Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce multimetru ati alege ?

danipasc

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danipasc

29

• Craciun

16

• sesebe

11

• q_acdc

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 5 minute, Craciun a spus:

Salut,

Dar de ce nu mai vrei Fluke?

In cazul asta as opta ptr Brymen 869S.

BR/Daniel

Multumesc pt. opinie si alegere. 

Nu e cum ca nu mai vreau Fluke pt ca as minti sa spun ca nu am fost multumit. La 87V bateria tine de uiti de ea (300 de ore), e foarte rapid chiar si pe condensatori, e fiabil etc. Doar ca aveam nevoie sa vad ce se intampla dupa virgula si zerourile alea (poate un moft). Si s-a mai ivit ocazia ca un amic sa aiba nevoie de Fluke pt ca altfel nu era acreditat la jobul pe care il face. Asa ca e poveste lunga cu Fluke. 

De ce Brymen si nu... Sanwa de ex ? 

Link spre comentariu

Salut,

Am vazut ceva reviewuri pe EEvblog ptr Brymen 869S si m-a impresionat, e facut cu simt de raspundere, protectii profi pe intrare , 500000 counts,  banda 100Khz pe  AC, etc.

Si nu in ultimul rand pretul 217eur cu TVA pe site la brymen.

BR/Daniel

Editat de Craciun
Link spre comentariu
Acum 2 ore, q_acdc a spus:

Sub capota Sanwa se acunde tot un Brymen.

Da, asa e, procesorul principal cat si driverul de lcd sunt identice la BM859S si pc7000. 

Cu toate astea ele difera, Sanwa a abordat un design modular care "cica" ar fi mai rezistent la tranzienti, Brymen e cu ceva mai exact fata de specificatii, doua sonde de temperatura si nu in ultimul rand designul care, nu stiu de ce, personal imi place mai mult la Sanwa... caracterele LCD mai subtiri si probabil aparatul mai mic desi daca va uitati la culori va aduceti aminte de fasurile din anii 90 :)) 

@Craciun Sanwa PC7000 este acu pe ebay la 200 USD cu transport inclus. Posibil sa fie ceva taxe vamale, inca nu stiu exact. oricum nu trece de 1000 de lei ca si pret de nou. Brymen BM869S da e 217 Eur + transport 10 eur - undeva pe la 1100 lei deci cam tot in aceeasi categorie de pret. 

Singurul review comparativ intre cele doua pe care l-am gasit e in Poloneza fara traducere :( 

Test tranzienti Brymen: 

Editat de danipasc
Link spre comentariu

În primul rind nu s-a specificat nicăieri ca-o vorba doar de multimetre portabile deși doar despre de astea s-a discutat.

În al doilea rind la cerințele prezentate nu poți găsi un multimetru portabil care sa le satisfacă bine și sa și consume putin deci direcția este clara spre un multimetru de banc. 

In al treilea rind o placa video se repara într-un laborator/atelier dotat nu pe teren deci nu-i un impediment ca-o de banc. 

Și mai sint și altele dar nimeni nu-i obligat sa citească ce zic eu. 

Link spre comentariu
Acum 17 minute, sesebe a spus:

În primul rind nu s-a specificat nicăieri

Asa e, nu am specificat doar ca, intrebarea era care dintre cele 4 multimetre l-ati alege dumneavoastra ? 

Daca tot veni vorba, da, m-am gandit si la un banch doar ca la ce rezolutie si precizie am eu nevoie as arunca inca pe putin 300 euro pe langa aia 200 doar ca sa-mi stea acolo ladoiu. Plus ca de aia 300 de euro pe care i-as arunca cu siguranta ma voi gandi sa imi iau pana la urma si o camera termica pentru telefon gen Infiray...HTi etc care m-ar ajuta enorm. 

Asa ca domnule @sesebe ,dintre cele 4 prezentate, pe care l-ai alege si de ce ? :) 

Uite, eu am reparat placi video foarte scumpe si cu un multimetru de 100 de lei deci asta nu ar fi un impediment ca e ieftin ca e de masa ca e de casa, ar fi doar un impediment ca sa stiu mai amanuntit si mai repede ce se intampla acolo si poate la niste diagnostice mai corecte. 

Eu la astea 4 modele am ajuns dupa ce m-am uitat la niscaiva review-uri si pana la urma cu oricare dintre ele mi-as face treaba doar ca eram curios ca sa stiu ce preferinte aveti dumneavoastra, colegii elforum si de ce... ce-l face pe unu mai bun si pe altul (aparat de masura) mai putin bun si cu siguranta asta m-ar ajuta si pe mine si pe alti colegi care urmeaza sa-si ia o jucarie din asta. 

@validae daca zici de tanc caut un MAVO-35 :P 

De Hioki nu zice nimeni nimic ? Desi nu au multe modele, poate ati folosit ? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări