merck Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 (editat) Tu ai o fereastra meniu, acolo ai mai multe icoane. Prima data apesi pe o icoana ca sa o selectezi, dar apoi cum faci confirmarea? (ca nu vad buton de OK in freastra) Nu cumva trebuie sa apesi inca o data pe icoana pentru a confirma selectia si se inchide fereastra?(adica un fel de dublu click la mouse) Editat Decembrie 26, 2024 de merck Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 26, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2024 La urma tot a trebuit sa caut si sa downloadez cartea, care are 80 pagini.....la urma am reusit...... am mai specificat ca nu vreau sa storc maximul din nimic, vreau ca tuburile sa aiba viata lunga , si nici sa consume curentul degeaba, sa aiba o putere rezonabila pt auditie.... ar fi posibil sa umblu la valori , sa experimentez , dar am o gramada de proiecte incepute ,cam 8.....si altele in plan....am 11 VRMS pe 5 ohmi , daca am calculat bine am 24 W pe canal...cu toate ca era destul 2 x 20 W.... Faptul ca suna bine cu o gramada de tuburi , m-a pus zilele trecute sa fac partea de intrare /defazor pe o placa, si sa o utilizez pt un proiect viitor, sa testez cu alte tuburi finale....Am facut un circuit imprimat in stilul vechi ,desenat cu mana ,corodat etc.....am facut legaturile stilul meu " ra^me calcate "" pt economie de clorura,timp si rezistenta la lipituri .....pt cuplaj am capacitori Jb 0.68uF 630V, pt defazor Jantzen Audio 0.39uF/400V , decuplare electrolitici 0.1uF 630V WIMA...toate luate de pe TME la pret foarte rezonabil...piesele mai mari au fost puse pe partea cu circuit ,pt a avea loc ca tuburile sa iasa aparent din carcasa.....soclurile sunt recuperate din radio romanesti ,sunt mai reusite decat chinezariile noi.... 1 Link spre comentariu
deo Postat Decembrie 26, 2024 Partajează Postat Decembrie 26, 2024 Acuma aveti 15,5Vv(31Vvv) care inseamna 15,5:1,41 = 10,992,inseamna ca pe o sarcina de 5 ohmi aveti aproximativ 24w.Asa se calculeaza,nu eu le-am inventat.Probabil undeva pe forum exista toate calculele acestea.Acuma aveti setat osciloscopul pe volti la varf si volti rms dar cred ca are mai multe variante de afisare. Si pe langa asta va felicit ca aveti timp si rabdare sa mai construiti cate ceva.La cat mai multe! Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 10 hours ago, deo said: Asa se calculeaza De ce nu direct valoarea RMS afisata de osciloscop? Link spre comentariu
deo Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Pentru ca in primele poze avea valorile de varf afisate pe osciloscop si probabil ca o sa mai dureze pana cand Усилитель va afla toate secretele osciloscopului. Valabil doar pt. sinus,la alte forme de semnal evident ca sunt alte formule.Dar cred ca asta e subiect de pus la incepatori... Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 27, 2024 Autor Partajează Postat Decembrie 27, 2024 Acum 56 minute, deo a spus: Усилитель va afla toate secretele osciloscopului. e al naibii de sofisticat.....plin de meniuri si submeniuri...si in fiecare o gramada de parametrii reglabili....inca nu mi am dat seama ce face functia Math ... si Analyse... ...mai bine ar fi pus ceva masuratoare de distorsiuni, ar fi mai util....am 2 porturi USB ,unul pe fata, presupun ca pt Stick memorie, si unul in spate ,ca la imprimante, lüam legat la calculator, care vede ca este un device DSO8ö2 , dar cica nu are driver....pe care nu am gasit nici la fabricant nici cu google....mai am si LAN si Hdmi.... Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 27, 2024 Partajează Postat Decembrie 27, 2024 24 minutes ago, Усилитель said: inca nu mi am dat seama ce face functia Math FFT si alte analize matematice. Pare complex, cel putin la meniu, dar toate sunt bine descrise, si exista functie help usor de accesat, trebuie doar sa ai suficienta rabdare sa-l explorezi. Principalul lui atu este totusi rezolutia pe 12 biti, ala e un avantaj semnificativ, restul sunt mai degraba fitze. PS: Pentru ceva in plus puteai lua pe cel de 4 canale, nu se mai justifica acum cumpararea de osc pe doua canale. Link spre comentariu
Усилитель Postat Ianuarie 2 Autor Partajează Postat Ianuarie 2 Inceput de an , am facut o placa de alimentare,mai versatila, pt alimentarea amplificatorului pe tuburi...Se poate folosi pt teste /reglaje sau monta in amplificator.... Cand am facut alimentarea pt preamplificatorul de doza magnetica RIAA , am facut sursa stabilizata si reglabila......atunci am observat ca o mica reducere de tensiune de la 300V cum era in schema la 260 V nu a scazut amplificarea /nivelul de semnal iesire , dar a redus mult zgomotul de fond " fasait " contine : redresare filtrare anodica pana la 450 V : conectare pt Drosel ,temporizare : redresare ,filtrare tensiune negativare ,cu reglaj U- iesire general : 3 tensiuni anodice, iesire reglabile se pot folosi pt G+ , B+ ,C+ etc Am folosit schema de baza a circuitului stabilizator reglabil LR8N3 si un tranzistor NPN BUL38, care " duce 70W " ajunge,dar merge si cu BU508 multi mai au prin sertare....,am incercat , asigura o putere si mai mare.... 3 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum