Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amp DIY G807 PP UL stil " Visual Art "

Усилитель

Postări Recomandate

Inca nu m-am decis la nici o schema.....La urma va fi o " cercetare/ experimentare " pt gasirea solutiei mai bune.

Toate invertoarele de faza au avantaje si dezavantaje....colegul @simson este fan SE , mai rar are nevoie de phase splitter ( acum chiar face unul.... :n1 ) Eventual o propunere de  invertor de faza ? sunt deschis la orice...

Intretimp am inceput lucrul la fatada.....totul cu scule de mana ......

20240110.jpg

Link spre comentariu

Fata.....dat cu baitz....am amestecat nuc cu mahon.....s-a uscat , mai vine lacuit.....

Mai am probleme cu partea de sus.....G807 ingropati ....arata naspa.....ca niste pitici de gradina si mai sunt si greu de recunoscut........am sa le las intregi afara,cu toate ca nu voiam sa fac constructie inalta....soclurile necesita gaura de 38mm,,,acum trebuie sa fac pe strung presa la aceasta dimensiune.....alta lucrare/ " distractie " ...mai ales ca nu-mi place ferul...

20240112.jpg

Link spre comentariu

Probleme dupa probleme....asa este ....nu poate sa mearga ceva ca lumea.....piesele de alama pt care am cumparat o lampa de tavan sofisticat = ( mai multe decat in prima poza) ....sunt de fapt de fier....alamit.....Tuburile G807 la inaltimea complecta mi-au stricat planurile pt designul general in partea de sus al amplificatorului....colac peste pupaza......aveam ceva materiale de alama puse deoparte special pt acest proiect  si nu le mai gasesc.....asa ca sa mai avansez am facut partea de capac cu asezarea pieselor importante vizibil....

20240210.jpg

Link spre comentariu

Ce-mi plac oamenii care bricoleaza cu mainile lor, chiar daca gaurile nu sunt date simetric, la zecime! (ne e cazul aici...)

Vorba aia: "nu este gresit, e facut de tine!" 

:)

Spor!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, icar a spus:

Aluminiu de 2?

Da....

Vine vopsit negru ,usor metalizat....au la dede se usca repede....Bostik ....in jur de 22 lei....tot de acolo iau lac sclipitor si mat tot cu uscare rapida.

Link spre comentariu

Am bobinat un drossel cu sarma de 0.35mm....evident in stilul meu : cu priza mediana....i-am si gasit locul.....pe spate cocotat pe distantiere.....are 5.3H.....71.5 ohmi....

Am facut legaturile pt 220V ca. ... Sunt acoperite de un mic ecran de fier perforat....care mai protejeaza si la atingere accidentala....mai rigidizeaza.....stil :  " scoala veche "...:hdgfhgdf

reard10.jpg

Link spre comentariu
Acum 2 ore, simson a spus:

Unde vin montate transformatoarele retea si iesire?

Traful de alimentare  vine in spate ,inaltat 1 cm pe un dreptunghi de lemn.Partea superioara este din aluminiu.Traful de alimentare are ecran si capace metalice .....cele de iesire vin departe de tot ,fata de cum am vazut la multe altele ...deci vin chiar pe laterale si mai spre mijloc ca distanta fata-spate .A trebuit sa le pun pe margine sa fie cat de cat vizibile ,altfel le acopera tuburile finale....Daca va uitati se vad cate 4 gauri mici .....acolo vin cele de iesire .Cel de alimentare vine in spate unde este o gaura mai mare ( intrare 220V ) si inca 2 tot mari - una este pt anodice ,negativare-cealalta pt filamente ,separat finale si separat pre+ driver/spliter

20240210.jpg

Link spre comentariu

Da,i-mi dau seama pe unde vin, dar atunci inaltimea totala va fi mare, probabil peste inaltimea lampilor 807. Pe de alta parte se vroia ingroparea lampilor ptr. o inaltime mica. Probabil s-a renuntat la acest principiu de inaltime. Sau vor fi semiscufundate in placa de Al.

Link spre comentariu

Am renuntat la " scufundarea " lampilor,am scris mai sus.... ,ar arăta ca niste pitici de gradina...trafurile sunt sub inaltimea lampilor,G807 are culotul cam lung....peste orice alta lampă......

din pacate am facut razie peste tot si tot nu gasesc niste materiale care ar fi venit peste tuburi.....legea lui Murphi.....o sa le gasesc cand nu mai am nevoie de ele....erau 2 buc de alama ,de forma stil teavă patrata ,cu un canal in partea de jos ,unde ar fi intrat peste tuburi ca sa nu se vadă capacele anodice,iar din fața ar fi aratat trapezoidal....acum tre sa gandesc alta solutie....

Link spre comentariu

Dupa dat cu smirghel cu masina orbitala de slefuit ...dat cu negru metal cu uscare rapida....

( am incurcat care va fi partea superioara si care interioara ...asa ca interiorul arata ...bec....dar NO problem...)

uppart10.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări