Shambala Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 @ merck - Relativ la ce spunea Simson "cu cat curentul prin finale este mai mare, sunetul devine mai placut" - da, multi am simtit asta. Din pacate trebuie facut un compromis intre calitate si costuri* (toate costurile - si energetice, si constructive, si de aspect si de greutate) Cresterea de caltate scade pe masura ce creste curentul, in sensul ca diferentele devin din ce in ce mai mici. Si la JLH si la Hiraga 30W am urcat curentul pana pe la 5-6A. Intre 0,6-0,8A "sunau" cat de cat, dar te intrebai totusi de ce le-ai facut Intre 1A si 1,5A deja suna mult mai bine, iar peste 1,65-1,85A sunetul devenea "un deliciu". De pe la 3-3,6A diferentele incepeau sa fie f greu audibile. Din constrangeri tehnice am lasat un curent de repaos de 1,65A. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 V-ati aruncat prea tare contra radiatarelor de procesoare. Exista si radiatoare FAN-LESS cu performante ce le fac demne de luat in considerare. Un exemplu: https://gamersnexus.net/coolers/noctua-nh-p1-passive-cpu-cooler-review-benchmarks-schlieren-photography-mechanics Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Mai e si batranelul asta: https://www.quietpc.com/nofan-cr-80eh Sau si mai batranul: https://www.thermalright.com/product/hr-01-plus/ Asta duce fanless cam 40-50W (din ce zicea msi afterburner) pentru mai mult are nevoie de ventilator. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Acum 55 minute, stryx a spus: Mai e si batranelul asta: https://www.quietpc.com/nofan-cr-80eh .......... Pe asta l-am recomandat eu pt racit LED-uri prin 2016-2017, aici pe forum in topicul divagatii despre LED-uri. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Atentie, acele radiatoare (cu placa orizontala deasupra) NU disipa puterea declarata - fara ventilatie fortata. Slaba, dar fortata. Cel putin nu la o temperatura acceptabila. Ele sunt destinate montarii in carcasa pc-ului, si folosesc fluxul de aer de la ventilatorul sursei, al placii video si eventual de la cel al carcasei. In al doilea rand, un astfel de radiator ar trebui folosit pt fiecare tranzistor, ceea ce impune o carcasa mare si mai ales un pret cam ridicat. Radiatorul din cupru este deosebit de frumos, dar si deosebit de scump. 4 bc costa aproape 300 euro (cu tva si transport). In schimb ar permite un design exotic (dar relativ fragil), demn de un amplificator audiofil de multe mii de euro. Din pacate este cu desavarsire exclus cand ai copiii mici sau animale. Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Acum 10 minute, Shambala a spus: ................ Cu desavarsire exclus cand ai copiii mici sau animale. Conectezi radiatoarele la un generator de gard electric si in scurt timp nu mia trebuie sa-ti faci probleme, nu se va mai apropia nimeni de el si chiar opri generaorul de gard electric. Cind asculti oricum generatorul este oprit ca sa nu bruieze... Sper ca stiti de gluma. Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Acum 2 ore, sesebe a spus: Sper ca stiti de gluma. Urata vorba, mai ales ca o spunea un mare guru audio inca in viata. Din nefericire. Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Acum 2 ore, Shambala a spus: NU disipa puterea declarata - fara ventilatie fortata. In general ai dreptate Thermarlright-ul fara ventilatoare pe carcasa nu poate disipa mai mult de 40-50W, intr-o carcasa corect ventilata si ventilatoare montate direct pe el duce lejer 130W. Asa disproportionate cred ca sunt si restul "pasivelor" copiate dupa coolere active. Totusi Noctua NH-P1 a fost gandit pentru utilizare complet pasiva, de accea distanta dintre placi e mai mare, iar placile sunt mult mai groase decat la un cooler normal. Asta daca nu e bagat in carcasa nu are nevoie de ventilatoare. Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Am citit toata prezentarea. Zice ca Noctua NH-P1 disipa pasiv 42W la 60grd, la o temperatura ambianta Tamb= 22grd. Valoarea Tamb este absolut nerealista, in nici un computer nu vor fi 22grd (poate in vreunul ditr-o baza polara). La cat scade puterea disipata la o Tamb de 38-40 grd, nu vor spune niciodata. Dat fiind ca la o clasa A ai de disipat in regim permanent cel mai putin 3-400W (si adesea mult mai mult), nu prea vad cum ar putea fi folosite. Iar pretul este imens - 550-650 lei bc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Acum 1 oră, cdinu332 a spus: Urata vorba, mai ales ca o spunea un mare guru audio inca in viata. Din nefericire. Promit că vin la priveghiul tău , cu celeritate , din fericire . Sper că știți de glumă ! Link spre comentariu
AlpHs00 Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 V-as propune sa scoateti sabiile (pt. duel) dar mi-e frica ca ma salta astia pt instigare.... @antemir daca asta intelegi prin clasa A atunci poti pune orice flanseta pe calorifer, cu siguranta va lucra calda. Avand in vedere randamentul scazut, radiatoarele reci si clasa A nu prea sunt compatibile. Link spre comentariu
stryx Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 1 oră în urmă, Shambala a spus: cel mai putin 3-400W La asemenea putere doar activ se poate daca se folosesc coolere pentru PC. La 60*C un procesor este inca rece, mai are 30-40*C rezerva. Un procesor poate lucra la Tmax fara probleme (90-105*C in functie de model) pe timp nelimitat. Deci banuiesc ca si la 40*C o sa faca fata intr-un PC (temp nuclee sub 90*C), dar asta nu inseamna automat ca face fata la un amplificator care disipa 40W. Cea mai mare problema de fap din punctul meu de vedere este ca aproape nici un producator nu publica rezistenta/conductivitatea termica la radiatoare pt PC, dar nici despre procesoare nu avem cum sa stim exact cat disipa. Tot ce tine de racirea calculatoarelor este invaluit in mister, marketing si aproximatii din lipsa specificatiilor apropiate de adevar. Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 16 Partajează Postat Ianuarie 16 Lamuriri de la un maestru in domeniu... art_leave_classa.pdf Link spre comentariu
ex.escu Postat Ianuarie 17 Partajează Postat Ianuarie 17 Din 1977.... classa_amp.pdf Link spre comentariu
cdinu332 Postat Ianuarie 18 Partajează Postat Ianuarie 18 (editat) Am inceput.... Pe langa cablajul amplificatorului mai trebuie facute placutele cu finalii. Daca s-or strange de 10 bucati, dau comanda, altfel nu renteaza. Nici desenatul nu-l scot... Care este interesat, sa ma contacteze in privat. Pretul il voi sti la final, cand totul este gata. Mai am putin de aranjat.... PCB-ul e copiat/inspirat dintr-o varianta din acel topic. Mai era o varianta dar este facuta prea inghesuit pentru a se incadra in 10x10, la ieftineala. Asta-i schema: Editat Ianuarie 18 de cdinu332 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum