Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Adeziv Picatura. Gel

Postări Recomandate

Am nevoie sa lipesc rama de plastic a unui monitor. Crapata din motive de vechime. Teoretic este simplu, dau jos bucatile, dau cu adeziv (instant, cica), tin presat vreo 10 secunde si gata. Ar fi simplu, nu?

Am cumparat de la Dedeman adezivul sus-numit. Am inceput procedura si am constatat urmatoarele:

- Lipeste piesele de degete

- Lipeste degete de degete

- Lipeste piesele de masa

- NU lipeste piesele intre ele.

Oare trebuie sa fac o facultate de lipit cu Picatura? Sunt prea prost ca sa exist pe lumea asta? Fac ceva gresit?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Dacă între piese există un spațiu liber, presară bicarbonat alimentar pentru a umple acel spațiu înainte de a picura adezivul.Se va comporta ca un adaos de legătură, întărind lipitura.Dacă poți face asta undeva unde să nu se vadă, înfige la cald una-două scoabe de sârmă cu pistolul de lipit, pentru rigidizare.Asta în afară de adeziv.Procedeul e recomandabil oriunde trebuie lipite piese de plastic pe suprafețe relativ mari și unde există solicitări mecanice pe lipituri...

Link spre comentariu

Clasicul cianoacrilat (superglue) rămâne cel mai bun, cu diverse adaosuri...

Uite un link, din păcate l-am găsit ca link demonstrativ de feisbuc deși există și pe YT de unde provine.Superglue combinat cu bicarbonat de sodiu alimentar....the best.

Dacă se dorește pe negru, se folosește grafit răzuit de la o mină de creion.

https://www.facebook.com/MetDaanDIY/videos/amazing-results-with-super-glue-and-baking-soda/685607819947218/

Alternativa e să găsești ce solvent dizolvă plasticul ăla.Apoi îl folosești ca adeziv.

Similar cu lipirea polistirenului sau plexiglasului, ori alte plasticuri solubile.

Link spre comentariu

Cand eram mai tanar (cam student, asa), foloseam acetona in care dizolvam film foto. Ieseau niste carcase faine din tavile de plastic "imprumutate" de la cantina din Regie (parca R1).

O sa caut batranul superglue.

Link spre comentariu

Cianoacrilatul nu poate lipi polietilena, polipropilena, teflon, siloxani.

ABS-ul nu poate capata rezistenta mecanica prea mare, acrilobutadienstirenul are lanturile macromoleculare prea mici.

Posibil ca acea rama de ecran LCD sa fie confectionata din polipropilena, nu din ABS, deci, nicio sansa.

Link spre comentariu

Am lucrat 20 de ani cu superglue de mai multe tipuri, fara accelerator. Picatura, desi e cel mai prost, isi face  totusi treaba.

Când se foloseste superglue, trebuie  tinut cont  de un  lucru, de deriva din lista de "lipituri" pusă  de @yo9hrb, anume se foloseste  foarte putina solutie, atât cât sa fie o pelicula foarte subtire, doar pe una din suprafete. Daca e prea mult, nu polmerizeaza.

Daca suprafețele  au contact  perfect, pui puțin   sperglue la un capăt al imbiarii, iar capilaritatea face restul.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări