Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung UE49NU7102KXXH schimbare sursa si / sau placa de baza

Tzap

Postări Recomandate

Buna seara tuturor. 

TV-ul socrilor a incetat sa mai functioneze acum cateva luni. Initial, nu mai aparea imaginea DAR led-ul se aprindea ( asa mi s-a spus, nu am vazut personal ) drept pentru care am tras concluzia ca ar fi placa de baza. Apoi TV-ul a fost luat de un baiat de la ei de acolo ( locuiesc intr-o zona mai de sat sa zic asa ) si baiatul respectiv ajunsese si el la concluzia ca ar trebui schimbata placa de baza. TV-ul zacea de mult timp la el in garaj, degeaba si... am decis sa ma implic eu sa incerc sa-l repar. L-am luat inapoi de la baiatul respectiv doar ca odata ajuns cu el acasa la socrii, nu se aprindea nici led-ul macar. 

Am luat decizia sa fac rost de ambele piese pana la urma si sursa si placa de baza. Am reusit, cu greu, sa gasesc pe OLX un TV acelasi model cu display-ul spart. Modelul este FIX acelasi : UE49NU7102KXXH. Made in Hungary amandoua. Chestia care ma sperie putin si de aceea am si deschis acest topic este faptul ca sub "Model Code" unde scrie "Version No." pe cel al socrilor scrie 06 / UNU7100 pe cand pe cel gasit pe OLX scrie 04 / UNU7100. Este ok oare ? Exista cumva vreo sansa desi este fix acelasi model, sursa si placa de baza sa nu fie compatibile ? 

Pe langa aceasta foarte mica diferenta m-a mai pus putin pe ganduri si alt tip de pe OLX care vinde mai multe componente din TV-uri cu display-uri sparte care efectiv mi-a zis ca trebuie sa stie modelul display-ului si sa deschid TV-ul sa ma uit, ca sa-mi spuna daca are sursa / placa de baza pentru el. L-am intrebat daca nu este suficient modelul TV-ului si mi-a raspuns ca nu ?!

Astept pareri, multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iuliantv

2

• Tzap

2

• neculavasile

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Pai ala de pe olx nu vinde placa de baza separat ? Ca asa se vinde de obicei, pe subansamble.    Pune-l sa faca poze la ce vinde, daca nu cauti in alta parte sau iti asumi riscul.

Vezi tu, daca te duci la un atelier isi bat cei de acolo capul cu asa ceva, tu doar platesti si aparatul functioneaza. Vrei iefteneaua, iti asumi riscurile.

Link spre comentariu

in 90% au defecte de leduri,in 80% din cazuri defect de display,deci prin urmare sa nu aruncati banii pe  placi si tv.ul tot mort sa fie,

cel de pe olx are dreptate,vrea codul displayului,in general a 3 litera dupa diaggonala ce reprezinta codul pentru displyayul folosit in tv ,in mare parte folosesc display samsung,dar sant echipate si cu AUO,INNOLUX,CSOT,si cine mai stie

deci in concluzie trebuie apelat la un service sau un om serios ce va poate pune un verdict asupra defectului,sant multi ce se dau ,,destepti,, si nu stiu cu ce se mananca noile tv samsung,cu ce defecte au ..si nici nu ar incerca sa avanseze,daca le dai un sfat se ,,supara,, si au curaj sa te contrazica,chiar daca nu au dreptate

Link spre comentariu

ps

sau posibil sa am eu si main si sursa ,mai mult ca sigur(am dar in functie de displayul folosit)

si daca ajungem la o intelegere a pretului pentru fiecare placa(eu deobicei le am la un pret mai mare ca pe olx)

trimiteti la mine placile sa le testez sursa si mainboard,si cumparati de la mine doar ceea ce va trebuie,

asta in cazul de ,,meseriasul,, nu a chinuit mainboardul si tv.ul a avut displayul defect,sau a chinuit sursa si defectul era in leduri (ce am vazut si aici pe forum)

deci eu testez placile si daca e vre.o una defecta,va trimit totul ramburs placile dv plus placa de la mine inlocuitoarea la ceea ce aveti dv defect,dar in niciu.n caz nu primesc retur,daca constatati ca aveti backlight sau display defect,deci ,,nu trimit placi de teste,, personal va pun video cu placa testata functionala

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări