Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp DIY G807 PP UL stil " Visual Art "

Postări Recomandate

• Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

O dupamasa intensa ( 2 cafele ;zero- facebook etc ) 

proiectat/desenat/corodat/realizat.....( apropo ...recomand carioca din imagine ...pana acum cea mai tare.....dupa corodare nu a vrut sa iasa nici cu 2 feluri de diluant...a mers cu burete abraziv gr 500 =dede ) 

Contine :

-redresare /filtrare anodica cu selectare mai multe iesiri traf, 3x100uF Samxon la 450V,vin intercalati inainte/priza mediana/iesire drosel 

- sursa reglabila HT cu LR8N3 si BU705 ; va fi buna pt G2 ( daca trebuie ) sau +B sau alimentare Nixie si VU metre ochi magic

redresare -filtrare /reglare tensiune generala  negativare finale .....

( placa este realizata in stilul meu : " rame calcate " mai rezistent la exfoliere si consum minim de clorura ferica....( si viteza marita ) 

power10.jpg

Link spre comentariu
1 oră în urmă, 300B SE a spus:

Ce fain arată cablajul! Cu ce program ati proiectat?

..........??? cu creionul si hartie....si programul " standard " din capul meu : aduna piesele si le ingramadesti cat mai bine/frumos/practic  pe suprafata data ....si le legi in mod corect dupa schita....( schita am doar pt sursa reglabila.....redresari ,filtrari ,si alte maruntisuri merg direct din cap...) ...

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Fiecare canal are un " rezervor " propriu de energie pt un raspuns mai rapid,acesta vine chiar sub transformatoarele de iesire ....are cate un rezistor de 10 ohmi  ( aceasta scade influenta canalelor asupra celeilalte fiind la 10+10 ohmi " distanta ")   330uF electrolitici la 450V din 3buc 270+33+33uf pt un esr mai mic si decuplat cu 5uF film nepolarizat .....impreuna cu cele 3buc de 100uF/450V o sa am in jur de 1000uF....pe anodica A+...

Am mai pus si inca 2 trepte de RC pt tensiuni si curenti mai mici....in caz de nevoie B+ si C+....

facut si 2 parti metalice ....vin pe capac ....pe aici iese aerul din carcasa.....( mai vine unul central...) 

source11.jpg

Link spre comentariu

Si eu sunt de aceeasi parere: orice dispozitiv adaugat "in plus" nu poate face nimic rau, daca se respecta cerintele legilor fizicii. Sunt situatii in care dispozitive adaugate in plus "nu au niciun efect" si acesta este un lucru bun; mai naspa e varianta in care nu sunt utilizate si tot proiectul conceput cu mult efort, timp, cheltuiala, speranta, esueaza... din cauza lipsei lor. De exemplu, eu nu pot concepe un sistem de reglare automata digital fara o protectie analogica. 

Spor la treaba, va urmaresc cu interes! 

P.S,  :  Daca-mi permiteti... cele doua gauri, daca sunt singurele prin care se exhausteaza caldura acumulata, nu cred ca sunt suficiente fara niste ventilatoare insonorizate, care sa "dirijeze" aerul cald. 

Link spre comentariu
La 21.02.2024 la 22:20, darius_bv a spus:

daca sunt singurele prin care se exhausteaza caldura acumulata, nu cred ca sunt suficiente fara niste ventilatoare insonorizate, care sa "dirijeze" aerul cald. 

In carcasa nu prea am ce sa se incalzeasca.....droselul ...nu....Traful de alimentare care stiu din experienta ca dupa un timp mai mare se incalzeste  si Lampile sunt deasupra.....mai am un orificiu central in fata trafului de alimentare......

Mi am adus aminte cand m-a " pocnit " anodica dintr-un condensator de 940uF/450V....de am aruncat penseta....asa ca am mai pus rezistente de descarcare.....m-am invatat...  

2_bmod10.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări