Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rog o recomandare coulombmetru / coulombmeter

Postări Recomandate

Exact, si asa ati obtiunt un ...contor de energie sau ....coulombmetru.:aplauze

P.S. totusi tinind cont ca 1C=1A*1sec termenul de contor de energie este un pic fortat insa asa le spun comercial, ce sa zic...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salutare,

Daca aveti recomandari si ati lucrat cu asa ceva va rog sa dati replay la thread.

Threadul va ramane valabil pana la 1 Feb dupa care voi comanda din china cate o buc din fiecare produs dispobilil (2-10 cate or fi) si le voi testa.

Mutumesc

PS: As avea rugaminte doar cei care sint in domeniu si au lucrat cu asa ceva sa-si dea cu parerea altfel iar o luam pe campii cu discutii aiurea.

Cu respect thumb.png

Editat de digitalelectron
Link spre comentariu
4 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Vreau ceva simplu de genul asta curent continuu DC dar neaparat cu functia coulombmeter.

Am multe modele de watmetre care contorizeaza energia, dar nu o face bidirectional si nu au functia de coulombmeter (aia e vreau eu functia asta).

download.jpg

Link spre comentariu

Salut,

Eu vreau ca in timpul vietii unei baterii 1-10 ani (cat o fi) ea se incarca si se descarca, functia de coulombmeter (au si smart BMS-uri dar nu asta vreau) masoara ce curent iese ce curent intra (scade si aduna - mediaza etc) apoi rezulta (normal dupa mai multe cicluri nu instant) capacitatea in Ah a bateriei.

Acum daca aceasta baterie are 100Ah (sa zicem) si eu o ciclez 20-80% coulombmetru ar trebuie sa-mi arata dupa ceva timp o capacitate de 60Ah (ideal). Daca scadem pierderi, cred ca undeva la 55-59Ah.

Asa pot avea o imagine cam care e aproximativ capacitatea bateriei, dupa 1 Feb voi comanda din china cate o buc din fiecare produs (2-10 cate or fi) si le voi testa.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Multumesc, se poate inchide, am cumparat, testat, tras concluzii.

(raspunsul e pe grupul meu de wasap / telegram, aici nu am voie sa postez link ca iar imi iau penalizare si risc sa fiu acuzat de reclama mascata).

-------------

Thread inchis, nu mai raspund la el.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări