Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa de curent constant dc/dc, am nevoie de cateva idei ;)

Postări Recomandate

Dupa ce am ocolit, de departe, comunul tl494, m-am hotarat sa recurg la el pentru cateva stabilizatoare de curent.IC-ul e destul de simplu, il ocolisem pentru ca am vazut, ic-uri mai performante shi cu mult mai putine piese externe, ba chiar cu mos-fet integrat shi smd shi cu 6 picioare.... dar astea nu le gasesc la magazinele din apropierea mea, iar sa comand de pe net altele, nu merita banii...Una din idei, ar fi: cum sa variez curentul la ieshire, continuu de la 0 la XmA..Am vazut o sursa, acum multa vreme, care avea un ic romanesc, 723 cred, care limita curentul si tensiunea, separat, iar curentul de la 0 la 1A... dar nu shi schema ei :((Oricum schema nu conteaza, ci doar metoda, pentru ca vorbesc acum de o sursa in comutatzie, cu 494, nu liniara.Sa variez tensiunea de referintza, intre anumte limite? Ar fi cam dificil, ca ar creste, poate, prea mult, puterea disipata pe rezistorul de sens...Sa comut rezistori de sens, calibratzi pe catziva pashi, dar nu mai e continuu...A facut cineva surse de curet cu 494? variabil?73-uri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...
Vizitator audache

Pentru current sense poti folosi cu succes unul din opampurile integrate in tl494, intrarile functioneaza chiar si sub gnd, pana la 0.6V. Citeste datasheetul !! si vezi ca pe ti.com sunt mai multe pdfuri despre tl494.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări