător . LED-ul albastru se aprinde dar multimetrul indică depășire. Link spre comentariu
Craciun Postat Martie 26, 2024 Partajează Postat Martie 26, 2024 (editat) Salut Am masurat tensiunea pe diode si e 2,9V BR/Daniel Editat Martie 26, 2024 de Craciun Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 Salut, BM869S are si scala de decibelmetru . BR/Daniel Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 Si iti foloseste la ceva ? Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 Salut, Da imi foloseste la masurari de amplificari si atenuari. BR/Daniel Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 Asta se putea face si pana acum, cu orice multimetru, doar ca trebuie un pic de calcul matematic. Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 Tocmai ce a sosit jucăria asta chinezească și frumos colorată. Nu am apucat să mă joc cu ea pentru că eram pe picior de plecare când sună curierul, nu știam că Urgent Cargus livrează și sâmbăta. https://i.ibb.co/d7nszsQ/IMG-20240406.jpg Cu siguranță nu excelează la nici un capitol, adica nici ca multimetru și nici ca "osciloscop" dar la frumusețe sigur are un loc fruntaș. Link spre comentariu
PavelR Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 Acum 3 minute, Stefan a spus: Cu siguranță nu excelează la nici un capitol, adica nici ca multimetru și nici ca "osciloscop" La ce pret are nici nu mai conteaza asta, mi se pare mai mult decat decent ( cel putin din clipuri de pe net, ca nu il am personal) Link spre comentariu
roadrunner Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 @Stefan mie-mi place eticheta de pe intrarile de shunt. E fantastica. (bine ca nu au scris nu fiti idioti in 7 limbi) RR Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 6, 2024 Partajează Postat Aprilie 6, 2024 La câți idioți au avut care au trimis cu reclamație de defect aparate băgate cu tensiune pe bornele de curent, nu e de mirare. Am văzut și pe aparate mai ieftine, bulină pe borna de curent. Jucăria chiar daca nu excelează, e foarte practica in deplasare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum