Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator clasa A

yo3icw

Postări Recomandate

Acum 10 minute, simson a spus:

Am obsevat cu cat curentul prin finale este mai mare, sunetul devine mai placut

Deci afirmatia este valabila la aceeasi putere de iesire? 

Apoi eu personal as fi interesat daca poti sa detaliezi in cuvinte ce am pus in bold (stiu ca nu este intotdeauna posibil de descris ceva, dar daca poti ... mai invat si eu). 

P.S. Ce condensatori ai folosit pe iesire?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 200
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cdinu332

25

• Mircea Crisan

20

• sonic11

16

• Shambala

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Na dara, cu asta m-ai incuiat...parca 

dinamica devine mai mare sau asa se pare odata cu cresterea puterii la iesire.

La iesire cond. electrolitic paralel cu OP.

Link spre comentariu

Pe mine mă mănâncă sa fac o schemă similară dar cu tr cu germaniu, am disponibil asz18 și eft250.

Problema că trebuie ținuți la maxim 40..45 grade temperatura joncțiunii.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cdinu332 a spus:

Pe mine ma tot bate cineva la cap sa-i fac cablajul la proiectul asta.

Am un chef de ma doare...:95

Ma roade si pe mine de mult gandu sa fac un fierbator din asta. Ma uitai o leaca la schema aia si imi place ca fiecare mosfet are drena catre o bara de alimentare. Asta ma duce cu gandu la o varianta activa de racire cu coolere heat pipe de procesor. Pe un cooler pun mosfetii canal p de la ambele canale si pe celalalt mosfetii canal n fara izolatori de mica si alte alea, pusi direct pe talpa coolerului.

Cu asa ceva vreau sa ii racesc.

Asa ca daca te bagi sa faci niste cablaje, vreau si eu neaparat.

Vad ca amplifu, la prima vedere, nu are bashini de secrete si alte alea, pare ok.

Link spre comentariu

Cred că mă bag la desene animate.  Să-mi vină cheful. 

Mă inspir din ce au făcut băieții ăia acolo. 

Link spre comentariu
Acum 13 minute, cdinu332 a spus:

Cred că mă bag la desene animate.  Să-mi vină cheful. 

Mă inspir din ce au făcut băieții ăia acolo. 

Baga mare, vreau și eu în set:da

Link spre comentariu

Ok,  dar până termin de desenat,  trece iarna și nu mai aveți nevoie de reșou clasa A.

Mă apuc de treabă în limita chefului și a timpului. 

Link spre comentariu

bate ceva schema alpha nirvana 39w  cu aleph genus 60w eu am schema  de la aleph genus ,dar de la cer la pamant

Editat de alexy
Link spre comentariu

@maxente daca nu ai deja coolerele cumparate poti lua ceva mai bun sau mai ieftin de la producatorii cu renume.

Cu 30€ (40€ e pretul intreg al celui de pe ali) poti lua ca exemplu thermalright peerless assassin sau cu 20€ poti lua un id cooling se214xt. Pentru alternative mai bune trebuie putina documentare.

Pentru comparatii si alternative te poti uita aici: https://gamersnexus.net/coolers/best-air-coolers-cpus-2023-thermals-noise-value

Cam orce cooler capabil sa tina in frau un procesor cu TDP oficial la 90-95W poate disipa peste 120W fara probleme.

Link spre comentariu

nu am gasit tranzistoarele finale pentru acest amplificator,,,,, si cam la 45kg va ajunge amplificatorul clasa A 60w,am auzit pareri de rau si de  bine  despre amplificatoarele lui aleph , dar aceasta schema este modificata ,bineinteles cu acordul lui aleph

3.jpg

1.jpg

2.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Editat de alexy
Link spre comentariu
1 oră în urmă, yo3icw a spus:

Raman la parerea ca, Krell ksa 100 este cea mai buna varianta!

Am mai scris odata ca acel Krell nu este un amplificator cu functionarea reala  in clasa A.

Cred ca atat tu cat si ceilalti incepatori ar fi bine sa va documentati

ce inseamna in realitate clasa A,

cate tipuri de clasa A exista,

care sunt diferentele sonice intre ele si

care sunt costurile energetice pt fiecare tip.

Abia apoi ar trebui facuta alegerea, in cunostiinta de cauza.

Inca ceva important:

- diferentele de calitate sonora intre un amplificator in clasa A si unul decent in clasa AB sunt relativ mici, si absolut de finete. Nu este ceva "de la cer al pamant".

Sa faci o clasa A si o racesti fortat, cu ventilatoarere sau pompa de apa, dupa parerea  mea este un nonsens, iar dupa cea a audiofililor -  blasfemie  :rade:

In al doilea rand, un amplificator in clasa A pura va disipa permanent de 5-9 ori mai multa putere decat puterea sa maxima  (adica indiferent de nivelul la care se asculta). 

Asta inseamna cel putin  cateva sute de wati bune  permanent  asa ca vara va fi absolut necesara folosirea aerului conditionat.

Been there, done that. (Well, many of them).

Link spre comentariu

da asa este " Sa faci o clasa A si o racesti fortat, cu ventilatoarere sau pompa de apa, dupa parerea  mea este un nonsens, iar dupa cea a audiofililor -  blasfemie  :rade:"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări